a tutakj jeszcze jeden patent ale tylko na dolna kratkę i górną, myślę, że do wykorzystnia na zwykłej i RSowej opcji. niestety w RSie ciężko sie bardzo zdejmuje te kratke.
Dół:
Góra:
przyklejenie do kratki za pomocą żywicy epoxydowej.
[O2FL] Siatka w kratce zderzaka
Zwiń
X
-
mi wyszło tak - jak widzicie na jednej fotce ...małe otworki zrobione wiertłem do drzewa , aby nie "jeździło " wiertło - atrapa jest tam rozdwojona (ostatnie foto do góry nogami )- otwór zrobiony na tej dolnej , nic nie widać z góry , jedynie widoczne paski pod rejestracją - są czarne i mało zauważalne .
Podstawa idealnie dociąć siatkę - ja to robiłem na patyk - tak długo docinany , aż minimalnie ciasno wchodził na swoje miejsce - efekt - wg mnie jak z fabryki , ale to moje zdanie . A cha - oka siatka największe , z obawy braku ewentualnego chłodzenia . Za parę dni 5 tys km po Chorwacji

Zostaw komentarz:
-
-
Zakupiłem siatkę aluminiową koloru czarnego wersja w romby. Wyciąłem do kształtu kratki i przyczepiłem trytytkami
Zostaw komentarz:
-
-
Ja swoją niczym nie mocowałem. Wyciągnąłem kratkę, siatkę dociąłem tak aby nałożyć ją od góry i od dołu kratki potem na wcisk wsadziłem i się trzyma jak na razie dobrze.
Zostaw komentarz:
-
-
Najlepiej wyciągnąć kratkę, nawiercic małe dziurki i przyczepić paskami z plastiku.
Ja tak robilem i jest elegancko, na górną część nie przyczepialem bo wygląda bardzo dobrze więc tam kamienie jakoś się nie dostają
Zostaw komentarz:
-
-
Kupujesz siatkę - powiedzmy, że 100x25cm, przycinasz ją do 74-75 cm, zaginasz na bokach, wsuwasz przed chłodnicę i przypinasz trytytkami - nic więcej nie potrzebaZamieszczone przez termit886koledzy czy może ktoś opisać jak zamontować elegancko tą siateczkę?
Zostaw komentarz:
-
-
koledzy czy może ktoś opisać jak zamontować elegancko tą siateczkę?
Zostaw komentarz:
-
-
Jak dam radę to C jutro zrobię wymiary, bo kartki co zapisywałem nie mam.
Ra, Proszę wymiary
Takie podałem wykonawcy
Wysokość 45,5 cm
Szerokość 62 cm
Otwory u góry 76,5 cm (od do środka otworu)
Zostaw komentarz:
-
-
krissos czy mógłbyś podać wymiary tej konstrukcji?
By to zrobić sobie w domu i zamontować za pierwszym razem bez przymiarek.
Z góry dzięki.
Zostaw komentarz:
-
-
Siatka założona nawet dwie :szeroki_usmiech . Czarna na kratce, a za nią duża zrobiona na cały skraplacz. Więc ochrona podwójna
. Zrobię zdjęcia to wstawię jak zamontowane.
A oto zdjęcia

Tu na dole jest podwójna siatka czarna z przodu i jasna duża z tyłu.
Ta czarna została zagięta i wciśnięta z plastikiem. Niczym jej nie przykręcałem zobaczymy czy wytrzyma myjnię
Zostaw komentarz:
-
-
Siatka dziś dotarła. Czas na montaż. Szkoda że się sana nie zamontuje :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Jak po maśleZamieszczone przez krissosCiekawe jak pójdzie
Swoją drogą ostatnio przyjrzałem się siatce po trasie (przód auta oblepiony owadami) - przeczyściłem ją, bo zebrało się towaru - lepiej na niej niż na chłodnicy
Zostaw komentarz:
-
-
-
Możesz dać namiary na tą siatkę (link już nie działa) Wygląda chyba najlepiej. Chyba że ktoś jeszcze może polecić u kogo kupić taką siatkę.Zamieszczone przez mecctak jak vaz, z tej samej aukcji http://allegro.pl/siatka-tuningowa-a...419514097.html
Oczka rombowe: N8 - Sw-3,5mm x Lw-5mm
Ile potrzeba tej siatki żeby starczyło na dół?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak jak wrzucalem, to od zawsze wrzucalem tekture i niczym nie montowalem opierala sie o chlodnice i kazde auto zylo i mialo sie dobrze. Nigdy nie bylo zasloniete w 100% lecz w 60 czy 70% i dawalo sobie doskonale rade.
to już nie mam roboty :diabelski_usmiech
Antyradar - głowica /odbiornik to czarne bydle co na fotceZamieszczone przez Maicroftbzyq_74, Co to jest w tym zderzaku ?? Antyradar czy jakie Defi ??
-
Zostaw komentarz:
-
-
-
rodaczek, a skąd mas takie cudo? bo na alledrogo jest tylko osłona góry :/
Zostaw komentarz:
-
-
Jak jak wrzucalem, to od zawsze wrzucalem tekture i niczym nie montowalem opierala sie o chlodnice i kazde auto zylo i mialo sie dobrze. Nigdy nie bylo zasloniete w 100% lecz w 60 czy 70% i dawalo sobie doskonale rade.
bzyq_74, Co to jest w tym zderzaku ?? Antyradar czy jakie Defi ??
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: