Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FanRSMP
    Ambiente
    • 2010
    • 151

shok nie krytykuje Cie za to ze popierasz PIS tylko tez nie probuj mi wmawiac jak to "CUDOWNIE"sie nam zylo za ich czasow..tak masz racje becikowe to pomylka i podpisuje sie dwoma lapkami pod tym,,powiedz mi czemu nie moglem znalesc ludzi do pracy w branzy budowlanej(wykonczeniowka)..szybko odpowiem..ZA CIEZKO,,ZA DLUGO(10godz)i malo platna(3tys na dzien dobry)..NIE UROBIC sie a ZARABIAC..???

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Udesky
      A proszę bardzo pierwszy z brzegu. Kaczyńskiemu wystarczyły niecałe 2 lata u władzy, aby zniechęcić do siebie ludzi
      ale na to już odpowiedział westwi78
      Zamieszczone przez westwi78
      Zbyt potężnemu lobby nacisnęli na odcisk i starano się ich zniszczyć - fizycznie (np. L.Kaczyński) oraz medialnie.

Oczywiście sztandarowym hasłem zwolenników Kaczyńskiego jest: media kłamią.
      Jedyna pokrzywdzona partia ze wszystkich, które mamy.
      Dlaczego TV Trwam nie otrzymała koncesji mimo najlepszej kondycji finansowej.A TV które je otrzymali nie mają na opłaty

TVP która coraz słabiej stoi finansowo nie chcę zarobić na reklamach i blokuje reklamy Gazety Polskiej Codziennie

[ Dodano: Pon 10 Wrz, 12 00:39 ]
      Zamieszczone przez FanRSMP
      shok nie krytykuje Cie za to ze popierasz PIS tylko tez nie probuj mi wmawiac jak to "CUDOWNIE"sie nam zylo za ich czasow..tak masz racje becikowe to pomylka i podpisuje sie dwoma lapkami pod tym,,powiedz mi czemu nie moglem znalesc ludzi do pracy w branzy budowlanej(wykonczeniowka)..szybko odpowiem..ZA CIEZKO,,ZA DLUGO(10godz)i malo platna(3tys na dzien dobry)..NIE UROBIC sie a ZARABIAC..???
      Czy ich popieram... chcę się dowiedzieć dlaczego ludzie tak bardzo ich nie lubią.
      Becikowe i ulgi na dzieci to super pomysł a nie pomyłka moim zdaniem.
      Ja nie pisałem ,że żyło się cudownie ale łatwiej i taniej niż teraz.Nikomu też nie próbuje coś wmówić.Po prostu wyrażam swoje zdanie.
      Dlatego nie mogłeś ludzi do pracy znaleźć bo było więcej pracy i ludzie woleli mniej się narobić i zarabiać więcej- tak myśli każdy normalny człowiek. Tak mi się wydaje

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

Zamieszczone przez FanRSMP
        .tak masz racje becikowe to pomylka
        możesz to jakoś uzasadnić? Czy tak tylko mówisz...?
        Ulga na dzieci też jest bez sensu Twoim zdaniem?

Komentarz

• kmink
          L&K
          • 2007
          • 1360
          • Superb III (3V3)

Oczywiście sztandarowym hasłem zwolenników Kaczyńskiego jest: media kłamią.
          Jedyna pokrzywdzona partia ze wszystkich, które mamy. :lol:
          przecież sam potwierdziłeś, że po wypadku w smoleńsku media pokazały jaką rzeczywistość mogą wykreować...przed wypadkiem.. Kaczyński brzydal, po wypadku mąż stanu...
          uważasz że teraz jest inaczej? :lol:

p.s widziałeś ostatnio newsy na TVN jak pokazywali kommore i jego żonę czytających jakieś tam pierdy...bo się nawet kilku słów na pamięć ciężko było nauczyć...ale nie o tym mowa...na koniec rozmawiali z ludźmi, którzy byli strasznie wzruszeni całym wydarzeniem.....jedna kobieta się popłakała ze wzruszenia...po prostu kopara mi opadła, czułem się jakbym się przeniósł 30lat do tyłu albo oglądał newsy z Rosji...przykłady można mnożyć...
          ostatnimi czasy TV robi z nas totalnych, bezmózgich debili a arogancja władzy zwiększa się wprost proporcjonalnie do banialuków jakimi karmią nas media....więc chyba stacje jak Tusk Vision Network i inni robią robotę...
          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• parasite
            L&K
            • 2011
            • 1368

Macie jakieś inne argumenty niż układ i spisek. Super, że TVN i reszta kłamie. Za czasów PiSu to TVP była ostoją prawdy? :lol: Szkoda, że nie napiszecie w czym te prawicowe media, TRWAM, Gazeta Polska itp. są lepsze? Działają dokładnie na tej samej zasadzie tylko bardziej nieudolnie kłamią!

Co do Smoleńska to każdy kto choć trochę się interesuje lotnictwem wie, że wina jest nasza. Do katastrofy doprowadziły lata zaniedbań przez WSZYSTKIE rządy, ale oczywiście mamy teraz samych ekspertów, którzy znają tylko jedno słowo - "układ", za to procedury są dla nich obce.
            AGR 112KM, 232Nm
            Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• dato
              L&K
              • 2012
              • 1431

Zamieszczone przez parasite
              Co do Smoleńska to każdy kto choć trochę się interesuje lotnictwem wie, że wina jest nasza. Do katastrofy doprowadziły lata zaniedbań przez WSZYSTKIE rządy, ale oczywiście mamy teraz samych ekspertów, którzy znają tylko jedno słowo - "układ", za to procedury są dla nich obce.
              +1. Lata powtarzania, że nasi piloci są tak dobrzy, że wylądują nawet na drzwiach od obory, a wojskowi jeszcze lepsi więc już szkolić i ćwiczyć ich nie trzeba... I dwa duże wypadki, które weryfikują tą opinię... Z czego zgodnie z jakimikolwiek procedurami ten lot w ogóle nie powinien się odbyć, a ostatecznym idiotyzmem i skrajną nieodpowiedzialnością było podjęcie próby lądowania. Asertywność też się ćwiczy i też są na to szkolenia.

Komentarz

• kmink
                L&K
                • 2007
                • 1360
                • Superb III (3V3)

parasite po co się zaraz tak denerwujesz?
                Telewizje o których wspominasz nie są tak ogólnymi stacjami jak nieomylny TVN...jak ktos chce z nich korzystać musi sie trochę natrudzić...a Tusk Vision Network jest bardziej dostępna, bardziej "kusi" czy to prostackimi programami czy filmami...to jest telewizja dl każdego a nie jak Trwam dla pewnej grupy...dlatego porównywanie tych dwóch stacji jest co najmniej bezsensowne...TVN ryje wszystkich a Trwam tylko tych co tego chcą...

Co do wypadku w smoleńsku...zawsze przy tego typu wydarzeniach będą jakieś niedomówienia...zawłaszcza gdy nie wykłada się kawy na ławę tylko wiecznie coś nie domawia albo kręci...był kiedyś wypadek na Giblartarze...niby wypadek niby przypadek a angole do tej pory akt nie ujawnili tylko odsunęli ujawnienie za kolejne kilkadziesiąt lat...więc się nie dziw, że tworzą się różnego rodzaju teorie spiskowe...bo widocznie komuś na tym zależy żeby takie teorie powstawały, przecież dzięki temu łatwiej można kogoś zdyskredytować czy ośmieszyć...

Zmieniając trochę temat:
                Grupa Bumar jest na krawędzi bankructwa. Jednocześnie zleca opracowanie strategii rozwoju nieznanej niemieckiej firmie …

czekam na konkluzje :wink:
                Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

Co do Smoleńska to każdy kto choć trochę się interesuje lotnictwem wie, że wina jest nasza.
                  To "nasi" byli też kontrolerzy lotu, którzy do końca mówili że są na "kursie i ścieżce"?

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9943
                    • Ford

Co do Smoleńska to każdy kto choć trochę się interesuje lotnictwem wie, że wina jest nasza.
                    To "nasi" byli też kontrolerzy lotu, którzy do końca mówili że są na "kursie i ścieżce"?
                    A nasi piloci to nie słyszeli "pull up"?
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• parasite
                      L&K
                      • 2011
                      • 1368

Zamieszczone przez kmink
                      gdy nie wykłada się kawy na ławę tylko wiecznie coś nie domawia albo kręci.
                      Ale kto kręci, kto nie domawia? Jedynie PIS wymyśla, nie mówiąc nic o tym, że to Szczygło zablokował szkolenia na symulatorach i zakup nowych samolotów. Że prezydent się spóźnił przez co nie było za bardzo czasu na dojazd z innego lotniska. Ale to jest akurat najmniej ważne Najgorsze jest to, że wymyślając hell, bomby i inne pierdoły pomijają fakt, że ich w tych warunkach pogodowych, przy tak wyposażonym lotnisku i na takiej wysokości NIE POWINNO BYĆ.
                      Więc teraz sobie odpowiedz kto mąci w tej sprawie. Ta katastrofa to kalka katastrofy CASY, ale nikt nie wyciągnął z tamtej katastrofy żadnych wniosków.
                      Komicznie brzmią też słowa, ze bronią honoru pilotów, jak jeszcze kilka miesięcy temu innego pilota, który zachował się dokładnie tak jak miał się zachować wyzywali od tchórzy i pisali pisma na skargę do MONu.

Wiesz co to jest ILS? Wiesz jakim oni tam sprzętem dysponowali? Wisz jaki mają błąd pomiaru? Nic nie wiesz dlatego jesteś tak łatwo manipulowany. Kontrolerzy mogą mówic co chcą. Pilot nie widzi ziemi przy 150m nie ma prawa schodzić niżej. Takie było minimum tego pilota i kropka, ale to można walić w ścianę głową Wy i tak wiecie lepiej bo to ładnie pasuje do koncepcji układu.
                      Proponuję poczytać forum lotnictwo.net.pl, ale już tam widziałem wpisy, że to są sługusy Ruskich :lol:
                      AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9943
                        • Ford

Ja z pewnością nie jestem zwolennikiem PO, ale też zdecydowanie nie po drodze mi z retoryką PIS. No ale jak czytam o tym domniemanym spisku na prezydenta, to zaczyna mnie coraz częściej ogarniać pusty śmiech...

Zresztą co ta katastrofa ma wspólnego z kryzysem??? Nie wydaje mi się, żeby w niej zginął jakiś wybitny ekonomista i aby ta katastrofa miała jakiś większy wpływ na gospodarkę, więc... może przestańmy odchodzić od tematu?
                        Adam... Używam:

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

Wiesz co to jest ILS? Wiesz jakim oni tam sprzętem dysponowali? Wisz jaki mają błąd pomiaru? Nic nie wiesz dlatego jesteś tak łatwo manipulowany.
                          Wiem co to jest ILS- ILS tam był bezużyteczny. Urządzenia do ILS były jak lądował Putin i sobie pojechały.

Kontrolerzy mogą mówic co chcą
                          aha, no to bardzo ciekawe to po co tam byli?

Pilot nie widzi ziemi przy 150m nie ma prawa schodzić niżej
                          nie jestem taki pewien, czy jej nie widzieli.

W każdym razie ja zostaje przy swoim -ta katastrofa nie jest wyjaśniona i długo nie będzie. Nawet jeśli to był "zwykły wypadek" to tego nikt nie dowiódł a nawet wręcz przeciwnie.

Komentarz

• parasite
                            L&K
                            • 2011
                            • 1368

Wiem co to jest ILS- ILS tam był bezużyteczny.
                            ILSa tam nie było, dlatego w tych warunkach nie mogli podchodzić. Tym czym dysponowali mogli widzieć ich na kursie.

aha, no to bardzo ciekawe to po co tam byli?
                            Pewnie po to by decydować za pilotów czy mają lądować czy nie. :lol:

nie jestem taki pewien, czy jej nie widzieli.
                            Do 60m się rozglądali przez okno w poszukiwaniu ziemi bo na 150m ją widzieli :lol:
                            W każdym razie ja zostaje przy swoim
                            To jest odpowiedz dlaczego większość ich nie lubi. Argumenty, argumentami, procedury, procedurami, ale ja wiem lepiej i będę robił burdel :lol:
                            EOT
                            AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

I padła komenda na 100 metrach "odchodzimy"...ale ok EOT.

