[O2FL] Siatka w kratce zderzaka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• lockin
    odpowiedział(a)
    Siatka powstała z 3m rurki PCV, 8 kolanek PCV, siatki z tworzywa z oczkami 5x5mm i oczywiście trytytek. Wszystko kupione w Castoramie za 30pln. Rozmiar z linków z poprzednich stron. Jeśli siatka z tworzywa nie sprawdzi się to wymienie ją na metalową (tuningową).

1. Docinamy rurki na wymiar i składamy w całość (rurki i kolanka wchodzą na wcisk)

2. Docinamy siatkę

3. Mocujemy trytytkami

4. The End

Zostaw komentarz:

• FRESH
    odpowiedział(a)
    No i stało się ;/
    Jestem po wymianie skraplacza.

Potrzebuje wymiary siatki na osłonę dolną oraz jakieś rady jak to zamontować.
    Lepiej jest włożyć siatkę pomiędzy zderzak a skraplacz czy lepiej przymocować ją do kratki pod tablicą rejestracyjną???

skraplacz - przebieg 45 tys km ;/

skraplacz - przebieg 0 km

Z tego co zauważyłem skraplacz najbardziej jest narażony / dostaje kamieniami i owadami w swojej dolnej części. Środkowa część jak i górna w moim przypadku bez defektów.

Zostaw komentarz:

• Andrzej.P
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez naver
    Pytanie do posiadaczy kratek 5x3,5 - gęstość jest odpowiednia? Nie ma problemu z przepływem powietrza i chłodzeniem?
    Problemów po założeniu 5x3,5 nie zauważyłem.

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez endryu
    Przyjrzyj się raz jeszcze.
    To dotyczyło wstawienia kratki bezpośrednio za wyciąganymi plastikami. Na pewno estetyczniej by to wyglądało, ale roboty ze spasowaniem nieco więcej.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Początkowo myślałem, że Wy to montujecie zaraz za kratkami tymi plastikowymi zderzaka
    Tak właśnie. Trytytkami przymocowana "od środka" do kratki zderzaka.
    Zamieszczone przez naver
    ale jak widziałem u siebie to ni hu hu, tam to ciężko byłoby coś wcisnąć
    Przyjrzyj się raz jeszcze.
    Zamieszczone przez naver
    Pytanie do posiadaczy kratek 5x3,5 - gęstość jest odpowiednia? Nie ma problemu z przepływem powietrza i chłodzeniem?
    Nie ma problemów.

Obejrzyj fotki z siatką w tym wątku i wszystko jasne :idea:

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Borsuk2
    Zamieszczone przez naver
    więc zakładam, że montujecie to przed chłodnicą i wtedy trytami łapiecie do czegokolwiek się da przy zderzaku?
    ja mam siatkę wstawianą, spasowaną bez luzu.
    W dowolnej chwili można ją wyjąć, oczyścić i wstawić ponownie .
    ja tak samo.

Zostaw komentarz:

• Borsuk2
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez naver
    więc zakładam, że montujecie to przed chłodnicą i wtedy trytami łapiecie do czegokolwiek się da przy zderzaku?
    ja mam siatkę wstawianą, spasowaną bez luzu.
    W dowolnej chwili można ją wyjąć, oczyścić i wstawić ponownie .

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez naver
    nic takiego u siebie nie zauważyłem.

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    Poszedłem zobaczyć do siebie jak to wygląda to mam wbitą pszczółke, popełniła harakiri, parę kamyków też z tego co tam widzę się trafiło.

Początkowo myślałem, że Wy to montujecie zaraz za kratkami tymi plastikowymi zderzaka, ale jak widziałem u siebie to ni hu hu, tam to ciężko byłoby coś wcisnąć, więc zakładam, że montujecie to przed chłodnicą i wtedy trytami łapiecie do czegokolwiek się da przy zderzaku?

Góra u mnie tak samo jak i u większości w zdecydowanie lepszym stanie niż dół, dlatego zastanawiam się nad kratką na dół.

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    Potwierdzam to co napisano powyżej o oryginalnej kratce na dolnej części parownika...
    mam takową fabryczną, nie zabezpiecza parownika, trzeba poprawić fabrykę własną rzeźbą :idea:

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    macherstudio, Nie zawracaj sobie głowy oryginalną kratką :!: Nie spełnia swojej roli.
    Zastosuj kratkę wykonaną z siatki aluminiowej. Opisy, fotki i opinie są w tym temacie.

Zostaw komentarz:

• Borsuk2
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez macherstudio
    i drugie pytanie, jak to się sprawdza w praktyce Twoim zdaniem
    pytanie co prawda nie do mnie, ale trzymałem w ręku oryginalną plastikową kratkę do O2 i dlatego nie zdecydowałem się na nią, tylko dokonałem rękodzieła .
    Oryginał wykonany z miękkiego plastiku o zbyt dużych podłużnych oczkach i moim zdaniem nie zabezpiecza ona przed niczym.
    Jeżeli kamień przedrze się przez zderzak, to tym bardziej przez oryginalną skodowską kratkę.

Zostaw komentarz:

• macherstudio
    odpowiedział(a)
    vaz, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem, w oryginalne te elementy chronią tylko DOLNĄ część chłodnicy (tą "widoczną" przez zderzak) nie chronią tej widocznej "przez grill"), i drugie pytanie, jak to się sprawdza w praktyce Twoim zdaniem ?

1K0820746 - kratka
    3D0867646 - spinki

Zostaw komentarz:

• Borsuk2
    odpowiedział(a)
    Mam nadzieję, że na naszych drogach sprawdzi się doskonale .

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Z taka osloną to możesz na Paryż- Dakar robić

Zostaw komentarz:

• Borsuk2
    odpowiedział(a)
    Moja wersja siatki zabezpieczającej chłodnicę :
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Biszczu
    rafall79, w Castoramie
    :shock: :shock: :shock: Ja u siebie pytałem i takowych nie było dlatego alledrogo. Wpisz siatka tuningowa u wybierzesz sobie sprzedawcę

Zostaw komentarz:

• Biszczu
    odpowiedział(a)
    rafall79, w Castoramie

Zostaw komentarz:

• rafall79
    odpowiedział(a)
    gdzie taka siateczke mozna kupic?

Zostaw komentarz:

• Rico40
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez andrzej1962
    odgrzeję bardzo zimnego kotleta. co do przedmówcy siemi1 chyba nie za bardzo bo jak będa za małe oczka jak to będzie miało się chłodzić ponadto jaki będzie opór siatki. Wyobrażam sobie jak ona zachowuje się jak się zap...... 140 co najmniej. IMO oczka 3,5x5 mm sa OK ale to moje zdanie. A pisze w tym wątku bo i ja zamontowałem siateczkę i się nie martwię, że zdjęcia mojej chłodnicy będą jeszcze gorsze.

dla kol endryu pkt poszedł jeszcze raz thx będe spokojniejszy K................ co by człowiek zrobił bez forum. Ano nic może k......... . :lol:
    Mam taką założoną już ponad rok i nie ma problemu z chłodzeniem. Owady i kamienie wyłapuje bez problemu bo raz na tydzień ją czyszczę miotełką z owadów. Swoje zadanie spełnia i nie mam problemu z uszkodzeniami chłodnicy.

Zostaw komentarz:

• Biszczu
    odpowiedział(a)
    potwierdzam, że drobna siatka spokojnie się też do takiego moda nadaje. Mój tata w swojej o2FL też taką założył i sprawdza się wyśmienicie.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    bo jak będa za małe oczka jak to będzie miało się chłodzić ponadto jaki będzie opór siatki. Wyobrażam sobie jak ona zachowuje się jak się zap...... 140 co najmniej
    Drobna siatka też da radę przepuścić odpowiednią ilość powietrza. Kolega Biszczu przerabiał ten temat w swojej byłej OII http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=195
    dla kol endryu pkt poszedł jeszcze raz thx będe spokojniejszy K................ co by człowiek zrobił bez forum. Ano nic może k......... . :lol:
    :kciukgora :kciukgora :kciukgora

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    odgrzeję bardzo zimnego kotleta. co do przedmówcy siemi1 chyba nie za bardzo bo jak będa za małe oczka jak to będzie miało się chłodzić ponadto jaki będzie opór siatki. Wyobrażam sobie jak ona zachowuje się jak się zap...... 140 co najmniej. IMO oczka 3,5x5 mm sa OK ale to moje zdanie. A pisze w tym wątku bo i ja zamontowałem siateczkę i się nie martwię, że zdjęcia mojej chłodnicy będą jeszcze gorsze.

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Chyba in gesciej tym lepiej, wiecej kamieni/kamyczkow zatrzyma.
    Moja chlodnica od dalu wyglada maskrycznie a auto 2009.

Zostaw komentarz:

• gruto
    odpowiedział(a)
    wg. mnie koleś dał za gęstą siatkę

Zostaw komentarz:

Pracuję...