Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lashlo
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1455

SKOK ma duzo za uszami i jest bastionem PiS,wiec Edios nie podawaj ich jako niezaleznych i obiektywnych...

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Zamieszczone przez natash
      kazik4x4 - specjalistów każdy szuka i to normalne, że ze 100 znajdziesz może jednego co podpasuje, pytanie co ma robić w sprawie pracy typowy Kowalski
      Cieszę się że w ogóle znalazłem.
      A co do Kowalskiego? Cóż poradzić. Każdy jest kowalem swojego losu i nikt za nikim chodził nie będzie żeby się uczyć, szkolić, dokształcać, specjalizować, rozwijać itp. itd.
      Ja raczej od zawsze widziałem siebie jako - jak to mnie kilka wątków wcześniej nazwałeś - prywaciarza i tak też pracuję.
      Czasami jest szampan i kawior, czasami bryndza. Mam może więcej niż przeciętny "Kowalski", ale też mam więcej do stracenia niż On i większa odpowiedzialność na mnie spoczywa.
      Kowalski ma dużo bardzie spokojną głowę ode mnie. Potwierdzają to nawet analizy bankowe w przypadku kredytobiorców.

Kowalskiemu łatwiej znaleźć nową pracę za porównywalne pieniądze niż mi otworzyć nagle nowy interes.
      U mnie jak się nie będę przykładać i bimbać w firmie tez może wszystko polecieć.

Komentarz

• natash
        RS
        • 2011
        • 2599

Życzę powodzenia, bo się kręciło

Komentarz

• Eidos71
          RS
          • 2011
          • 2050
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Lashlo
          SKOK ma duzo za uszami i jest bastionem PiS,wiec Edios nie podawaj ich jako niezaleznych i obiektywnych...
          Nie podaję ich jako niezależnych i obiektywnych. Po prostu wrzuciłem wypowiedź, z którą akurat bardzo się zgadzam, a która dotyczy kolejnej samowolki naszego Tuska-Primera i jego rządu...
          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

Czy naprawdę niektórzy są tak naiwni że wierzą, że politycy z innej niż PO partii są lepszymi potencjalnymi rządzącymi??? Że mają lepszy pomysł na Polskę? Że będzie z nimi lepiej...?
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

Zamieszczone przez Agamek12
              Czy naprawdę niektórzy są tak naiwni że wierzą, że politycy z innej niż PO partii są lepszymi potencjalnymi rządzącymi??? Że mają lepszy pomysł na Polskę? Że będzie z nimi lepiej...?
              A czy są jeszcze tacy naiwni, którzy liczą na to że przyjdzie ktoś i będzie rządził dla dobra Polski, obywateli??
              Nikt Wam tyle nie da, ile obieca polityk przed wyborami :diabelski_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9943
                • Ford

kazik4x4, pewnie są jeszcze naiwni którzy wierzą w to, że podstawowym pragnieniem każdego polityka nie jest utrzymanie się u władzy...
                Adam... Używam:

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

Otoz to, wszyscy to jedna swołocz - skłaniam sie nawet ku opinii, ze JKM też g... by zdziałał.
                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Hunter
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1655

chyba każdy byłby lepszy od obecnego (nie)rządu... Agamek12, a czy Ty wierzysz w to co mówią obecni, że lepiej być by nie mogło, kryzys i inne bzdety usprawiedliwiające ciągłe podwyżki dla łatania dziury budżetowej? Zielona wyspa? Dla kogo? Dla tych przy korycie? Przed wyborami zarąbiście, Polska kraj miodem i mlekiem płynący - polityka sukcesu, a po wyborach w ciągu miesiąca nagle kryzys i cięcia na obywatelach gdzie się tylko da. Jednak o swojej kasie zawsze pamiętają i na bzdety kasa idzie - chociażby zakupy do sejmu, plan budowy nowej siedziby itd. A ludzie chłoną newsy z tvn o kolejnych sukcesach jaśnie nam panujących... To takie pudrowanie g... Ostatnio nasz "wspaniały" premier pokazał na co go stać i to nie pierwszy raz. Przed szczytem co on nie załatwi, co nie zrobi, a na szczycie uszy po sobie i wszystko... Zrobili wszystko jak chcieli, a on tylko przytakiwał... Tak należy walczyć o swoje? Wg mnie nie... A jeśli się nie postawisz to uwierz mi, ale ludzie zaczną traktować Cię jak pionka, który się nie liczy. Uśmiech jokera w polityce nie wystarczy, potrzebne są jeszcze "jaja"...
                    ...nie ma to jak Octavia :drive:
                    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

Zamieszczone przez Hunter
                      chyba każdy byłby lepszy od obecnego (nie)rządu...
                      A dasz mi 100% gwarancję, że jak obalimy obecny, wybierzemy nowy, to bede czuł poprawe? Jesteś w stanie sie zalozyc ? Bo ja nikomu bym takiej gwarancji nie dal - jest kryzys, nasi politycy to nieudacznicy, zamiast miec kancelarie prawne, zajmowac sie tym do czego sa wyksztalceni, okazali sie na tyle przecietniakami, a na tyle krasomowcami ze poszli w polityke ... Ja politkom z reguly nie ufam i nie wierze.

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9943
                        • Ford

Hunter, myślę, że Ty byłbyś lepszy Walnąłbyś pewnie pięścią w stół i krzyknął VETO :szeroki_usmiech A potem jak Rejtan położyłbyś sie pod drzwiami...
                        A tak na poważnie: jedyny sposób na polepszenie sytuacji gospodarczej w Polsce to likwidacja wszelkich przywilejów dla wszelkich grup społecznych (policjantów, nauczycieli, górników, hutników, polityków, rolników, kolejarzy, żołnierzy, itp.), zwolnienie całej masy niepotrzebnych urzędasów, itp. kosztujących ogromne pieniądze... (no bo chyba zgodzimy się z tym, że "kryzys" jest spowodowany tym, że do budżetu wpływa zbyt mało kasy na pokrycie wydatków). Tylko czy któryś polityk miałby na tyle "grande cojones" żeby takiego czegoś dokonać? Która partia pozwoliłaby sobie ta utratę poparcia tych grup społecznych?
                        PS: Jak ktoś wierzy tylko w to, co mówi TV, to jest idiotą...
                        Adam... Używam:

Komentarz

• natash
                          RS
                          • 2011
                          • 2599

Janusz Korwin-Mikke :diabelski_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9943
                            • Ford

Gdy rządzi PO i rządzi po swojemu, to PiS protestuje. Gdy rządzi PiS i rządzi po swojemu, to PO protestuje... Jak tu: http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...ie,399893.html
                            Patrząc na powyższe śmiem twierdzić, że zmiana partii rządzącej nic nie zmieni... :cry:
                            Adam... Używam:

Komentarz

• lend
                              Rider
                              • 2007
                              • 463

Gdy rządzi PO i rządzi po swojemu, to PiS protestuje. Gdy rządzi PiS i rządzi po swojemu, to PO protestuje... Jak tu: http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...ie,399893.html
                              Patrząc na powyższe śmiem twierdzić, że zmiana partii rządzącej nic nie zmieni... :cry:
                              też tak uważam jaka by partia nie rządziła to ta druga by marudziła 8)
                              Zawsze myślałem , że rząd, sejm, posłowie są po to aby razem czynić tak by było dobrze a u nas wygląda to tak że partie są po to aby lać się między sobą.

A osobiście uważam , że jesteśmy krajem sprzedanym , nie mamy nic czym moglibyśmy sie pochwalić albo zaszantażować kogoś.Nie możemy pogrozić komuś np: uważaj bo rura z gazem może zamarznąć , albo statek utonie w cieśninie i z ropy będą nici.

Ale tak jak napisał Agamek12jakby rządził PiS to PO by psioczyło na każdy ich ruch.
                              A Palikot chce legalizacji marihuany , którą i tak można kupić bez większego problemu ...
                              MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Lashlo
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1455

Najgorsze jest to,ze nie ma alternatywy
                                PO i PiS wywodza sie z tego samego ugrupowania,ludzie z PO i PiS sa ze soba na "ty" i mysle,ze maja zdrowa polewke przy wodeczce w hotelu sejmowym jak to sie niby spieraja
                                A Kaczynskiego obwiniam o rozwalenie jedynej mozliwej opozycji wobec PO.
                                To co sie dzieje jest po prostu chore.A ci ludzie mieli wielka szanse zrobic POPiS i wyczyscic stare smieci.
                                Widocznie zadnemu z nich nie bylo to na reke...

Komentarz

• Eidos71
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2050
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Żadna z partii (ani obecnie rządząca, ani te z ostatnich 10 lat) nie ma pomysłu, jakie działania podjąć, aby rzeczywiście w kraju zaczęło być lepiej. Wszystkie działania podejmowane przez rząd mają na celu tuszowanie, lub odwlekanie tego, co naprawdę dzieje się z sytuacją gospodarczą i finansami w Polsce. Rządzący zdają już sobie sprawę, że cokolwiek by się nie zrobiło - i tak na finiszu będzie tragedia, dlatego starają się nachapać na maksa i wyrobić sobie układy, aby w chwili, gdy cała polska rzeczywistość pier...nie, znaleźć się w grupie 2-3 % społeczeństwa, dla której znajdą się miejsca w szalupie ratunkowej, gdy okręt "Polska" zacznie naprawdę ostro iść na dno... (taka mała metafora :lol Cała polityka i działania naszych polityków polegają tylko i wyłącznie na tym, aby jak najwięcej ugrać dla siebie kosztem innych.
                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

Co do samych polityków: zauważcie, że w sytuacjach nieoficjalnych oni są świetnymi kumplami - mimo, że ze zwalczajacych(!) się ugrupowań. Mówią sobie na Ty, razem piją wódeczkę, żartują. Nawet ujęcie sprzed kilku dni, gdy przed kamerą żartowali sobie Leszek Miller z Jackiem Kurskim pokazuje, że ci ludzie są identyczni i tak naprawdę dla gospodarki nie ma żadnego znaczenia kto akurat rządzi...
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• TomekRs
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 1670

wszyscy robia tak samow chu*a

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9943
                                        • Ford

Zamieszczone przez octaviars1
                                        Ale niektórzy naiwni sądzą że są politycy, którzy robić tego nie będą...
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• AdamB
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 8033
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez octaviars1
                                          Ale niektórzy naiwni sądzą że są politycy, którzy robić tego nie będą...
                                          PO próbuje coś zrobić, wychodzi jak wychodzi , PIS będąc przy władzy tylko rozliczał poprzednich rządzących, nie robiąc nic więcej w zasadzie, no może oddał klerowi ziemie i kamienice. PIS wprowadził by inwigilację każdego i wszystkiego.
                                          Więc jaką partię popierać teraz???
                                          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

AdamB, ale jak PiS by rządził, to wszelkimi niepowodzeniami obarczałby nieudolnośc poprzednio sprawującej władzę PO. Czyli jak PiS będzie huj.wy to tylko i wyłącznie dlatego, że wcześniej wszystko popsuło PO... :szeroki_usmiech
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• lend
                                              Rider
                                              • 2007
                                              • 463

Co do samych polityków: zauważcie, że w sytuacjach nieoficjalnych oni są świetnymi kumplami - mimo, że ze zwalczajacych(!) się ugrupowań. Mówią sobie na Ty, razem piją wódeczkę, żartują.
                                              Dla mnie niekwestionowanym liderem jest Rysiu Kalisz , jest chyba we wszystkich programach w TV gdzie jest żarcie na stole , żre przy jednym stole jednocześnie obrzucając się błotem z innymi.
                                              MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

lend, a ja tam lubię Kalisza... Przynajmniej jest wesoły i nawet jak po kimś jedzie, to trudno odmówić mu klasy. To zupełnie inna liga niż (nie przymierzając) p. Kaczyński...
                                                Adam... Używam:

Komentarz

• maymer
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 839

AdamB, ale jak PiS by rządził, to wszelkimi niepowodzeniami obarczałby nieudolnośc poprzednio sprawującej władzę PO. Czyli jak PiS będzie huj.wy to tylko i wyłącznie dlatego, że wcześniej wszystko popsuło PO... :szeroki_usmiech
                                                  Agamek12 masz zupełną rację, no i gdyby rządził PiS to jedyne o czym by mówiono w telewizji to Smoleńsk oraz nowe odkrycia w tej sprawie Prezesa i Pana Antosia M. Nie mówiąc już o tym, że połowa BOR-owców byłaby już skazana na dożywocie za umowę z Rosjanami i celowe strącenie Tupolewa, a na drugą połowę oraz skład ówczesnego rządu byłby szukane dowody na maczanie palców w tej katastrofie.

Komentarz

• misiek^wro
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8321

W jednym jesteśmy zgodni - nasi politycy sa dobrzy w rozliczaniu swoich poprzedników, a gówno potrafią zrobić dla ratowania/polepszania sytuacji obecnej.

Komentarz

Pracuję...