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9943
                                • Ford

I padła komenda na 100 metrach "odchodzimy"...ale ok EOT.
                                To było przed usłyszeniem komendy "pull up", czy już dłuuuuuugo po...?
                                Adam... Używam:

Komentarz

• parasite
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1368

Zamieszczone przez Agamek12
                                  To było przed usłyszeniem komendy "pull up", czy już dłuuuuuugo po...?
                                  A co za różnica. Bomba była i już. :lol: W sumie to możliwe, bo służb już nie mieliśmy po tym co zrobił z nimi Macierewicz.
                                  AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• westwi78
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2940

o było przed usłyszeniem komendy "pull up", czy już dłuuuuuugo po...?
                                    według stenogramów: https://dl.dropbox.com/u/94832297/stenogram16012012.pdf 6 sekund po pierwszym "Pull UP".

[ Dodano: Pon 10 Wrz, 12 10:30 ]
                                    W sumie to możliwe, bo służb już nie mieliśmy po tym co zrobił z nimi Macierewicz.
                                    Ta...jakby WSI trwało to by pewnie się nic nie stało, bo to byli profesjonaliści pierwsza klasa...

Komentarz

• Agamek12
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 9943
                                      • Ford

o było przed usłyszeniem komendy "pull up", czy już dłuuuuuugo po...?
                                      według stenogramów: https://dl.dropbox.com/u/94832297/stenogram16012012.pdf 6 sekund po pierwszym "Pull UP".
                                      No to czemu wtedy nie poderwał maszyny? Co mówiła procedura?

I co katastrofa ma wspólnego z tematem przewodnim?
                                      Adam... Używam:

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

W sprawie kryzysu, od nowego roku powitamy pewnie VAT 25%, a od nastepnego 27% jak Wegrzy.

Do tego Bruan mowi o podatku od RTV, bo kazdy przeciez korzysta z mediow publicznych i musi lozyc na ich misje. Obecny abonament ma sciagac US jak poczta nie daje rady. Ciekawe czemu poczta ma to sciagac, jak jest spolka akcyjna, a nie "panstwowa firma" oraz dlaczego tvp ktora tez jest spolka ma sciagac z kazdego polaka podatek rtv :shock: Przeciez to jest chore.

To wyglada na to, ze wystarczy miec dobre plecy, zeby to zapisac w odpowiednich ustawach i zakladajac spolke "zdrowy oddech", zmusimy obywateli do placenia za oddychanie - przeciez kazdy musi :lol:
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• bzyq_74
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3467
                                          • Volkswagen
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                          zmusimy obywateli do placenia za oddychanie - przeciez kazdy musi :lol:
                                          Całkiem możliwe, wymysły ustawodawców dążą do osiągnięcia szczytów absurdu :szeroki_usmiech
                                          MARCIN
                                          Mój szkodnik

Komentarz

• avocado
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 182

kto się nie ożeni i nie bedzie miał dzieci to nie odczuje kryzysu

Komentarz

• ziutsane
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 2376

Zamieszczone przez Maicroft
                                              W sprawie kryzysu, od nowego roku powitamy pewnie VAT 25%, a od nastepnego 27% jak Wegrzy.

Do tego Bruan mowi o podatku od RTV, bo kazdy przeciez korzysta z mediow publicznych i musi lozyc na ich misje. Obecny abonament ma sciagac US jak poczta nie daje rady. Ciekawe czemu poczta ma to sciagac, jak jest spolka akcyjna, a nie "panstwowa firma" oraz dlaczego tvp ktora tez jest spolka ma sciagac z kazdego polaka podatek rtv :shock: Przeciez to jest chore.

To wyglada na to, ze wystarczy miec dobre plecy, zeby to zapisac w odpowiednich ustawach i zakladajac spolke "zdrowy oddech", zmusimy obywateli do placenia za oddychanie - przeciez kazdy musi :lol:
                                              Dlaczego mam płacić ekstra, skoro mam cyfrowy polsat. Niech się z Polsatem dogadają i od nich biorą kasę. A jak nie, to niech mi wyłączą TVP1 i TVP2, bo ich nie oglądam. Jeszcze k... chcą mecze reprezentacji PPV robić. Śmiech na sali !
                                              Radio: C90r+XDP210EQ
                                              Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                              Wzm:XES M1+FP 1.800
                                              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Eidos71
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2050
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ziutsane
                                                Jeszcze k... chcą mecze reprezentacji PPV robić. Śmiech na sali !
                                                Sposób rządzenia TVP przez poszczególnych prezesów i podległego kierownictwa, wielodziesięciotysięczne kontrakty dla "gwiazd" pracujących w ich misyjnych programach... Tak właśnie doprowadzili do upadku TVP - niedawno czytałem, że w najbliższym czasie przewiduje się upadek (czyli plajtę) TVP, gdyż nawet na rynku reklamowym ten "kolos" przegrywa ze stacjami prywatnymi (chodzi o oglądalność i kwoty za "puszczanie" reklam). Hmmm... Sytuacja TVP jest takim mniejszym odpowiednikiem tego, co dzieje się z naszą gospodarką...
                                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• tomikt
                                                  Rider
                                                  • 2007
                                                  • 391

Panowie!
                                                  1. Jestem w szoku ilu z was ogląda telewizję i się zżyma na jej jakość. JA nie oglądam zasadniczo i jest mi lepiej. Wolę czytać czasopisma (polityka, forum, uważam rze). Dzieku temu nie znam prawie wcale celebrytów !!
                                                  2. Zamach w smoleńsku - cholera, jakim trzeba być idiotą , żeby likwidować niewygodną osobę na swoim terenie?? Od razu wiedziałem ze tylko kwestią czasu jest oskarżenie Rosjan o zamach.
                                                  Jakby chcieli toby to zrobili delikatniej.
                                                  3. Piszecie że za PIS był lepiej - mi też.
                                                  Pytanie tylko czy przy 4-letniej kadencji sytuacja gospodarcza zależy od obecnego rządu czy raczej od rządu poprzedników. A w oogole to pytanie czy sytuacja ekonomiczna w jakimkolwiek stopniu zależy od rządu.
                                                  5. A jak myślicie - Amber Gold - afera jak cholera. A wciągniecie ludzi mojego pokolenia w kredyty we frankach przy franku za 2.0 pln al - ja jakoś nie widzę różnicy
                                                  6. Koncesja dla TRWAM - ja znam ludzi , którzy chcieli by oglądać trwam (starsi ludzie) nie znam nikogo komu potrzebna jest taka np. POLO TV z discopolo. Prawdą z drugiej strony jest to, że Rydzyk wyjątkowo judzi ludzi.
                                                  7. Wracając do topica jako założyciel wątku - - kryzys uważam za otwarty - płatności się wydłużyły okrutnie....
                                                  ech...
                                                  TomikT

Komentarz

• parasite
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1368

Zamieszczone przez tomikt
                                                    A wciągniecie ludzi mojego pokolenia w kredyty we frankach przy franku za 2.0 pln al - ja jakoś nie widzę różnicy
                                                    Dokładnie. Jak frank był za 2 zł to rozdawali na lewo i prawo, a teraz jak dużo mniej prawdopodobny jest scenariusz wzrostu (a na pewno nie o 100%) to wielce dbają o klientów i blokują kredyty walutowe. :lol: Tak samo jeśli chodzi o lokaty bezbelkowe to KNF już się przyczepiło. Chyba się im role pomyliły, bo zawsze myślałem, że KNF ma dbać o bezpieczeństwo depozytów, a nie o wpływy do budżetu państwa. W ogóle ten podatek belki to już totalne sk******stwo.
                                                    Właściwe czy jeszcze istnieje wolny rynek? Dlaczego niby państwo ma decydować w jakiej walucie mam wziąć kredyt?
                                                    AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

Pracuję...