Ja montuje coś takiego ,część od DAF'a ;-)
Śruby typu T parę nakrętek i będzie zrobione ;-)73375565_710348326041981_2251082992233480192_n.jpg
Myślę, że najlepiej pasuje i ma najmniejsze oczka spośród wszelkich siatek tuningowych, które próbowałem kupić
[O2FL] Siatka w kratce zderzaka
Zwiń
X
-
Guest repliedA po coś ty to aż w trzech postach napisał? Splinter? Nie było takiego mercedesa...
Zostaw komentarz:
-
-
-
-
Mi wyszło tak może nie jest idealnie ale swoja rolę spełnia siatka mercedes splinterZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedWczoraj zrobiłem u siebie.
Też prosto, bo na drutach.
Zostaw komentarz:
-
-
Dorzucę zdjęcia, jak to u mnie jest zamocowane - prosto i skutecznie; siatka wpasowana, trzy trytytki i tak od kilku ładnych lat
o2_siatka1.jpgo2_siatka2.jpg
Zostaw komentarz:
-
-
Obiecane zdjęcia miejsca chwycenia trytkami
Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Ze względu że wiało fest chciałem zrobić szybko. Kombinowałem z wyjęciem kratki, masakra. Ale udało się. Potem się zorientowałem że niepotrzebnie wyciągałem bo bym musiał i tak robić dziury w kratce i zderzaku. Aha, mam przed FL (wiem że to temat FL). Trzyma się tylko na trytkach montowane BEZ ściągania kratki
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedKurka, zrób coś z tym irytującym kadrem, bo się przeca octavia w nim nie zmieściła.
Kupiłem siatkę do swojej. Czeka na montaż...
Zostaw komentarz:
-
-
Ok, misja jako tako udana. Kratka przycięta, potem pozaginana bo za duża była. Dwie trytki pod rejestracją, dwie na dole (niby trochę widać ale..) i po jednej wciśnięte w miejscu łączenia dużej kratki z tymi małymi, żeby siatkę chwycić bo bałem się że będzie latać. Foty zrobię jak nie zapomnę
Zostaw komentarz:
-
-
Ja montowałem tym + dwie trytki czarne https://allegro.pl/oferta/cx80-hybri...YzgyZmZhMjQ%3DZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Czy wszystkie to ciężko powiedzieć, ale ogólnie pewnie tak.
Odnośnie koloru - mogę się wypowiedzieć jedynie o czarnym - jest OK
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki. Taka siatka mi leży, myślałem że wykorzystam. Tylko te małe oczka... Chyba kupię tą 5x3.5, a np kolor robi różnicę? Tzn czy np srebrny dużo bardziej widać za tym czarnym plastikiem? Bo rozumiem że wszystkie tuningowe siatki z alledrogo są sztywne?
Zostaw komentarz:
-
-
Miałem kiedyś na poczatku coś podobnego - mi to nie przypasowało, zbyt miękka ta siatka była.Zamieszczone przez demol Zobacz wpisA czy siatka aluminiowa z moskitiery do okna nada się?
Bardzo szybko zmieniłem na sztywną siatkę 100x25cm (przyciętą do 74-75cm) z oczkami 5x3,5 i tak śmigam x lat - zero problemów. Całość przymocowana trytytkami - najprostsza wersja, bez ramek, wzmocnień itp.
Zostaw komentarz:
-
-
A te same wymiary ramki są do przed FL? A czy siatka aluminiowa z moskitiery do okna nada się? Czy tam oczka za drobne?
Zostaw komentarz:
-
-
-
-
Witam. Też jestem bogatszy o siatkę 5x3 romb 25x100cm. Uciąłem prostokąt 75x15cm i zagiąłem boki po 4,5cm pod lekko rozwartym kątem. Montaż na opaskach zaciskowych a otworki wykonane lutownicą. Resztę siatki zużyłem na podszybie bo jak wiadomo liście wpadają i leci wszystko do filtra kabinowego. Myślę, że siatka ochroni moją "lekko" ostrzelaną chłodnicę.
Zostaw komentarz:
-
-
How to: Montaż siatki
No ja w koncu też sie mod zabralem.
Po tym jak musiałem wymienić chłodnice bo po 7 latach i ponad 230kkm wyglądała tak:

Finalana wersja tuż przed montażem wyglądała tak:

Po montażu:
Nie obylo sie bez przegobek bo ten otworbzrobilem za maly i zatrzask maskibzachaczal.
Postanowilem siatkw zamontowac na piance aby to ladniej wygladalo a ta poanka sie nie rozsypala po chwili.
Siatki kupiłem na allegro u GJK_styling. Aluminiowa, czarna 3mm x 5mm wymiar 40x100cm, 2 sztuki = 60zl
Rurki, kolanka, izolacje piankową w Castoramie za ok 30zl całość.
Opaski kablowe/trytytki to co miałem w domu.
Siatke docinałem sekatorem
bo nie miałem nic innego zaginalem sekatoremntak aby lekko wpijała się w pianke.
Co bym poprawil to większą ilość bym przewidzial na "otulenie" izolacji, ładniej by wyglądało.
Końcowy wymiar wszytł idelanie na styk, więc nic nie nie bedzie obijać i latać.
Rurki docinałem styzorykim i cęgami.
Obie siatki połączyłem ala szwem z resztek z trytytek, wygląda spoko.
Zdjęcia z produkcji:

Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: