wyciek z klimatyzacji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• robreg
    odpowiedział(a)
    Rauxel, klimatyzacja w naszych pojazdach dokreca czynnik do 15 atmosfer - chcialbym zobaczyc pianke, ktora powierzchniowo utrzyma takie cisnienie w ryzach...

Zostaw komentarz:

• dexter23pl
    odpowiedział(a)
    Raczej popsikał pianą aby sprawdzić czy ucieka. Gdzieś dzwoni ale nie wiadomo gdzie :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    Pomyslec, ile kitu moga "fahofcy" wcisnac, nie ? Ale wiecie co ? Troche tego zostalo na korku, jakby pianka. Ciekawe, czy cokolwiek da :P Na razie, po nabiciu, zniknal metaliczny dzwiek z nawiewow. Jak znow sie pojawi, to znak, ze "uszczelniacz" jednak nie uszczelnia :P

Zostaw komentarz:

• robreg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Rauxel
    Ostatnio jak mi nabijali klime, gosc spryskal ten korek osuszacza jakims uszczelniaczem, zeby czynnik nie uciekl za predko.
    :haha: :haha: :haha: :haha:

Zostaw komentarz:

• greg44
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Rauxel
    gosc spryskal ten korek osuszacza jakims uszczelniaczem, zeby czynnik nie uciekl za predko.
    Ciekawe co to za uszczelniacz, pierwsze słyszę o czymś takim. Raczej jakąś ściemę ci walił.

Zostaw komentarz:

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    Ostatnio jak mi nabijali klime, gosc spryskal ten korek osuszacza jakims uszczelniaczem, zeby czynnik nie uciekl za predko.

Zostaw komentarz:

• arturro039
    odpowiedział(a)
    Witam.dziękuję za info.sprawdzę i dam znać. Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• robreg
    odpowiedział(a)
    arturro039, zmień mechanika! :-)

Tak jak vudi pisze, jeśli masz oryginalny skraplacz (czyli chłodnicę klimatyzacji sterczącą na przodzie auta), czynnik prawdopodobnie cieknie białym korkiem, uśmiechającym się do ciebie po otwarciu pokrywy silnika nieopodal lewej przedniej lampy.

Fachowcy od klimatyzacji mający do czynienia z Octaviami powinni wiedzieć, że to paskudztwo przeciekać lubi.

NEWS: mi ostatnio przez rok czasu wybąbelkowało z układu klimatyzacji 80% czynnika... zaworkiem wysokiego ciśnienia! :evil: :evil: :evil:

Zostaw komentarz:

• vudi
    odpowiedział(a)
    U mnie był wyciek na korku osuszacza na chłodnicy od klimy. też nie było widać w uv, dopiero obsikałem pianką i wpuszczałem powietrze do układu z kompresora i było widać bąbelki. W podobnym czasie czynnik mi uciekał

Zostaw komentarz:

• arturro039
    odpowiedział(a)
    wyciek z klimatyzacji

Witam.Od pół roku jestem posiadaczem Octavi 1.9 tdi 2005.Ostatnio mam problem z klimatyzacją(półautomatyczna)miałem nabijany gaz już 3 razy,po około 2,3tygodnia zaczyna sie syczenie czyli oznaka że gazu jest mało,najgorsze jest to że nie widać nigdzie wycieku gazu(przy pomocy lamy uv) mechanik rozkłada ręce.Macie jakieś pomysły.Lampą było swiecone tylko w komorze silnika.mechanikcos nabakiwał że trzeba rozkręcic całą deske i tam popatrzeć, jest to możliwe że tam jest wyciek?

Zostaw komentarz:

• arturro039
    rozpoczął temat wyciek z klimatyzacji

wyciek z klimatyzacji

No to trzeba na nowo rozkręcić ten wątek
Pracuję...