Nie kombinujcie nic koledzy te silniki tak pracują . U mnie silnik też wydaje różne dzwięki jak na filmikach i jeszcze dochodzi terkające od początku sprzęgło. A mimo to auto chodzi jak burza , mało pali i się jeszcze nigdy nie zepsuło [rocznik 2013, przebieg 92 tyś]. Olać to i jeżdzić.
Dzwieki z rozrządu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Ralfik Zobacz wpisNie kombinujcie nic koledzy te silniki tak pracują . U mnie silnik też wydaje różne dzwięki jak na filmikach i jeszcze dochodzi terkające od początku sprzęgło. A mimo to auto chodzi jak burza , mało pali i się jeszcze nigdy nie zepsuło [rocznik 2013, przebieg 92 tyś]. Olać to i jeżdzić.
Jedynie przebieg nieco mniejszy 85 tys.
Komentarz
-
-
Jakbym słyszał moją CAXę z 2010. Po latach zaglądam na forum i widzę, że jednak nowe 1,4 TSI nie jest takie bezproblemowe jak na początku twierdzono.
Ja rozwiązałem problem. Sprzedałem przy przebiegu 120 kkm i już nigdy więcej nic z logo TSI nie zakupięBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Witajcie koledzy, Też ostatnio zauważyłem to klekotanie po odpaleniu. Pojawia się przy niższych temperaturach zewnętrznych w momencie stabilizowania się obrotów silnika poniżej 1000. Jak silnik się rozgrzeje nawet minimalnie to klekotanie znika. Wstawiłbym plik dźwiękowy ale coś się nie może załadować. Oprócz tego dźwięku silnika i szurania przy skręcie w lewo (za który już wiem że winna jest poduszka skrzyni i walczę z ASO o wymianę na gwarancji) to nie narzekam na moją Octavkę Czy ktoś z Was poradził sobie z tym klekotaniem???
Komentarz
-
Komentarz