Czy za 30.000zł da się kupić dobrą O2?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Enriquez
    RS
    • 2009
    • 7685
    • Superb III (3V3)

Zaciekawił mnie ten wątek z tego powodu, że 5 letniego samochodu się nie da kupić za 30.000 PLN. Byłem przekonany, że mojego minta puszczę po 2 latach właśnie za jakieś 3 dychy a tu taka (miła) niespodzianka...

:lol: :lol: :lol:
    Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• wocek
      Rider
      • 2006
      • 342
      • Audi

Zamieszczone przez Agamek12
      Zadaję bardzo proste pytanie i kieruję je do poważnych ludzi oczekując jednocześnie prostej odpowiedzi: TAK lub NIE a nie "tylko w Erze". Się nie da, się nie kupię...
      Dlatego wcześniej napisałem
      Nie odbieraj tego jako złośliwą uwagę
      po prostu wyraziłem swoją opinię, że bardzo ciężko będzi Ci kupić to czego oczekujesz w tych pieniażkach.
      A ta Era to mój skrót myślowy i nie chciałem Cię tym urazić :bow Powodzenia w poszukiwaniach
      wocek

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

Zamieszczone przez Enriquez
        Zaciekawił mnie ten wątek z tego powodu, że 5 letniego samochodu się nie da kupić za 30.000 PLN. Byłem przekonany, że mojego minta puszczę po 2 latach właśnie za jakieś 3 dychy a tu taka (miła) niespodzianka...

:lol: :lol: :lol:
        zadzwoń za 2 lata... kupię i dołożę jeszcze litr Black Label Jasia Wędrowniczna (wydanie F1)...
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Ziomus1987
          Ambiente
          • 2007
          • 202

Jesteś z CBA? Wiesz o czymś, czego ja sam nie wiem? Nigdzie nic (mi przez Ciebie przypisywanego) takiego nie napisałem... :x

taaaaa? a ja mam dowody, 30 tysi to malo jak za OII do tego w bdb stanie nie bita i z pl, a ze Ci sie nie chce jechac 200 km to drugi :szeroki_usmiech jak juz to nie cba tylko jp
          Szukam pracy

Komentarz

• Thundi
            L&K
            • 2005
            • 1157

No więc przejrzałem i odpowiem że ciężko, da się znaleźć wynalazki ale nie wiem czy aby na pewno warto.
            Anglika z 12/05 kupisz za jakieś 20tyś (plus akcyza czyli z przekładką się nie zmieścisz)
            RS (tak RS Diesel) jest do wzięcia za jakieś 28tyś ale to pewnie padlina albo rozwalony DPF
            Ceny normalnych zaczynają się od około 31tyś (choć mowa o dieslu więc 1.6 może było by jednak poniżej tych 30tyś - tyle że to trzeba kasę na poszukanie więc może lepiej tą kasę wrzucić w koszta zakupu auta)
            O ortografie dba FF.
            Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
            http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9943
              • Ford

OK, ponieważ ten temat wzbudza u co najmniej jednej osoby niezdrowe emocje, uznajmy go za zamknięty. Konkludując można przyjąć, że trafienie interesującego, zgodnego z oczekiwaniami (marzeniami) każdego chcącego kupić używane auto egzemplarza O2 w kwocie 30.000zł jest trudne, ale możliwe.
              Thundi, dzięki za info...
              Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Agamek12, za 31 tys zł mam do sprzedania Megane II sedan mojego ojca która spełnia wszystkie Towje wymogi
                Ma 3 lata, jest pewna, zadbana, bezwypadkowa, kupiona w polskim salonie, od 1-go własciciela i ma mały przebieg (43 tys km) i do tego bogate wyposazenie. Tylko niestety to nie Octavia II, a Megane II więc nie wiem czy by ci odpowidało,. Ale jeśli tak to zapraszam
                Tu jest ogłoszenie: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26227
                Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

Big, dzięki, ale ja jeszcze mam nadzieję, że uda mi się kupić jakieś dobre auto za 20-25k zł, nie podjąłem jeszcze decyzji o podniesieniu pułapu do 30k zł.
                  Adam... Używam:

Komentarz

• koja86
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 3178

Zamieszczone przez robekcool
                    KOJA 86 poprę cię ale nie do końca masz rację z kosztami. Podam w przybliżeniu. Zakładamy zakup 22000. Transport 1500-2000 zależnie od rejonu wysp+ cło ok.1000 zależnie od humoru urzędnika(liczą od wartości rynkowej)+ części do przekładki min. 5000, robota- za 2000 raczej nie znajdziesz(jeśli tak to później będą kłopociki)+ pierwszy przegląd, rejestracja, itp. Sumując minimum 10-12 tysi trzeba dołożyć do ceny zakupu. Co do bezwypadkowości - to wolę lekko rozbite. Przynajmniej wiem jak raz było...
                    Zależy gdzie części kupujesz ja biorę bezpośrednio z czechów więc koszta spadają poniżej połowy a transport liczę na jakieś 1000zł I nie liczę robocizny
                    Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Pojechac po auto samemu to bilet ~500zl czasem taniej, czasem drozej, chyba ze ktos lubi meczyc sie autobusem , potem tam kilka funtow na taxi, frytki itd no i powrot, prom oraz paliwo. 1000zl to jest takie minimum, zapakowanie na tira wychodzi podobnie 1200-1500zl. Laweciarz za wyjazd stad tam i spowrotem tez skasuje kolo 2000zl bo tych km troche jednak jest, a po jedno auto to sredni interes jechac.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Thundi
                        L&K
                        • 2005
                        • 1157

Zamieszczone przez Maicroft
                        Laweciarz za wyjazd stad tam i spowrotem tez skasuje kolo 2000zl bo tych km troche jednak jest, a po jedno auto to sredni interes jechac.
                        Wątpię bo oni sobie liczą 2zł za kilometr a 1000km to jest z polski do Holandii (w jedną stronę) tak więc wyjdzie znacznie drożej.
                        O ortografie dba FF.
                        Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                        http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                        Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Dlatego dla niego to tylko dwa auta wchodza w gre

Na TIR-a kasuja 1500zl tak srednio liczac.

A wracajac do tematu. Znajomy sprzedaje przerobionego anglika 1.9TDI classik z klima i elektryka 2004. Wycenil na 33tys tylko nie wiem czy z oplatami czy bez. Dzwoni wielu, pytaja o VIN i cisza potem, jeden zadzwonil i mowi mu ze to anglik, a ten mu odpowiada ze kiedy mial mu powiedziec, jak dzwoni i mowi ze jego VIN tylko interesuje, a o aucie pogada pozniej. :lol:
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• robekcool
                            RS
                            • 2009
                            • 2041
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

KOJA więc kpl przekładę do O2 można nabyć w czechach za 2.5 koła? późne info jeśli tak, ale może w przyszłości się przyda, jak już zrobię ten nieszczęsny przegląd w swojej
                            www.k-mot.pl
                            Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
                            Autoholowanie.
                            Robert Kulma

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

jeden zadzwonil i mowi mu ze to anglik, a ten mu odpowiada ze kiedy mial mu powiedziec
                              Uczciwy spzredaca wspomiałby o tym w ogloszeniu
                              Nie raz już widziałem ogłoszenia gdzie sprzedawca uczciwe wspominał, że auto zostało sprowadzone z Anglii z jest po przekładce. Jak ktos wywala swoje oszczędnosci na samochód to lubi wiedziec co kupuje 8)
                              Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Przychodzisz ogladac to sie dowiesz co i jak. Na odleglosc nikt nie oceni czy auto jest przelozone prawidlowo. To tak jak z tym ze auto jest bezwypadkowe. Jeden mowi ze to przespawana podluznica, a drugi mowi ze to pomalowany blotnik.
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

Przychodzisz ogladac to sie dowiesz co i jak.
                                  Ale po co mam tracić czas i przychodzic skoro nie chce (a mam takie prawo) aby kupiny przez mnie samochód był przekładka z anglika.
                                  Rownie dobrze można by powiedzieć ż ejak przyjdizesz to sie dowiesz czy auto miało dzwona czy nie
                                  W takich systuacjach postaw sie w roli kupujacego i zapytaj sam siebie jakie info, chciałbys otrzymac zanim przejdziesz kilkanascie km w celu obejrzenia auta.
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Ja bym nie kupil anglika od kogos :twisted: Wole sobie sam to przelozyc, wtedy wiem co mam. Niestety jak widze niektore przekladki, to smiac mi sie chce. Szczegolnie chodzi o elektryke i co dziwne przekladnie kierownicza w autach, gdzie zamiennik jest drogi, a oryginal praktycznie nie do dostania.

Fajnie przerabia sie tez Mastery i Sprintery, jak juz w temacie przekladek.
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• se@l
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 169

Wątek trochę zbiegł od temata, pozwolicie że się podzielę moją opinią.
                                      3 lata temu kupiłem Vectrę B za niecałe 30000 właściwie cena podobna do omawianej.
                                      Moge powiedzieć że trafiłem w 10. Nie miałem problemów autko sprawne do dziś. No wiadomo że coś tam trzeba było robić ale powiedzmy że to eksploatacyjne.

Po okolo roku czasu dowiedzialem się że coś tam było malowane (trochę klar odszedł przy uszczelkach i zdradził tajemnicę). Pół roku temu kupiłem tester grubości lakieru i potwierdziłem 3 czy 4 elementy malowane (oba boki). Mozna powiedzieć że bezwypadkowe ale przytarte. Czujnik przy jednym nadkolu wykazał kilka milimetrów szpachli - do dziś nie widać śladu gołym okiem. Jednym słowem dobrze naprawiona.

W między czasie kupilem lub uczestniczyłem przy kupnie kilku aut. Powiem ze porażka. To co zaczeło wychodzić po miesiącu czy roku od zakupu - jestem pod ciężkim wrażeniem. Zawieszenie na "gumce myszce" szpachla i lakier spękane po kilka centymetrów grubości pod fotelami pełno szkła itp. I to są auta "bezwypadkowe".

Dlatego po namyśle i przemyśleniach doszedłem do wniosku że po raz pierwszy kupię auto nowe - padło na octavię....

Pozdrawiam.
                                      pozdrawiam Krzysztof

Komentarz

• Enriquez
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7685
                                        • Superb III (3V3)

Ja doszedłem do tego samego wniosku w 2005 roku, kiedy to kupiłem Hondę Jazz. Później dostałem równie nową Astrę III służbową i po zmianie roboty z chęci przyoszczdzenia nieco zakupiłem Almerę z 2002 roku oczywiście od dilera, ba bezwypadkowa panie. Ale pojeździłem gratem 5 miesięcy bo wylazł inny kolor ze zderzaka z tyłu (!!!). Straciłem na interesie 4 koła i teraz kupiłem Octavkę. I jestem happy. Co prawda niektórzy się nabijają, że się nowego nie kupuje bo to bo tamto, inni że za te pieniądze to prawie golas... Za te pieniądze, uważam że nic lepszego (nowego) się nie kupi, a używki ... szkoda słów, czasu i pieniędzy. Póki stać na to, to czemu nie.
                                        Pozdrawiam
                                        Marcin

Komentarz

• se@l
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 169

No ja golasa kupiłem (no dobra zamówiłem), przynajmniej do mojej Vectry jak golas wygląda bo ani to elektryki z tyłu ani halogenów o xenonach nie mówiąc. No ale po to lubię grzebać w aucie żeby zrobić z minta elegance
                                          pozdrawiam Krzysztof

Komentarz

• piotrek_gdy
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 7723
                                            • Volkswagen
                                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

jakieś dobre auto za 20-25k
                                            ja się dołaczę
                                            mój ojciec przymierza się do sprzedaży swojej MB A-classe
                                            wszystko co chcialeś- polski salon, ori przebieg 84Tkm, 2002 rok, 1,7cdi w automacie, elektryka, klima, :diabelski_usmiech
                                            aha no i najważniejsze- 3 auto w rodzinie i jeżdżone przez emeryta:diabelski_usmiech
                                            przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9943
                                              • Ford

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                              jakieś dobre auto za 20-25k
                                              ja się dołaczę
                                              mój ojciec przymierza się do sprzedaży swojej MB A-classe
                                              wszystko co chcialeś- polski salon, ori przebieg 84Tkm, 2002 rok, 1,7cdi w automacie, elektryka, klima, :diabelski_usmiech
                                              aha no i najważniejsze- 3 auto w rodzinie i jeżdżone przez emeryta:diabelski_usmiech
                                              ale to wersja zwykła, czy LONG?
                                              Adam... Używam:

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 7723
                                                • Volkswagen
                                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

wersja zwykła, czy LONG
                                                lang
                                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                                  wersja zwykła, czy LONG
                                                  lang
                                                  Możesz na [email protected] wysłać coś więcej: jakieś zdjęcia, opis, cenę, który właściciel, itp.?
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

• Marx
                                                    Elegance
                                                    • 2009
                                                    • 865

moim zdanie nie kupisz sensownej O2 za 30 tys zl. Sam tyle chcialem dac za uzywke, i odpuscilem - kupuje nowe. Zawsze uwazalem ze nowe kupuja frajerzy, no to jestem frajer

Komentarz

Pracuję...