Dystanse do seryjnej OCIII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ivosmo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ahiasz Zobacz wpis
    Wiem jutro będą sprawdzać opisze jak się już czegoś dowiem
    Odkopię temat - u mnie to samo - prawy tył wystaje bardziej o około 5 mm. Coś się udało na to poradzić?

Zostaw komentarz:

• mez2008
    odpowiedział(a)
    Planuje zakup alufelg w rozmiarze 17-18 cali.
    Octavia 3 2013 2.0TDI CKFC.
    W tej chwili mam fabrycznie 16 cali ale widzę że są mocno schowane
    Jaki rozmiar felgi 17-18 cali polecacie aby nie było potrzeby dokładania dystansów?

Zostaw komentarz:

• MAndrzej
    odpowiedział(a)
    Octavia Iii lift., Felga 17

Zostaw komentarz:

• Wocek84
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez MAndrzej Zobacz wpis
    dziś zamontowane przód 15, tył 17 + nowe śruby koszt całości 300zł z firmy car stuff - dedykowane do Octavi III
    Przed liftem czy po? i jaka felga? Możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda bo u siebie też chcę założyć.

Zostaw komentarz:

• MAndrzej
    odpowiedział(a)
    dziś zamontowane przód 15, tył 17 + nowe śruby koszt całości 300zł z firmy car stuff - dedykowane do Octavi III

Zostaw komentarz:

• Zdenek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ARTUR N1990 Zobacz wpis
    adamprz, drugi zestaw odpuść na pewno :x kupiłem u niego wcześniej dystanse i wysłał z rozstawem 5*110 i twierdził że są dobre :shock: odesłałem i nadal czekam na kase .... Aktualnie siedzi Eibach
    Mam pytanko czy takie felgi wejdą mi do OC III 2.0 tdi do opon 225x45x17 ? z góry dziekuje za odpowiedz

Zostaw komentarz:

• luker
    odpowiedział(a)
    A bez dystansów jest ok?

Zostaw komentarz:

• Ahiasz
    odpowiedział(a)
    Wiem jutro będą sprawdzać opisze jak się już czegoś dowiem

Zostaw komentarz:

• mktr1
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ahiasz
    Hej wszystkim mam dość dziwny problem może się ktoś z tym już spotkał. Po wielu lekturach postanowiłem założyć dystanse do kury w celu estetycznym jak i poprawy prowadzenia. Kiedy już to zrobiłem, samochód na glebie zauważyłem ze z jednej strony a dokładnie strony prawej tył koło wystaje bardziej około 5mm. Dystanse na tył założone 20.

Samochod mam od nowości nie był bity ni uderzyłem nigdzie w krawężnik etc. Czy jest możliwość ze belka jest krzywa. Co. W tym przypadku zrobić dokupić dystans albo mniejszy na jedno koło lub większy. ??

p. S zbieżność ustawiam dwa razy do rokui jest ok

prosze o pomoc
    Nie bardzo rozumiem co ma zbieżność do tego. Na dotyczy kół przednich.
    Niech sprawdzą.

Zostaw komentarz:

• Ahiasz
    odpowiedział(a)
    Umówiłem się jutro na serwis do skody, stwierdzili że czasami taka sytuacja występuje i jest możliwa jakaś mała regulacja na śrubach jeśli chodzi o belkę. Zobaczymy pożyjemy :] napisze co ijak jak wyjdę z serwisu

Zostaw komentarz:

• Ahiasz
    odpowiedział(a)
    Hej wszystkim mam dość dziwny problem może się ktoś z tym już spotkał. Po wielu lekturach postanowiłem założyć dystanse do kury w celu estetycznym jak i poprawy prowadzenia. Kiedy już to zrobiłem, samochód na glebie zauważyłem ze z jednej strony a dokładnie strony prawej tył koło wystaje bardziej około 5mm. Dystanse na tył założone 20.

Samochod mam od nowości nie był bity ni uderzyłem nigdzie w krawężnik etc. Czy jest możliwość ze belka jest krzywa. Co. W tym przypadku zrobić dokupić dystans albo mniejszy na jedno koło lub większy. ??

p. S zbieżność ustawiam dwa razy do rokui jest ok

prosze o pomoc

Zostaw komentarz:

• Jacek Działas
    odpowiedział(a)
    Minęły już dwa lata, ale odświeżę trochę temat.

Wszystko fajnie, ale jak to wygląda w przypadku ubezpieczyciela ? Jeśli byłoby jakieś zdarzenie drogowe, czy nie będzie żadnych nieprzyjemności ze strony ubezpieczyciela/policji, że wypadek był spowodowany modyfikacjami samochodu?
    Jak w przypadku gwarancji ? Producent nie będzie robił problemu, że gwarancja nie obowiązuje z powodu montażu nie stockowych części? Ja wiem, że można ściągnąć jadąc do serwisu, ale ślad zawsze po zamontowanych częściach zostaje...

Miał już ktoś styczność ?

Zostaw komentarz:

• lubek24
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amdp Zobacz wpis

Lubek24 obniżałeś furę?
    NIe , nie obniżałem. Jest w serii.

Zostaw komentarz:

• ManiekWWA
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amdp Zobacz wpis

Wrzucisz jeszcze fotkę kuraka z profilu z dystansami, ale na oryginalnym zawiasie?
    Niestety nie mam już żadnych zdjęć kuraka, po sprzedaży samochodu pokasowałem...

Zostaw komentarz:

• amdp
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lubek24 Zobacz wpis
    Co prawda Eibach nie mam, ale założyłem te same rozmiary jak kolega ManiekWWA,
    Lubek24 obniżałeś furę?

Zostaw komentarz:

• amdp
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ManiekWWA Zobacz wpis

Zerknik tutaj:

Obecnie czekam na sprężyny Eibach Pro-kit, jak zamontuję to zrobię jakieś lepsze zdjęcia, bo te zostały zrobione na szybko podczas montażu dystansów.
    Wrzucisz jeszcze fotkę kuraka z profilu z dystansami, ale na oryginalnym zawiasie?

Zostaw komentarz:

• ManiekWWA
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Milord
    ManiekWWA, założyłeś już Pro Kita?
    Możesz podrzucić zdjęcie?
    Pewnie...
    Wygląda dobrze, a jeździ się jeszcze lepiej :szeroki_usmiech
    Wieczorem wrzucę jakieś foto...
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    ManiekWWA, założyłeś już Pro Kita?
    Możesz podrzucić zdjęcie?

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Uważajcie też na długość śrub.
    O ile przy ori felgach jak kupicie dystanse i odpowiednio dłuższe śruby wszystko jest ok to już przy felgach nieoryginalnych długość śrub musi być zweryfikowana.
    Ja swoje nowe 19tki przykręciłem na ori śruby i była 'kupa'
    Miałem drgania całej fury bo:
    - śruby były za krótkie
    - główka w ori jest okrągła a ja potrzebowałem stożka
    Wczoraj zweryfikowałem temat i teraz jest ok.

Wrzucę fotki dla przykładu wieczorem...

[ Dodano: Sob 30 Kwi, 16 09:17 ]
    Ogarnąłem w końcu zdjęcie tych śrub...

I tak idąc od prawej...
    1. ORI śruba jaką miałem przy fabrycznych 18tkach
    2. Śruba dłuższa, stożek - takie teraz są na przodzie przy nowych felgach.ORI śruby wkręcały się tylko 5 obrotów co jest za mało.
    3. Śruba od eibacha która przyszła wraz z dystansami. Śmigałem na nich przy ORI felgach i dystansach.
    4. Obecna dłuższa śruba, stożek którą mam do tylnej osi przy 19". Te eibacha znowu tylko 5 obrotów wchodziły w piaste przy tych nowych felgach.

Jak macie ORI fele to oczywiście te śruby z eibacha które przychodzą w komplecie z dystansami są ok.
    Natomiast przy innych felgach weryfikujcie nie tylko główki ale i długość.

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Kapitan Snuja
    estetyka inna a do tego pewnie coś tam minimalnie lepiej się będzie prowadził (czy się mylę?).
    Poszerzając tył w stosunku do przodu uzyskujesz większą podsterowność, więc niekoniecznie lepiej. Nie jest najlepszym pomysłem zrobić dużo większy rozstaw z tyłu niż z przodu w przednionapędówce.

Zostaw komentarz:

• ManiekWWA
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amdp
    ManiekWWA, wrzuć więcej zdjęć, jak wygląda cywilna octavia z tym dystansem.
    Zerknik tutaj:

Obecnie czekam na sprężyny Eibach Pro-kit, jak zamontuję to zrobię jakieś lepsze zdjęcia, bo te zostały zrobione na szybko podczas montażu dystansów.

Zostaw komentarz:

• lubek24
    odpowiedział(a)
    Co prawda Eibach nie mam, ale założyłem te same rozmiary jak kolega ManiekWWA,
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• amdp
    odpowiedział(a)
    ManiekWWA, wrzuć więcej zdjęć, jak wygląda cywilna octavia z tym dystansem.

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Średnice dystansu masz pod felgę a nie piastę więc myślę że dobrze

Zostaw komentarz:

• ManiekWWA
    odpowiedział(a)
    W końcu znalazłem chwilkę aby u siebie zamontować dystanse. Wybrałem firmy Eibach: przód 15mm, a na tył 20mm. Faktycznie średnica dystansu jest mniejsza od piasty i wygląda to kiepsko, ale po założeniu koła nie rzuca się już tak w oczy.

[ Dodano: Wto 19 Kwi, 16 09:09 ]
    Zdjęcie drugie już z założonym kołem
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

Pracuję...