na 99% pin ten sam czyli 10
a na 100% przewód niebiesko-szary
bo zawsze niebiesko-szary to zacisk 58d - czyli podświetlenie wnętrza
[O2] TUTORIAL - Montaż przedniej lampki kabinowej od W8
Zwiń
X
-
Czy w OIIFL z zwykłym włącznikiem, pin jest ten sam?Zamieszczone przez krzynol6. Podłączamy przewód pod pin 10 włącznika świateł (niebiesko-szary)
Zostaw komentarz:
-
-
Jakie są korzyści wymiany podświetlenia kabiny w stosunku do oświetlenia fabrycznego (O2T).
Interesuje mnie montaż oświetlenia nad tylną kanapą. Macie jakieś sprawdzone rozwiązanie do O2T ?
Zostaw komentarz:
-
-
Efekt super z tymi diodami, sam bym taką zamontował. Tylko ciężko taką lampkę dostać w rozsądnych pieniądzach;D
Zostaw komentarz:
-
-
piny z kabelkami w ASO
można same piny kupić - są sporo tańsze, ale trzeba czekać i porządnie zaciskać
Zostaw komentarz:
-
-
- gdzie kupowałeś piny? w ASO?Zamieszczone przez krzynolpiny - 2x 000 979 103 - 20zł
piny - 2x 000 979 131E(EA) (opcjonalnie) - 20zł
Może jednak założę tą lampkę?
Zostaw komentarz:
-
-
Ta lampka ktora zamontowales w swojej octavce z VW, jest tez w superbie I generacji z ZIELONYM podswietleniem klawiszy, natomiast w superbie II, diody oswietlajace zamiast czerwonych sa białe, no i sama konstrukcja i wyglad ciut inny.Zamieszczone przez krzynolale o co chodzi?!Zamieszczone przez szeryf001Bedzie kolego jak wezmiesz od superba I, a nie od passata!
jak weźmiesz lampkę wyjętą z octavi i wsadzisz ją do octavi do tyłu
to nie będzie działać? czy jak, bo nie zrozumiałem
Zostaw komentarz:
-
-
ale o co chodzi?!Zamieszczone przez szeryf001Bedzie kolego jak wezmiesz od superba I, a nie od passata!
jak weźmiesz lampkę wyjętą z octavi z przodu i wsadzisz ją do octavi do tyłu
to nie będzie działać? czy jak, bo nie zrozumiałem
Zostaw komentarz:
-
-
Bedzie kolego jak wezmiesz od superba I, a nie od passata!Zamieszczone przez krzynolnie będzie zielonego na lampce - będzie red/blue w aucieZamieszczone przez Enriquezno dobra, a gdzie tutorial na wymianę podświetlenia przycisków na zielone???
Czerwone podsiwtlenie lewarka OK, ale przyciski czerwone
dokładnie i warto wogóle przyjrzeć się lampce z tyłu - u mnie była przygrzana i stopiona troszkuZamieszczone przez piotrek_osA ja dodam, ze lampka, która byla na przodzie idealnie pasuje do tyłu
Zostaw komentarz:
-
-
mamZamieszczone przez czyzyk64Czy masz włącznik świateł Auto
Zostaw komentarz:
-
-
Tak, zajebioza :wink: zaczynam zbierać kasę :szeroki_usmiech
Krzysiu, jak uzbieram, piszę się na modowanie u Ciebie.
Zostaw komentarz:
-
-
krzynol, świetny i prosty opis. Super sprawa. Czy masz włącznik świateł Auto ?
Zostaw komentarz:
-
-
teoretycznie tak, ale prąd 20 mA na jedną to spory będą świecić bardzo jasno,
do tego 3,2V :? mogą nie zatrybić w miejscu zielonych (2,2V)
[ Dodano: Czw 13 Paź, 11 08:13 ]
poza tym to nie wątek o podświetleniu dechy :evil:
będzie taki z czasem :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Takie diody podchodza do OII ?? Bo juz dawno nie robilem nic w temacie, a teraz mam zapytanie od znajomego
Zostaw komentarz:
-
-
też tak kiedyś miałem i powiem że i tak dojdziesz do białego tak jak ja , wiem o czym mówię bo już miałem cztery zestawienia kolorów i biały zostaje :PZamieszczone przez krzynolbędzie red/blue w aucie
Zostaw komentarz:
-
-
to chyba czarny :wink:Zamieszczone przez Maicroft7G8 - jaki to kolor, ze lampka jest 50zl tansza??
Zostaw komentarz:
-
-
też szukałem i nie znalazłem - wogóle w ASO powiedzieli, że cześć niedostępnaZamieszczone przez Maicroft7G8 - jaki to kolor, ze lampka jest 50zl tansza
czyli albo bierzemy szary, albo beżowy
Zostaw komentarz:
-
-
żeby było ciekawiej, w nowym Tourze też tak jest - co mnie trochę zaskoczyłoZamieszczone przez MaicroftJa mam teraz w FL-ce dwie takie same lamki - przod i tyl czyli te z bocznymi lampkami - wiec nie ma co przekladac
krzynol, a nie chcesz zrobić wersji red/white?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam teraz w FL-ce dwie takie same lamki - przod i tyl czyli te z bocznymi lampkami - wiec nie ma co przekladac.Zamieszczone przez krzynolpiotrek_os napisał/a:
A ja dodam, ze lampka, która byla na przodzie idealnie pasuje do tyłu
dokładnie i warto wogóle przyjrzeć się lampce z tyłu - u mnie była przygrzana i stopiona troszku
7G8 - jaki to kolor, ze lampka jest 50zl tansza??
Zostaw komentarz:
-
-
nie będzie zielonego na lampce - będzie red/blue w aucieZamieszczone przez Enriquezno dobra, a gdzie tutorial na wymianę podświetlenia przycisków na zielone???
Czerwone podsiwtlenie lewarka OK, ale przyciski czerwone
dokładnie i warto wogóle przyjrzeć się lampce z tyłu - u mnie była przygrzana i stopiona troszkuZamieszczone przez piotrek_osA ja dodam, ze lampka, która byla na przodzie idealnie pasuje do tyłu
Zostaw komentarz:
-
-
A ja dodam, ze lampka, która byla na przodzie idealnie pasuje do tyłu :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
no dobra, a gdzie tutorial na wymianę podświetlenia przycisków na zielone???
Czerwone podsiwtlenie lewarka OK, ale przyciski czerwone?
Zostaw komentarz:
-
-
Oczywiście do O1 też podchodzi - pewnie będą troszkę inne piny.
Do szyberdachowców też podchodzi - tylko inny kształ lampki - ale nie wiem co ze sterowaniem dachu
[ Dodano: Sro 12 Paź, 11 00:02 ]
Najfajniejsze jest to, że rano o tym pomyślałem, przysiadłem do ETKI
Pojechałem do ASO, a tam pech - wszystko mieli na miejscu :twisted:
no i wieczorem jest tutorial. :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-

aaa.... ja też taką chcę!!!
mod wypas, super instrukcja.
czekamy na fotki after-dark...
szczególnie lewarek!
Zostaw komentarz: