MirrorLink w Skodzie (Samsung galaxy s7)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• lonzek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    tylko ASO i kod za ok 500zeta
    Gdzie można tak tanio kupić kod? Obdzwoniłem ostatnio wszystkie ASO we Wrocławiu i okolicy i najtaniej znalazłem w Lubinie za 857 zł + 100 zł za "wgranie".
    Pozdrowionka.

Zostaw komentarz:

• shady
    odpowiedział(a)
    Jak podłącze np. iphone do samochodu to odpala się CarPlay i wtedy tracę możliwość sterowania telefonem (wybieranie numerów) z poziomu kierownicy - trochę wkurzające jest wybieranie numeru z poziomu panelu dotykowego podczas jazdy. Jest na to jakaś rada?

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Genzo Zobacz wpis
    że jest możliwość połączenia z MirrorLink.
    jak zapłacisz i wtedy się pojawi

Zostaw komentarz:

• Genzo
    odpowiedział(a)
    Witam,
    Jak to jest z tym MirrorLink?
    Moje auto to OIII z 2015 roku. Radio Bolero
    Szukam, ale nie mogę się doszukać.
    Na stronie Skody: https://compatibilitylist.skoda-auto.com/ kiedy podaję mój VIN, wyskakuje informacja, że jest możliwość połączenia z MirrorLink.
    W Menu nie ma opcji MirrorLink tylko SmartLink, ale oczywiście informacja, żeby skontaktować się z dealerem.
    Telefon ma możliwość MirrorLink, ale po zaznaczeniu tej opcji po kilku sekundach opcja znika i pojawia się informacja, że urządzenie nie obsługuje MirrorLink.

Teraz pytanie, czy jeśli w Menu jest SmartLink (a nie MirrorLink) to MirrorLink'a nie ma, czy może jednak problemem jest kabelek (używam oryginalnego od ładowarki QC).

Liczyłem na to, że SmartLinka nie ma, ale bez płacenia 500-700zł można mieć MirrorLink, ale wygląda na to że nie.

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    Android Auto: nowy interfejs z ciemnym motywem dostępny u pierwszych użytkowników https://www.dobreprogramy.pl/android...ws,102518.html

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    Android Auto 4.4

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Langusta Zobacz wpis
    To też dziwny zabieg z tym dociskaniem złącza USB.
    tak...pewnie "ajfon" lepiej tłumi drgania na tym samym kablu

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez shady Zobacz wpis
    Sprawa się już rozwiązała. Uszkodzone jest chyba złącze USB w samochodzie bo jak się wtyczkę palcem ku górze dociśnie to łączy się a jak się puści to połączenie się zrywa. Dziwne że iphone działa bez takich zabiegów ale to jakość sama w sobie:P
    To też dziwny zabieg z tym dociskaniem złącza USB.

Zostaw komentarz:

• shady
    odpowiedział(a)
    Sprawa się już rozwiązała. Uszkodzone jest chyba złącze USB w samochodzie bo jak się wtyczkę palcem ku górze dociśnie to łączy się a jak się puści to połączenie się zrywa. Dziwne że iphone działa bez takich zabiegów ale to jakość sama w sobie:P

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    nadal zero reakcji po podłączeniu telefonu. Coś chyba w ustawieniach tel. Musi być nie tak. Smart link w radiu jest nieaktywny, pewnie dopiero się aktywuje jak wykryje telefon. W telefonie tez mam opcje smartlink ale nie aktywną.
    Raz mi się zdarzyło, że po kablu radio nie wykryło telefonu podpiętego.
    ALE było to jak podpinałem 2 telefony na zmiane (kablem) pamiętało pierwszy tel a 2gi tylko ładowanie było a brak komunikacji.
    zrobiłem reset radia i zadziałało. Wtedy wydawało mi się, że Bolero głupieje jak sie podpina 2 telefony na zmiane po kablu. Nigdy tego później nie sprawdzałem.
    Na pewno jak masz telefony "blufufem" parowane a podepniesz kablem inny to ten na kablu ma pierwszeństwo przed innymi.
    Opisz dokładnie co robisz krok po kroku podpinając telefon.
    Ostatnio edytowany przez Musamp; 46603.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    shady zacznij od tego napisz dokładnie(uzupełnij profil) jaką masz octavie i który rok?

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)

ale CarPlay mi działa z iphone'm więc funkcja w radiu aktywna
    Czyli w radiu powinna być ikona Android Auto i klikasz łączenie z telefonem po kablu, powinno działać.

Zostaw komentarz:

• shady
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Langusta Zobacz wpis

SmartLink - dokument aktywacyjny 000 054 830A https://obdeleven.pl/sklep/skoda-sma...-054-830a.html
    ale CarPlay mi działa z iphone'm więc funkcja w radiu aktywna

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    No kupiłem nowy kabelek Zobacz ofertę: BASEUS MOCNY PŁASKI KABEL PRZEWÓD USB / USB-C 2A https://allegro.pl/oferta/baseus-moc...-2a-8109409572

nadal zero reakcji po podłączeniu telefonu. Coś chyba w ustawieniach tel. Musi być nie tak. Smart link w radiu jest nieaktywny, pewnie dopiero się aktywuje jak wykryje telefon. W telefonie tez mam opcje smartlink ale nie aktywną.
    SmartLink - dokument aktywacyjny 000 054 830A https://obdeleven.pl/sklep/skoda-sma...-054-830a.html

Zostaw komentarz:

• shady
    odpowiedział(a)
    No kupiłem nowy kabelek Zobacz ofertę: BASEUS MOCNY PŁASKI KABEL PRZEWÓD USB / USB-C 2A https://allegro.pl/oferta/baseus-moc...-2a-8109409572

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    Niestety nadal nie działa, albo coś w telefonie trzeba jeszcze włączyć albo to wina kabla, jutro będę miał nowy.
    Kabel oprócz ładowania powinien obsługiwać multimedia i oczywiście w radiu aktywny SmartLink

Zostaw komentarz:

• shady
    odpowiedział(a)
    Niestety nadal nie działa, albo coś w telefonie trzeba jeszcze włączyć albo to wina kabla, jutro będę miał nowy.

Zostaw komentarz:

• shady
    odpowiedział(a)
    Dzięki sprawdzę później

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    SAMSUNG S8_Apk
    4.3 591854_arm64
    Ostatnio edytowany przez Langusta; 11009.

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    Arm Arm64 x86 Selection Guide for Android

Following are few famous Android smartphones along with their processor’s architecture information:
    Manufacturer
    Smartphone
    Architecture
    Samsung Galaxy S5
    Note 4, Note 3Galaxy S2/S3
    ARM
    Google (LG) Nexus 5 ARM
    Samsung Note 9

Note 8

Galaxy S10

Galaxy S9

Galaxy S8

Galaxy S7

Galaxy S6
    ARM64
    Google (LG/Huawei)
    • Nexus 6P
    • Nexus 5X
    • Pixel
    • Pixel 2
    ARM64
    Sony Xperia Z2 ARM
    Oppo OnePlus One ARM
    OnePlus
    • OnePlus 2
    • OnePlus 3
    • OnePlus 3T
    • OnePlus 5
    • OnePlus 5T
    • OnePlus 6
    • OnePlus 6T
    ARM64
    Huawei
    • P9
    • Mate 10
    • P20
    • Mate 20
    • Mate 20 Pro
    ARM64
    Below is Further information regarding compatibility of ARM ARM64 x86 architecture while installing custom ROMs and APKs. If you have any confusion in your mind regarding your phone’s processor and its architecture. Following details will help you to clear confusion.

Note: Some people get confused with x86. There isn’t anything like ARM86. x86 stands for the processors made by Intel which offers 84-bit processing.

Zostaw komentarz:

• shady
    odpowiedział(a)
    9AB1D44F-EA6D-4991-868A-19B69239685C.png

Który z nich pod s8?

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    Próbuje uruchomić android auto we współpracy z Samsung galaxy s8 oraz radio Bolero w ocatvii po lifcie i niestety nic mi nie wychodzi. ściągnąłem już kilka różnych AA na telefon i za każdym razem jest tak że radio w ogóle nie reaguje gdy podłączam telefon. Mam też iPhone z nim nie ma najmniejszego problemu Car Play działa od razu. Próbowałem 3 różne samsungi s8 i z każdym jest to samo. Kilka różnych kabelków. Nawet gdy wejdę w mednia to nie mam dostępnego USB do wyboru jak telefon podłączony. W skodze się upierają że to wina złego programu ściągniętego na telefon.
    Instaluj AA.apk pod dany procesor smartfona.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    W skodze się upierają że to wina złego programu ściągniętego na telefon.
    i raczej tak jest

Zostaw komentarz:

• shady
    odpowiedział(a)
    Próbuje uruchomić android auto we współpracy z Samsung galaxy s8 oraz radio Bolero w ocatvii po lifcie i niestety nic mi nie wychodzi. ściągnąłem już kilka różnych AA na telefon i za każdym razem jest tak że radio w ogóle nie reaguje gdy podłączam telefon. Mam też iPhone z nim nie ma najmniejszego problemu Car Play działa od razu. Próbowałem 3 różne samsungi s8 i z każdym jest to samo. Kilka różnych kabelków. Nawet gdy wejdę w mednia to nie mam dostępnego USB do wyboru jak telefon podłączony. W skodze się upierają że to wina złego programu ściągniętego na telefon.

Zostaw komentarz:

• Musamp
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez msemafor Zobacz wpis
    Ktoś może zna jakieś "czary", aby podłączyć Samsunga J5 2016 poprzez AA do Bolero?
    Podobno tylko ASO i aktywacja smartlinka
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    tylko ASO i kod za ok 500zeta
    od 500 do 1000zł w zalezności od ASO i humoru osoby z jaką będzie się rozmawiało.

Zostaw komentarz:

Pracuję...