[O2FL] Siatka w kratce zderzaka
Zwiń
X
-
likoss, taki kamyczek nie wiadomo kiedy się trafi i gdzie. nie ma to znaczenia czy autostrada czy polna droga. więc zakładaj za w czasu
-
-
hm mimo to ze używam w sumie tylko drog miastowych i autostrad (zaden polne drogi- moze raz czy dwa w gorach) to cholera u mine tez jest cos na dole wiec juz i ja uwazam ze ta siatka to nie glupipomysl
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie fabrycznie jest zamontowany od przodu więc patrząc z góry jest niewidoczny; po prostu przełóż go i po problemie
Zostaw komentarz:
-
-
Czujnik temperatury zewnętrznej
U mnie jest schowany i nie przeszkadza.
Zostaw komentarz:
-
-
Powiedzcie mi dobrzy ludzie też macie taki czujnik w zderzaku? Co to za czujnik? Pytam bo trochę mi tam przeszkadza, siatka nie będzie dolegać tak jak powinna :/
Zostaw komentarz:
-
-
Siatka zamontowana. Zeszło mi trochę na montażu żeby tych trytytek nie było widać. :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
hm ze w Rosji to robia to mnie nie dziwi ale...ok sprawdze i moja chlodnice
Zostaw komentarz:
-
-
Siatka w czy' minuty :lol:
Mnie to zajęło trochę dłużej, bo przymierzałem , kombinowałem, mierzyłem, a wygląda to tak.

free picture upload

Uploaded with ImageShack.us
Siatkę kupujemy przeważnie w rozmiarze 25x100, więc docinamy tylko na długości, na wymiar 74cm, brzegi po 4cm zaginamy. Wsuwamy ją oczywiście górą i teraz kolej na tetrytki :szeroki_usmiech , żeby założyć boczne trzeba wcześniej wyjać zaślepki przy halogenach, pozostałe 3 ,/długie lub spiąć po dwie/ oplatamy pas przedni i siatkę. Dolne rogi siatki opierają się o występ w podłodze' , górę trzymają opaski, całość siedzi sztywno.
Foto z przodu, siatka jest widoczna głównie dlatego ,że maska jest otwarta i wpada światło.

Zastosowałem siatkę ,troch większa niż koledzy, jest to 4x8mm ,wzór plaster miodu

Zostaw komentarz:
-
-
Kratka zamowiona jak kolega mecc, w wolnej chwili montaż.
Zostaw komentarz:
-
-
Oczko 3,5 x 5 z zamieszczonej aukcji,
ramka z rurki aluminiowej, pianka zabezpiecza przed obijaniem (sztywno wchodzi)
i nie ma potrzeby dodatkowego mocowania.
Zostaw komentarz:
-
-
Mocna rzecz, , obawiasz się że pszczoły na tej ramce zaczna produkować miód w lecie? :szeroki_usmiechZamieszczone przez kazek103Wymodziłem coś podobnego i jak na razie jest ok. ciekawy jestem jak sprawdzi się w upały w lecie.
Wygląda to na gęstą siatkę , jakie oczka, i po co ta izolacja piankowa na rurkach?
Zostaw komentarz:
-
-
Nie przeszkadza przy zamykaniu, osłonięty jest cały skraplacz,
Myślę, że jeszcze krótsza ramka będzie lepsza, na górze nic się złego nie dzieje natomiast na dole mam kilka wgniotek po kamieniach.
Zostaw komentarz:
-
-
kazek103 zrobiłeś może fotki jak to wygląda przy zamkniętej masce?Pytam bo ta twoja jest pewnie krótsza od tej ruskich.
Nie przeszkadza przy otwieraniu maski?
Ile ma wysokości? 40 cm?
Zostaw komentarz:
-
-
Wymodziłem coś podobnego i jak na razie jest ok. ciekawy jestem jak sprawdzi się w upały w lecie.
Zostaw komentarz:
-
-
Podbije temat, robił ktoś dla siebie taką osłonę jak Ruscy? http://translate.google.com/translat...0376152039383/

