Na W124 jest wiele nazw potocznych, zarówno baleron jak i klin
poprzez nazwy gastronomiczne takie jak "bydyń" vel. "majonez" (pochodzące od koloru nadwozia bedacego wynikiem przeznaczenia takiego wozu), po tak mało wyszukane jak "gebels"...
Co do W140: jakiś czas temu (jakieś 15 lat temu) taki znajomy "bandyta" kupił sobie takie auto po czym nie omieszkał poinformować o tym stwierdzając, że kupił sobie "maciorę"...
Witam! Aż mi głupio iż dzisiaj znów zwracam sie do was o pomoc, mam nadzieje że nie bedziecie mi mieli tego za złe dzisiaj od przyjaciela dostałem tragiczna wiadomość sam próbuje pomóc na tyle na ile może ale to stanowczo za wiele na jednego człowieka.
"U Tomka, przyjaciela mojego młodszego brata Marka, stwierdzono NOWOTWÓR ZŁOśLIWY (z III na IV stopień Złośliwości) - GWIADZIAK. Wszystkie informacje na temat TOMKA SIKORY, znajdziecie Państwo pod adresem internotowym:
Jedynym nadziej¹ dla Tomka jest zabieg za granic¹, który daje mi szansę na przeżycie. Mój młodszy brat jest piłkarzem (bramkarzem), grał w kilku klubach, a obecnie jest na stażu w klubie WKS Œl¹sk Wrocław. Sam stara się bardzo pomóc Tomkowi poprzez organizowanie ciekawych rzeczy, które można kupić na aukcjach internetowych. Jedn¹ z tych rzeczy jest oryginalna KOSZULA MECZOWA (sezon 2009/2010) drużyny WKS ŒL¥SK WROCŁAW z autografami piłkarzy. Licytowana koszulka posiada własnoręczne autografy piłkarzy takich jak:
Vuk Sotirović, Marian Kelemen czy nawet żywej legendy klub – Janusza Sybisa!
A teraz coś ode mnie sam nie pozostaje bierny dla tego chłopaka odmówiłem sobie prezentu swiątecznego paru bajerów do autka i kilku innych rzeczy ale to sa grosze. Wiedzcie że każda pomoc sie liczy z resztą sami wiecie najlepiej nawet 1 grosz dla niektórych jest drobiazgiem a innym moze uratować życie.
Z góry wielkie dzięki za pomoc. Sam nie wiem jak sie wam za to odwdziecze.
Komentarz