Check Engine + epc + błąd 3087

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Liter12081979
    Classic
    • 2018
    • 4
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Check Engine + epc + błąd 3087

POMOCY !!! Witam Panowie. Mam chyba dość spory problem. Kontrolka Check Engine, brak mocy, szarpanie itd. Auto wylądowalo u mechanika, podłączył pod kompa, wyskoczył błąd 3087 - z tego co zrozumiałem to wymienił czujnik położenia walka rozrządu ( piszę że z tego co zrozumiałem, bo jak na złość przebywam w Belgii , dogaduje się po angielsku), stwierdził że problem ustąpił. Dzisiaj jednak znowu te same objawy , oprócz check engine doszło epc do tego obroty zaczeły lekko szaleć... Dojechałem jakoś do domu, wyłączyłem radio, klime, światła - po ponownym uruchomieniu silnika, epc znikło, check engine nadal... Tak czy siak jestem udupiony 1000 km od domu, mam dwa tygodnie do powrotu... Jakieś rady , wskazówki co to może być? Mam obawy że tutejszy mechanik nie ogarnie tematu, a naraże się na ogromne koszta... Liczę na waszą pomoc !!! Może jakoś mu podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny ? W sieci czytałem że mogą to być cewki, kolega stwierdził że wina kostki na wiążce od przepustnicy, kolejny że świece - może ktoś miał podobny problem i wie gdzie najszybciej znaleźć przyczynę? Skoda Octavia 2 1,8 Tsi Cdaa, 2010 r. Moją najgorszą obawą jest źle przeprowadzony remont silnika w zeszłym roku, odnośnie wady olejowej...
Pracuję...