Pytam bo przyszła mi już czarna folia aluminiowa 50x100 oczko romb 3x5, jako stelaż chce użyć elementów z wymontowanej z poprzedniego samochodu kratki oddzielającej przestrzeń osobową od bagażowej. Jest stalowa ma oczko chyba 50x50 czy coś koło tego.
Myślę tylko z czego zrobić resztę, ramkę z profili aluminiowych jak Wojtenio i może na to dać gumowe uszczelki. Czy z czegoś innego?
Na spód dodatkowo gąbka do izolowania rurek co/cw
Całość zespolona ze sobą przy użyciu opasek zaciskowych (trytytek, tetrytek? :P czy jak to tam się zwie)
---
Jakieś sugestie?
Zostaw komentarz:
-
-
Spokojnie , już przetestowałem to i w zimę i w lato żadnych skutków ubocznych nie ma , a siatkę mam z oczkami 2x2 mm .
Zostaw komentarz:
-
-
Po przeczytaniu tematu sam dzisiaj sprawdziłem skraplacz i faktycznie dolna część znacznie bardziej poniszczona niż górna, zamawiam zestaw który mecc podał czyli
Fajnie jest przeglądać forum i zapobiegać usterkom
PS:
Ciekawi mnie jak to będzie w zimę, czy czasami ta kratka nie będzie się zatykać i blokować dostęp powietrza? Ktoś już przejeździł zimę z takim patentem ?
Zostaw komentarz:
-
-
właśnie ja jestem takim przykładem, 40 tyś i skraplacz do wymiany. Uszkodzenie było właśnie w dolnej części. Gdybym wiedział wcześniej ...Zamieszczone przez Wojtenioa jak ktoś nie doinformowany to wymiana skraplacza nastąpi bardzo szybko
Zostaw komentarz:
-
-
dochodzi do tego umieszczenie skraplacza takie, że dolna jego część jest narażona na bezpośrednie trafienie ciałami obcymi (piasek, kamienie,owady) i budowa samej kratki, która mogłaby być "gęstsza" i zmniejszona o górną 1/3.Zamieszczone przez bishopChciał nie chciał, ale ten tuning musi być ...15tyś przebiegu, a na chłodnicy czy tam skraplaczu, widać jabky ktoś z wiatrówki strzelił kilka razy , kwestia czy schowane tetrytki' ,czy ramka ? :szeroki_usmiech
Nie wiem jak to było w innych pojazdach /innych markach/ nie zaglądałem tam, ..czy tylko w skodzie robią te elementy chłodnicy z plasteliny ? :twisted:
W moim przypadku górna część skraplacza mimo, że widoczna przez grill, jest w bardzo dobrym stanie.
Zostaw komentarz:
-
-
Księgowy tnie wszędzie , nie tylko w skodach , a tak ogólnie to nie za wiele producentów produkuje skraplacze i chłodnice , więc za pewne podobnie jest i u innych .
Z czegoś muszą żyć 8) , a jak ktoś nie doinformowany to wymiana skraplacza nastąpi bardzo szybko :diabelski_usmiech .
Zostaw komentarz:
-
-
Chciał nie chciał, ale ten tuning musi być ...15tyś przebiegu, a na chłodnicy czy tam skraplaczu, widać jabky ktoś z wiatrówki strzelił kilka razy , kwestia czy schowane tetrytki' ,czy ramka ? :szeroki_usmiech
Nie wiem jak to było w innych pojazdach /innych markach/ nie zaglądałem tam, ..czy tylko w skodzie robią te elementy chłodnicy z plasteliny ? :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Re: http://forum.octaviaclub.pl/templates/subSilver/images/r
proszęZamieszczone przez meccvaz - dzięki za inspirację.Szkoda tylko, że dopiero teraz trafiłem na ten temat, byłbym bogatszy o 600pln. Chciałem tylko pokazać jak zrobiłem mocowanie, praktycznie wcale go nie widać i trzyma się solidnie. Czas pokaże jak to się sprawdzi.
, dobrze wygląda ze schowanymi trytytkami
k
Zostaw komentarz:
-
-
tak jak vaz, z tej samej aukcji http://allegro.pl/siatka-tuningowa-a...419514097.html
Oczka rombowe: N8 - Sw-3,5mm x Lw-5mm
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: