Jaki wybrać Alkomat??
Zwiń
X
-
sprawiłem sobie prezent i kupiłem Alkohita X50. (kolega ma i miałem okazję testować) Sprawdzał się wyniki podawał wiarygodne. Teraz mam swój własny. Dzięki za każdą wypowiedź i radę.
-
-
Mogę polecić alkomat firmy Aisko CA 2000 Professional. Używam takowego od paru lat. Działa niezawodnie i jest bardzo dokładny
Zostaw komentarz:
-
-
Po to wlasnie trzeba kupic dobry zeby nie trzeba bylo zastanawiac sie co pokazuje.
ja mam Fitalco neon f1 i pokazuje bardzo dokladnie. Sprawdzalem tez go na przyrzadzie do kalibracji i pokazywal kilka procent wiecej wiec jest lekki bufor bezpieczenstwa.
Mialem kilka imprez po ktorych rano bylo 0,6-0,8 mierzylem co pol godziny i zawsze schodzilo liniowo co moim zdaniem wyklucza losowe bledy pomiaru.
Zostaw komentarz:
-
-
Dokładnieczasem się wydaje, że nie można a jednak można
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisjakiekolwiek wskazanie na urządzeniu już dyskwalifikuje z jazdyteż jestem tego zdania i zgadzam się w 100%, nie mniej jednak "na wypadek" trzeba mieć świadomość co można
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marwoo Zobacz wpisjeżeli przekroczenie będzie znaczne to wiadomo że to nie pomoże...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpischyba nie powiesz mi, że jeśli alkomat wykaże, że masz w wydychanym 0,2 wsiądziesz za kółko bo przecież "można" ?
A w razie draki, gdzie u policmajstra będziesz miał 0,29 powiesz "Panie, przecież się badałem".
Tak, właśnie o takiej sytuacji mówię, wtedy wyciągasz papier o kalibracji i muszą zrobić notatkę że coś takiego ma miejsce, a badania urządzenia są aktualne (generalnie że coś z nim robisz).
Ale tak jak napisałem jedynie można się ubiegać o łaskawsze spojrzenie w sądzie - co nie zwalnia z kary - bo i tak zostanie się ukaranym, jedynie łagodniej.
Poza tym... no nie oszukujmy się... jeżeli przekroczenie będzie znaczne to wiadomo że to nie pomoże...Ostatnio edytowany przez marwoo; 44439.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie sądzę aby kawałek papieru z kalibracji cokolwiek pomógł.
Zamieszczone przez marwoo Zobacz wpisTu chodzi tu o błąd pomiaru rzędu setnych wartości
A w razie draki, gdzie u policmajstra będziesz miał 0,29 powiesz "Panie, przecież się badałem".
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisCóż za bzdura. Przecież chlapnąć kielicha możesz po badaniu alkomatem i co, zwalisz, że nieświadomie popełniłeś wykroczenie?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez marwoo Zobacz wpisA i jak już kupisz, pamiętaj żeby w samochodzie mieć certyfikat kalibracji urządzeniabo w razie kontroli i wpadki jak pokażesz coś takiego policjant musi zrobić notatkę i generalnie w sądzie będą trochę łaskawsi ponieważ generalnie będzie to podciągnięte pod nieświadome wykroczenie bo przecież dmuchałeś (alkomat ma pamięć ostatnich pomiarów) i dbasz o swoje urządzenia, a mimo wszystko coś zawiodło.
Zamieszczone przez Clip Zobacz wpisAaaa i dmuchamy 20min. po ostatnim piciu zeby nie rozwalic czujnika, wiec wszystkie zabawy przy stole "jeszcze ja i jeszcze ja" koncza sie niesprawnym urzadzeniem.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Klima Zobacz wpisAlcoFind Pro X-5
A i jak już kupisz, pamiętaj żeby w samochodzie mieć certyfikat kalibracji urządzeniabo w razie kontroli i wpadki jak pokażesz coś takiego policjant musi zrobić notatkę i generalnie w sądzie będą trochę łaskawsi ponieważ generalnie będzie to podciągnięte pod nieświadome wykroczenie bo przecież dmuchałeś (alkomat ma pamięć ostatnich pomiarów) i dbasz o swoje urządzenia, a mimo wszystko coś zawiodło.
Zostaw komentarz:
-
-
AlcoFind Pro X-5. Jest to alkomat elektrochemiczny, a nie półprzewodnikowy. Używam od ok. roku i 2 razy porównywałem z alkomatem drogówki. Wyniki bardzo zbliżone. Wiem, że jak pokazuje 0,0 to mogę jechać.
Zostaw komentarz:
-
-
Kupowalem kilka lat temu i wtedy robilem glebsze rozeznanie.
generalnie ponizej 400-500PLN to jest shit ktorym szkoda sobie zawracac glowe.
Jezeli ma cokolwiek mierzyc to musi miec platynowy sensor.
Aaaa i dmuchamy 20min. po ostatnim piciu zeby nie rozwalic czujnika, wiec wszystkie zabawy przy stole "jeszcze ja i jeszcze ja" koncza sie niesprawnym urzadzeniem.
Ostatnio edytowany przez Clip; 38915.
Zostaw komentarz:
-
-
Jaki wybrać Alkomat??
Święta coraz bliżej więc i czas prezentów nastał.
Czy ktoś z Was posiada jakiś alkomat w domu??
Warto kupić tego typu urządzenie aby móc w domu zweryfikować ilość alkoholu w wydychanym??Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: