Zamieszczone przez zadariusz1
Zobacz wpis
Zerwany rozrząd- problemy z naprawą
Zwiń
X
-
-
-
Zamieszczone przez gazby Zobacz wpisto wina wałków w głowicy to samo przechodziłem trudno je ustawic niema specjalistów moja regeneracja nic nie dała skonczyło sie na uzywce tez zerwany rozrzad 1.6 tdi 110
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez zadariusz1 Zobacz wpisNapiszcie przy jakim przebiegu strzelił wam rozrząd
Zostaw komentarz:
-
-
to wina wałków w głowicy to samo przechodziłem trudno je ustawic niema specjalistów moja regeneracja nic nie dała skonczyło sie na uzywce tez zerwany rozrzad 1.6 tdi 110
Zostaw komentarz:
-
-
Mechanik mówił ze kompresja to około 22 bar. Wtryski są na odpowiednich miejscach, podejrzewam właśnie te wtryski też bo widziałem że w serwisie były przy 50 tysiącach wymieniane dwa więc może któryś z tych starych padł. Da się jakoś te wtryski sprawdzić bez komputera dedykowanego VAG? Mamy tylko PDL3000 dostępnego
Zostaw komentarz:
-
-
Skrzynia wywala bledy, bo silnik wywala - to naczynia polaczone.
Wtryski nie sa zamienione miejscami ?? Bo tam sie koduje te wtryski w jakis magiczny sposob. Masz ewidetnie problem z dawkowaniem paliwa, stuka bo wlasnie wtrysk podaje nie tak jak trzeba.
Kompresja jest rowna na 4 garach w okolicach tych 30bar ??
Zostaw komentarz:
-
-
Na wałkach poprzestawiały się krzwyki, gość to zregenerował i wałki są okej bo przełożyliśmy z rapida i jest to samo. Kompresja jest okej, głowica była regenerowana z wymianą zaworów, było robione wszystko jak trzeba że tak powiem. Auto ogólnie po odpaleniu gaśnie po 5 sekundach, po drugim odpaleniu słychać głośny klekot który ustaje po dwóch minutach ale auto i tak klekocze troche. Do tyłu jeszcze jakoś szarpie ale do przodu nawet toczyć się nie chce. Do tego skrzynia wywala awarie coś o zbyt małym momencieOstatnio edytowany przez Razian; 50040.
Zostaw komentarz:
-
-
Czyli pkt A kompresja do sprawdzenia, dwa osadzenie wtrysku.
Po zerwanym rozrzadzie to sie wymienie zawory, a nie popychacze, albo jedno i drugie.
A co dolegalo walkom ??
Zostaw komentarz:
-
-
Zerwany rozrząd- problemy z naprawą
Witam,
mam mały problem, piszę tu bo może ktoś zna się na tym albo spotkał już się z taką sytuacją bo ja jestem bezradny. Kupiłem Octavie III 2015r. 1.6 TDI DSG z zerwanym rozrządem, wymieniliśmy popychacze, uszczelki, zregenerowałem wałki rozrządu oraz głowicę i splanowałem ją. Aktualnie auto po odpaleniu bez dodawania gazu pracuje dosłownie 5 sekund i silnik gaśnie ale w taki sposób jakby się dusił, pracuje nierówno i ma duże wibracje. Komputer pokazuje kod błędu P100500. W internecie piszą mało ale znalazłem coś o wtryskiwaczach, czujniku położenia wałka korbowego, popychaczach, wtryskach. Z góry dziękuję za wszelką pomocTagi: Brak
-
Zostaw komentarz: