Dystanse do seryjnej OCIII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• greg505
    odpowiedział(a)
    Dodi, no ale bez jaj, u mnie na przedniej osi roznica jest okolo 1 cm, nie chodzi o wyglad a o bezpieczenstwo

Zostaw komentarz:

• Dodi
    odpowiedział(a)
    greg505, Zgadza się, średnica jest mniejsza, ale ciężko spotkać dystanse o tej samej średnicy co piasta (jeżeli w ogóle jest to możliwe :?: ), na szczęście nie rzuca się to, aż tak w oczy dlatego ogólnie można polecić ze względu na jakość :|

Zostaw komentarz:

• greg505
    odpowiedział(a)
    ja zaluje ze tak pozno zdecydowalem sie na zmiane sprezyn, jezdzi sie o niebo lepiej
    i wyglada ciut lepiej :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sob 23 Maj, 15 10:06 ]
    Kupilem od tego samego sprzedawcy co podawal kolegapawelkub11 na poprzedniej stronie, http://allegro.pl/dystanse-5x112-pia...355060203.html, na przod wzialem 13mm, w zestawie dostajesz odpowiednie sruby, na tyl byly oczywiscie dluzsze.
    A kednak nie polecam tych dystansow, srednica zewnetrzna dystansow jest mniejsza niz piasty :|

Zostaw komentarz:

• polrob
    odpowiedział(a)
    greg505,

No takich zmian nie przewiduje bo za krótko trzymam samochód i nie zdążyłby się nacieszyć obniżoną zawiechą

Zostaw komentarz:

• greg505
    odpowiedział(a)
    przod

tyl

na tyl spokojnie mozna zakladac 20 mm

jezeli nie masz zamiaru obnizac auta to nawet nie zakladaj dystansow, standardowa o3 stoi jak 'koza', dolozenie dystansow jeszcze bardziej to uwydatni

Zostaw komentarz:

• polrob
    odpowiedział(a)
    greg505,

Właśnie sprawdzałem na ich stronie to w sklepie internetowym mają te dystanse po 95 zł na parę ale do tego trzeba jeszcze dorzucić śruby. Na allegro chyba maja po 140 za parę z śrubami tak?
    Jak możesz to podrzuć jakieś zdjęcie przodu i tyłu jak to wygląda

Zostaw komentarz:

• greg505
    odpowiedział(a)
    Kupilem od tego samego sprzedawcy co podawal kolegapawelkub11 na poprzedniej stronie, http://allegro.pl/dystanse-5x112-pia...355060203.html, na przod wzialem 13mm, w zestawie dostajesz odpowiednie sruby, na tyl byly oczywiscie dluzsze.

Zostaw komentarz:

• polrob
    odpowiedział(a)
    greg505,

mógłbyś podesłać stronkę z konkretnymi modelami i info czy śruby kupowałeś w tym samym miejscu. Dojrzewam powoli też do założenia dystansów u siebie i muszę coś wybrać.

Zostaw komentarz:

• greg505
    odpowiedział(a)
    Ja u siebie zalozylem na przod 13mm i 17 na tyl, przy feldze 17" wyglada to calkiem dobrze

Zostaw komentarz:

• Dodi
    odpowiedział(a)
    W teori wszystko jest możliwe, jednak spójrzmy na to realnie...
    jedyne nad czym się zastanawiam, to fakt że przód pozostał bez zmian... Troszke dziwnie, ale chyba to nie wpłynie znacząco na parametry i prowadzenie?

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    Zamieszczone przez Lukii
    Zaczynając od tego że opony mogą się bardziej ścierać na wewnętrznych krawędziach do szybszego zużywania się np łożysk.
    to możesz również rozdupcyć bez dystansów (brak geometrii, fuckup w zawieszeniu, etc)
    Jasne ze tak - łożysko na większej dziurze wywalisz bez problemu.
    Dystanse jednak jak ktoś wsadzi za duże to wpłynie niekorzystnie na te tematy które wymienilem.

Zostaw komentarz:

• Dodi
    odpowiedział(a)
    No i to mnie przekonało Dzięki

Zostaw komentarz:

• pawelkub11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Dodi
    pawelkub11, dzięki za info, prawdopodobnie też u nich zakupie, napisz tylko prosze jak z jakością zakupionych dystansów oraz śrub? Warto u nich zakupić czy raczej gra nie warta świeczki, bo przyznam że cena atrakcyjna
    Pozdrawiam
    Też miałem obawy przed zakupem. Ale sklep ma raczej dobre opinie w sieci. Trudno ocenić jakość śrub czy dystansów na oko, ale wydają się ok :-) Na pewno dobrze dopasowane, zrobione solidnie. Na razie zrobiłem z 500 km, w tym leciałem że 230 km/h autostradą, koła dotychczas nie odpadły ;-)

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Lukii
    Zaczynając od tego że opony mogą się bardziej ścierać na wewnętrznych krawędziach do szybszego zużywania się np łożysk.
    to możesz również rozdupcyć bez dystansów (brak geometrii, fuckup w zawieszeniu, etc)

Zostaw komentarz:

• Dodi
    odpowiedział(a)
    pawelkub11, dzięki za info, prawdopodobnie też u nich zakupie, napisz tylko prosze jak z jakością zakupionych dystansów oraz śrub? Warto u nich zakupić czy raczej gra nie warta świeczki, bo przyznam że cena atrakcyjna
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Kapitan Snuja
    Zamieszczone przez greg505
    Poszerzajac tylko tyl teoretycznie auto bedzie gorzej skrecac, ale ta roznica przy normalnej jezdzie bedzie niezauwazalna
    A co jeśli chodzi o przedłużenie/odsunięcie odległości/miejsca styku koła z piastą i resztą zawieszenia? Czy tylko po prostu zwiększy się masa nieresorowana?
    Ogólnie zbyt duże dystanse mają wpływ na niektóre podzespoły jezdne.
    Przy 10-20 mm i zwykłej nie hardocovej jeździe nie powinno być problemów.

Zostaw komentarz:

• pawelkub11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Dodi
    pawelkub11, możesz podać linka z dystansami, które konkretnie zakupiłeś oraz napisz proszę ile zapłaciłeś za zestaw wraz ze śrubami?
    Pozdrawiam
    Jasne, nie ma sprawy. Dokładnie była to ta aukcja, ale widzę, że już zakończona:

Natomiast już pojawiła się kolejna u tego sprzedawcy:

Cenka taka, jak w opisie, czyli 140 zł + przesyłka.

Zostaw komentarz:

• Dodi
    odpowiedział(a)
    pawelkub11, możesz podać linka z dystansami, które konkretnie zakupiłeś oraz napisz proszę ile zapłaciłeś za zestaw wraz ze śrubami?
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Kapitan Snuja
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez greg505
    Poszerzajac tylko tyl teoretycznie auto bedzie gorzej skrecac, ale ta roznica przy normalnej jezdzie bedzie niezauwazalna
    A co jeśli chodzi o przedłużenie/odsunięcie odległości/miejsca styku koła z piastą i resztą zawieszenia? Czy tylko po prostu zwiększy się masa nieresorowana?

Zostaw komentarz:

• greg505
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• pawelkub11
    odpowiedział(a)
    Wyszło bardzo elegancko. Felga prawie na równi z nadkolem - estetyka inna a do tego pewnie coś tam minimalnie lepiej się będzie prowadził (czy się mylę?).
    Dzięki, mi też się wygląd teraz podoba. Jak się spojrzy z góry, to jeszcze jest nieco miejsca i dystans 25 mm też spokojnie wejdzie. Ale mi tyle wystarczy :-) Co do prowadzenia, to teoretycznie powinno być lepiej, choć to chyba zbyt mała zmiana i w sumie trudno odczuć jakąś różnice. Może w dużych prędkościach w ostrych zakrętach, ale jeszcze tego nie zdążyłem sprawdzić w tym tygodniu :-)

Zostaw komentarz:

• Kapitan Snuja
    odpowiedział(a)
    Wyszło bardzo elegancko. Felga prawie na równi z nadkolem - estetyka inna a do tego pewnie coś tam minimalnie lepiej się będzie prowadził (czy się mylę?).

Zostaw komentarz:

• pawelkub11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez polrob
    pawelkub11,
    Dzięki. A na przód dałeś 15?
    polrob, nie nie - ja na przód na razie nic nie dawałem. Przednie koła aż tak bardzo źle nie wyglądają, jak tył i dlatego na razie się wstrzymałem

Zostaw komentarz:

• polrob
    odpowiedział(a)
    pawelkub11,
    Dzięki. A na przód dałeś 15?

Zostaw komentarz:

• pawelkub11
    odpowiedział(a)
    pawelkub11,

Kolego a śruby też brałeś u nich przy zakupie dystatnsów? Jeżeli tak to podrzuć jakie są odpowiednie do grubości 20 mm tył i 15 przód
    Tak, brałem komplet ze śrubami - kupowałem poprzez ich aukcje na Alle.... Nie chciało mi się mierzyć długości śrub oryginalnych i nie mierzyłem też tych nowych. Po prostu można podać im model auta i jaka felga jest założona (czy oryginalna) i sami dobierają odpowiednie śruby do dystansów

Zostaw komentarz:

Pracuję...