Stuki układ kierowniczy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jawor1012
    Classic
    • 2014
    • 4

Stuki układ kierowniczy

ktoś na szybko potrafi podać najważniejsze różnice rns315 vs rns510 ? :wink:
    Jawor
  • marcin1206
    Classic
    • 2012
    • 5

Stuki układ kierowniczy

Witam,

Od jakiegoś czasu borykam się z małym problemem.
    Podczas manewrów parkingowych spod kolumny kierownicy dochodzi jakieś stukanie, jest to pojedyncze ciche puknięcie po około półtora obrotu kierownicą w lewo. Przy powrocie stuku nie ma jak również skręt w prawo wydaje mi się wolny od dźwięków.
    Bardzo proszę o radę, samochód jest na gwarancji, mechanicy w ASO nie znają przyczyny.
    Za ich radą mam jeździć aż stanie się to naprawdę wysłuchiwalne bo oni nic nie widzą i nie słyszą. Powiedzieli również, że najbardziej prawdopodobny jest któryś z przegubów i że jak koniecznie chce to rozbiorą cały układ i będą szukać.

Mam mieszane odczucia co do takiej obsługi.

Ponadto z usterką byłem u nich dwa razy i pierwszy mechanik stwierdził, że rzeczywiście coś jest nie tak i koniczna jest konsultacja ze Skodą Auto Polska, po czy kontakt się urwał pisma nie wysłali a człowieka z jakiś przyczyn wylali.

Proszę o pomoc w diagnozie bo niedługo kończy mi się gwarancja i nie chcę się wkopać w koszty.

Poza tym czy zna ktoś jakiegoś prywatnego eksperta w Łodzi od skody octavii, z którym warto się skontaktować.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Komentarz

Pracuję...