przeczytałem wątek o głosowaniu i naszła mnie myśl, ze ty jesteś fanatykiem PIS-u, co widać i słychać, ja niestety nie, ale zanim ktoś komuś coś zarzuca powinien sam spojrzeć na siebie, i chodzi mi tu własnie o Jerrego Kaczyńskiego. i chciałbym ci zacytować parę jego złotych myśli:
Aha oczywiście nei jestem zwolennikiem PO żeby była jasność.
1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobrona (J).
4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy
5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
6. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70
7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.
13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
14. Zredukujemy administrację państwową
15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.
I TO NAJLEPSZE
Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)
Nie przesadzaj - mogę znaleźć tyle samo kłamstw PO, PSL'u i SLD.
O ile zawodowo powinienem być zwolennikiem PO (jako prawnik - aplikant radcowski i mam nadzieję za rok radca prawny) to jednak uważam, że co do zasady o interesy zwykłego "Kowalskiego" bardziej dba PIS niż PO.
PO jest typową partią establishmentu, dbającą o interesy biznesu. Dla nich oczywiste jest, że np. służba zdrowia powinna być prywatna bo oni nie przyjmują do wiadomości, że ktoś może nie mieć "kasy" na leczenie (wszyscy ich koledzy mają kasę to o co chodzi ??). W sumie mi to gra bo i tak leczenie mam finansowane przez firmę, ale jakoś nie pozostaję obojętny na problemy ludzi biedniejszych.
Ciekawa była np. próba ogrniczenia przez PIS różnego rodzaju koropracji zawodowych. Wrzask jaki się wtedy w mediach podniósł był niesmowity i świadczył o wpływach tych korporacji w politykę i media. Jaki był przekaz medialny np. próby ogrniczenia sędziów w zasadzie w ich nielimitowane władzy - to jest zamach na demokrację.
Także, trochę więcej trzeźwej obserwacji a mniej wiary w Gazetę Wyborczą i TVN24.
Żeby nie było - czytam codziennie GW i codziennie oglądam TVN24 - ale potrafię filtrować wiadomości i dokonywać oceny faktów czego i tobie życzę.
Komentarz