[O2FL] Siatka w kratce zderzaka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Biszczu
    wystarczy ją pociągnąć
    Ale trzeba się zaprzeć obydwoma nogami o zderzak tak jest w fl :idea:

Zostaw komentarz:

• Biszczu
    odpowiedział(a)
    paskuda, wystarczy ją pociągnąć

Zostaw komentarz:

• paskuda
    odpowiedział(a)
    Mam pytanie jak wymontować tą środkową kratkę wlotu powietrza ze zderzaka?

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    Wyrzeźbiłem siatkę i zamontowałem . Oczko o kształcie rombu, 3,5x5,5 mm. Efekt psują opaski elastyczne, poprawię to w wolnej chwili.
    Natomiast z kawałka siatki, który mi został, dociąłem zabezpieczenie na górną część skraplacza. Nie przylega ono do skraplacza ale oddalone jest o około 8 mm. I tak się zastanawiam, czy pęd powietrza nie będzie powodował kontaktu między oboma elementami z możliwym uszkodzeniem użebrowania skraplacza :?:

[ Dodano: Pon 12 Sie, 13 21:40 ]
    zabezpieczenie górnej części skraplacza

[ Dodano: Pon 12 Sie, 13 21:45 ]
    Myślałem kupić oryginalną kratkę na górną część skraplacza (taką mam na dole skraplacza) ale w ASO mają tylko takie montowane na zapinki. U siebie mam jakąś inną z zaczepami po bokach, więc odpuściłem temat tym bardziej, że nie zabezpiecza w pełni skraplacza przed uszkodzeniem.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Biszczu
    odpowiedział(a)
    Maicroft, nie ma żądnego problemu z chłodzeniem, temperatura jest cały czas stała i nie waha się. Po za tym ona nie jest taka gęsta. Zrobię zdjęcie i wkleję jak będę miał czas

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    O to trzeba zapytać kolegę Biszczu -a
    U mnie nie ma żadnej różnicy w ciągu całego roku jeżeli chodzi o chłodzenie :idea: Bo IC to inna kwestia w CAXA

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Pytanie jak taka maks gesta siatka tlumi potem przeplyw powietrza na IC :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez vaz
    docinałeś ją dokładnie na wymiar zewnętrzny kratki
    Tak.

Zostaw komentarz:

• bzyq_74
    odpowiedział(a)
    LUKI, w piz..u fotek na necie -> osłonki
    Ihmo w kratki lepsza opcja (ala endryu), choć wersja ruska zajebista :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez niedziela67
    Szkoda kasy na ori kratkę w chłodnicę.Na forum ruskim były fotki jak sie sprawuje to badziewie.Wymyślili tam cała ramkę wstawianą przed chłodnicę owijaną pianką do rur
    chyba to . Zastanawiam się nad montażem siatki na oryginalną kratkę skraplacza :roll:

Zostaw komentarz:

• niedziela67
    odpowiedział(a)
    Szkoda kasy na ori kratkę w chłodnicę.Na forum ruskim były fotki jak sie sprawuje to badziewie.Wymyślili tam cała ramkę wstawianą przed chłodnicę owijaną pianką do rur

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    paskuda, wrzuć fotki jak dostaniesz ok :?:

Zostaw komentarz:

• paskuda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    Zamieszczone przez Maicroft
    ta kratka przeciez wystepuje jako akcesorium w ETCE albo do O2 albo do S2. Dawno temu byl o tym temat.
    a możesz podać numer do O2FL :?:
    1K0820746 - kratka
    3D0867646 - spinki

Właśnie zamówiłem zobaczymy jak przyjdzie.

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    ta kratka przeciez wystepuje jako akcesorium w ETCE albo do O2 albo do S2. Dawno temu byl o tym temat.
    a możesz podać numer do O2FL :?:

Zostaw komentarz:

• Biszczu
    odpowiedział(a)
    vaz, ja swoją docinałem i doginałem do środka

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez endryu
    Ale ta oryginalna kratka montowana jest bezpośrednio na chłodnicy.
    i raczej nic nie daje ze względu na rozmiar "oczka" .
    Wracając do tematu samej siatki- docinałeś ją dokładnie na wymiar zewnętrzny kratki czy z marginesem doginając ją na rantach przy montażu?

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Ale ta oryginalna kratka montowana jest bezpośrednio na chłodnicy.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    A ta kratka przeciez wystepuje jako akcesorium w ETCE albo do O2 albo do S2. Dawno temu byl o tym temat.

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    czarna siatka aluminiowa
    czekam na przesyłkę, potem rzeźba :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    czarna siatka aluminiowa
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Biszczu
    odpowiedział(a)
    vaz, zakładałem siatkę u siebie. Nie jest to oryginał bo to zwykła siateczka z drobnymi oczkami z Castoramy, ale swoją funkcję spełnia w 100%

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    W cztery pory roku sprawuje się bezproblemowo Oczywiście przedni zderzak trzeba mieć na oku

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    U siebie od ponad roku mam założona czarną, aluminiową oczka 3,5x5 mm. Nie zdejmowałem kratki, bo stawiała duży opór. Po zmierzeniu wielkości kratki i przycięciu siatki założyłem ją z góry od strony chłodnicy. Do kratki przymocowałem cieńkimi, czarnymi trytytkami. Sprawdza się dobrze.
    oczka tej wielkości nie są zbyt drobne? Jak wygląda siatka w zimie- "zakleja" się śniegiem/lodem?

Zostaw komentarz:

• Andrzej.P
    odpowiedział(a)
    U siebie mam dość miękką siatkę o małych oczkach - świetnie wyłapuje owady. Coś podobnego do tego, co zakładał Biszczu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=742818#742818
    Idealne rozwiązanie to twarda, mocna siatka na kamloty + za nią (albo przed ) ta pszczelarska

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    U siebie od ponad roku mam założona czarną, aluminiową oczka 3,5x5 mm. Nie zdejmowałem kratki, bo stawiała duży opór. Po zmierzeniu wielkości kratki i przycięciu siatki założyłem ją z góry od strony chłodnicy. Do kratki przymocowałem cieńkimi, czarnymi trytytkami. Sprawdza się dobrze.

Zostaw komentarz:

Pracuję...