od wielu wielu lat nie istnieje dla mnie publiczna TV, poprostu nie oglądam ani minuty żadnego z jej programów... jakim urwa prawem mam za to płacić :?: :!: :?: :!:
to już było - 1% podatku
Zwiń
X
-
to już było - 1% podatku
Witajcie
wiem ze ten temat jest oklepany, ale chce wam go pokazac z innej strony:
to moze sie wydaje chamskie, ale moim zdaniem warto wesprzeć instytucję TOPR, ktora pomaga znacznej ilości ludzi, a nie tylko jednej osobie. Za jakieś bardzo duze pieniadze w innych organizacjach mozemy uratowac jednego czlowieka, (a czasami tylko go wspomoc bo i tak ma juz "wyrok"), natomiast TOPR pomaga cały czas i ratuje wiele istnień ludzkich. sam byłem świadkiem takiej akcji ratowniczej i wiem że bez helikoptera i wielu ludzi uratowanie tych osob byłoby niemożliwe. poniżej namiary (pobrane ze strony TOPR):
"W roku 2010 Fundacja Ratownictwa Tatrzańskiego TOPR otrzymała status Organizacji Pożytku Publicznego. Teraz każdy może przekazać 1 % podatku na działalność ratowniczą w Tatrach.
1 % podatku to pomoc, którą możesz ofiarować NIC nie tracąc. W formularzach PIT należy tylko wpisać numer Krajowego Rejestru Sądowego (KRS) 0000030706 oraz obliczoną kwotę 1 % podatku. Urząd skarbowy sam przekaże Twój 1 % na nasze konto.
Możesz także wyrazić zgodę na to, by urząd skarbowy przekazał Fundacji Twoje dane: imię, nazwisko, adres oraz wysokość przekazanego 1 %. W tym celu należy wypełnić odpowiednią rubrykę w formularzu.
Przekazując 1% wspierasz działalność ratowników, bazy oraz śmigłowca TOPR w Tatrach."
pozdrawiam Marek
-
Komentarz