Reflektor przedni - mocowanie żarówki H7

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michal2
    Ambiente
    • 2010
    • 131
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Wiadomo....
    Ale ja mam inny problem
    Moja octavia jest z 31 stycznia 2012. Polecany zestaw 600 0017 00 LUK montowany jest do maja 2011 .
    I mam gwoździa czy to będzie pasowało. Czy nie było jakiegoś niuansu który uniemożliwi montaż...
    W sklepie w którym sie zaopatruję znajomy krzyknął 2300 pln za zestaw sasch-a do mojego modelu. Gdzie ten zestaw LUK-a można wyrwać za 1500 pln.... Różnica kolosalna....
    Montował ktoś ten zestaw LUK-a do samochodów po 06-2011 roku?
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14885
    • Octavia IV (NX3)

Wczoraj założyłem zamiast fabrycznych - H7 Osram NB +. Ponieważ miałem je w poprzedniej O I i byłem z nich zadowolony.

Podczas wymiany nasunęła mi się taka refleksja. W reflektorach przednich w O I wsuwało się żarówkę zgodnie z 3 wystającymi końcówkami, a następnie zabezpieczało specjalnie wyprofilowanym pręcikiem.

W O III trzeba włożyć żarówkę tak, żeby wystający element (zaczep mocowania) wpasował się w rowek w reflektorze i docisnąć. Żadnego innego zabezpieczenia już nie ma - mam na myśli ten zaczep z drutu.

Czy po iluś tam wymianach żarówek - mocowanie się nie wyrobi? czy po jakimś czasie żarówka nie będzie luźna w otworze?

Do środka nie można zajrzeć jak to wygląda, bo po prostu nie ma na to miejsca.
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...