http://forum.octaviaclub.pl/templates/subSilver/images/ranks
vaz - dzięki za inspirację.Szkoda tylko, że dopiero teraz trafiłem na ten temat, byłbym bogatszy o 600pln. Chciałem tylko pokazać jak zrobiłem mocowanie, praktycznie wcale go nie widać i trzyma się solidnie. Czas pokaże jak to się sprawdzi.
[O2FL] Siatka w kratce zderzaka
Zwiń
X
-
A ja sobie taką kratkę zrobiłem:

Uploaded with ImageShack.us
Ponitowałem szkielet z aluminiowych płaskowników, do niego siatka a to wszytko przymocowałem do wzmocnienia za pomocą tetrytek. Także jest mocne z zewnątrz nie wiadać a w razie potrzeby wyczyszczenia to nie ma problemu.
Zostaw komentarz:
-
-
Po wymianie skraplacza na nowy, również zamówiłem dziś siatkę by jednak go zabezpieczyć, bo szkoda wydanych 400 zł by było :P
Zostaw komentarz:
-
-
http://www.drive2.ru/cars/skoda/octa...urnal/1922863/Zamieszczone przez Hawk1985Kurcze był schemat jak zrobić kompletną siatkę od góry do dołu monitowaną wewnątrz, była większa dzięki czemu można było założyć na nią jakiś materiał jako przysłonienie chłodnicy na zimę.
To było chyba z jakiejś ruskiej strony ale teraz nie mogę znaleźć :/
Zostaw komentarz:
-
-
Kurcze był schemat jak zrobić kompletną siatkę od góry do dołu monitowaną wewnątrz, była większa dzięki czemu można było założyć na nią jakiś materiał jako przysłonienie chłodnicy na zimę.
To było chyba z jakiejś ruskiej strony ale teraz nie mogę znaleźć :/
Zostaw komentarz:
-
-
aronus, Otwórz maskę i zmierz , siatka powinna zasłaniać chłodnicę skraplacza , no i zależy jaki patent stosujesz ? .
Zostaw komentarz:
-
-
To i ja dorzucę swoje rozwiązanie , powiem że naprawdę ekonomiczne koszt to 20 zł , profile aluminiowe z Praktikera 2x1 metr 12 zł , siatka plastikowa do osłony drzewek 3,5 zł i opaski zaciskowe . Całość przycięta znitowana a w nawiercone otwory zamocowana siatka .
Cała ramka zamocowana na dwie opaski zaciskowe bez wierceń w nadwoziu . Bardzo szybki demontaż do czyszczenia i duża skuteczność w ochronie chłodnicy .
W letnie upały nie ma żadnych skutków ubocznych typu przegrzanie itp.Koszt nie duży a skraplacz klimy zabezpieczony całkowicie , na górny wlot powietrza ten na masce nie stosuje zabezpieczenia gdyż kratka wlotowa w O2 Tour jest pod kątem i nie dostają się żadne zanieczyszczenia typu kamienie i muchy .

Do całkowitego efektu można ramkę pomalować na czarno , ale złoty kolor jet tylko widoczny po otwarciu maski , więc daję sobie na spokój .
.
Zostaw komentarz:
-
-
he trochę siatki za 40 zł
duże otwory nie zasłonią owactwa i kamieni.
Zostaw komentarz:
-
-
40 plnów :shock: bez przesady....to już lepsza castoramowa siatka
Zostaw komentarz:
-
-
1K0820746 - kratka
3D0867646 - spinki
Mam taką kratkę z tym, że przyczepiona jest do skraplacza na 4 zaczepach na obrzeżu ramki, nie trzeba więc odginać blaszek i mocować za pomocą spinek
Zostaw komentarz:
-
-
no to jak na ASO nawet niedrogo... :lol:
możesz podac nr części ?
Zostaw komentarz:
-
-
tak to oryginał 40 PLN ze spinkamiZamieszczone przez mattyah4x4@paskuda
a to jest ten słynny oryginał z ASO ?
ile to kosztuje u nich ?
Zostaw komentarz:
-
-
@paskuda
a to jest ten słynny oryginał z ASO ?
ile to kosztuje u nich ?
Zostaw komentarz:
-
-
szkoda skraplacza na obserwacje :szeroki_usmiech , lepiej od razu założyć siatkę :idea:Zamieszczone przez paskudaPoobserwuje jak coś to dołożę może jeszcze siatkę zdrobnimy oczkami.
Zostaw komentarz:
-
-
paskuda, Nie masz co obserwować tylko już dokładać , to co teraz masz to zdecydowanie za mało .
Zostaw komentarz:
-
-
Poobserwuje jak coś to dołożę może jeszcze siatkę zdrobnimy oczkami.
Zostaw komentarz:
-
-
paskuda, coś mi się wydaje, że ta kratka niewiele Ci pomoże z takimi wielkimi dziurkami
Zostaw komentarz:
-
-
Kratka zamontowana obyło się bez demontażu osłon, aby ułatwić sobie montaż warto w miejscu montażu spinek rozszerzyć blaszki płaskim śrubokrętem.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: