Kodowanie do automatycznej klapy bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Angel
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dddareczek Zobacz wpis

Witam. Orientujesz się może coś temacie Superba 2 kombi, bo mam problem z zamykaniem bagażnika z pilota, albo przycisku w kabinie. Niby już zrobiłem, ale trzeba przyciski trzymać, ale i tak gdzieś tak za połową się zatrzymuje i trzeba nacisnąć jeszcze raz. Widziałem na forum, że coś o tym pisałeś. Może poradzisz coś tutaj, albo dasz jakiś namiar tel? Pozdrawiam
    Jest dokładnie tak samo.

Zostaw komentarz:

• dddareczek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez Zobacz wpis
    dodam od siebie, że żeby to zadziałało - zamykanie i otwieranie z pilota i z przycisku przy lewarku wszystkie "TAP" trzeba zmienić na active a wszystkie "Push" na not active.

W O2FL nie da się z prostego powodu - siłowniki się nie mieszczą fizycznie między klapę i nadwozie.
    Witam. Orientujesz się może coś temacie Superba 2 kombi, bo mam problem z zamykaniem bagażnika z pilota, albo przycisku w kabinie. Niby już zrobiłem, ale trzeba przyciski trzymać, ale i tak gdzieś tak za połową się zatrzymuje i trzeba nacisnąć jeszcze raz. Widziałem na forum, że coś o tym pisałeś. Może poradzisz coś tutaj, albo dasz jakiś namiar tel? Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Basik_
    odpowiedział(a)
    Kurde, z tymi kodowaniami to coraz fajniejsze sprawy wychodzą, chyba kupie sobie kabelek :wink:

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    dodam od siebie, że żeby to zadziałało - zamykanie i otwieranie z pilota i z przycisku przy lewarku wszystkie "TAP" trzeba zmienić na active a wszystkie "Push" na not active.

W O2FL nie da się z prostego powodu - siłowniki się nie mieszczą fizycznie między klapę i nadwozie.

Zostaw komentarz:

• Luk_as2
    odpowiedział(a)
    krzyzakp, dzieki za wyjasnienie

Zostaw komentarz:

• Dig Dug
    odpowiedział(a)
    krzynol, Koledze chodzi o O3, bo już takowy w garażu stoi

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    bob_best, ale kolowi trasat chodzi chyba o O2FL

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    Luk_as2, chodzi o automatyczna klape? Sadze ze spore, bo trzeba by polaczyc sie z modulem, silniczki, sterownik.. Nie mowiac ze w O2 nie było w ogole przewidziane cos takiego... Wiec jest to mały hardkor. Moze gdzies ktos robił takiego moda, ale szczerze watpie, bo to spora rzezba pod katem logistycznym i zaplanowaniem co i jak ma dzialac..

Zostaw komentarz:

• Luk_as2
    odpowiedział(a)
    jakie sa koszta montażu do O2 Kombi bez takiego bajeru?

Zostaw komentarz:

• bob_best
    odpowiedział(a)
    Re: Kodowanie do automatycznej klapy bagażnika

Zamieszczone przez trasat23
    Czy ktoś z kolegów może pomóc w temacie kodowania automatycznej klapy bagażnika. Chodzi o to, żeby można było ją zamykać z kluczyka oraz przyciskiem w samochodzie.

Z biskody (link: http://www.briskoda.net/forums/topic...ed-and-tested/):

Enabling boot closing from the keyfob and interior button on Combi models with the powered tailgate
    Controller 6D - Trunk Electrics
    16 - Security Access - enter 12345

10 - Adaptations
    (4)-Activation using rear lid opening button in remote key-Tap function for closing - set to active

Attached File Trunk1.png 45.63KB 285 downloads

(4)-Activation using rear lid remote unlocking switch-Tap function for closing - set to active
    Attached File Trunk2.png 45.74KB 256 downloads

The beeps can be disabled as below - just set the ones you want to 'not active' if you want to customise it and have some beeps - fairly self explanatory

Attached File Beep1.png 37.87KB 267 downloads
    Attached File Beep2.png 38.1KB 244 downloads
    Attached File Beep3.png 38.15KB 238 downloads
    Attached File Beep4.png 38.09KB 232 downloads

Or if you just want to disable all beeps, courtesy of antera
    Attached File Beep5.png 37.26KB 230 downloads

Original thread here

Zostaw komentarz:

• trasat23
    odpowiedział(a)

Czy ktoś z kolegów może pomóc w temacie kodowania automatycznej klapy bagażnika. Chodzi o to, żeby można było ją zamykać z kluczyka oraz przyciskiem w samochodzie.

Zostaw komentarz:

• s_sosnicki
    rozpoczął temat Kodowanie do automatycznej klapy bagażnika

ale to pytanie bardziej na elektrodę niż tu
Pracuję...