Zamiar sprzedania mojej OII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemo
    Drive
    • 2004
    • 44

Ja mam 48 tydzień - na razie bez zmian... ale dowiedział się, że samochód będę mógł odebrać dopiero 3 tyg. później... transport, papiery itp. dealer daje sobie 3 tyg??!! trochę mnie to zdziwiło...
  • orzel720
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2267
    • Superb III (3V3)

Cześć
    Pisałem w "Czy znacie tę Octavię..." ale bez reakcji więc piszę tutaj:
    Gdzie można zamieścić wstępne ogłoszenie o zamiarze sprzedaży mojej OII i przy okazji oszacować cenę jaką mogę uzyskać?

Obiektem jest:
    OII 1.9 TDI Elegance LIFTBACK
    Dodatkowo dobrane do tej wersji:
    - ESP,
    - lakier Brilliant Silver metallic (8E8E)
    - alarm,
    - listy progowe aluminium z logo OCTAVIA
    - dywaniki x 4 + w bagażniku
    (poszukiwany silnik - jeszcze bez problemowego filtru cząstek stałych DPF), I rej 04.2008, Salon Skody Bielsko-Biała Jacek Korczyk, jestem I wł.
    Spalanie - około 5,7l/100km.
    Autkiem jeżdżę Tylko ja jako kierowca. Przebieg 167000 km i rośnie ale teraz już bardzo wolno (od pocz. stycznia jeżdżę innym).
    100% bez wypadku/kolizji.
    Historie:
    - 2008.12 - 1 Przegląd QG1 - ASO Korczyk - faktura do wglądu
    - 2009.11 - 2 Przegląd QG1 - ASO Korczyk - faktura do wglądu
    - 12.2009 wymieniłem tylną prawą lampę - podczas mojej delegacji na parkingu firmowym dotknięto zderzaka mojej OII tyłem Transita i lampa pękła a zderzak bardzo lekko się ugiął... - niewidoczne na pierwszy rzut oka. Prezes firmy polecił mi wziąć fakturę za część na swoje auto firmowe aby mieć koszty więc nie mam dokumentu aby pokazać go.
    - 2010.01.28 - wymiana mechanizmu podnoszenia szyby prawy przód i stacyjka - wykonane na gwarancji - zlecenie serwisowe do wglądu
    Po gwarancji auto serwisowane co 15 000 km w serwisie prywatnym - u wujasa w rodzinie - specjalizacja grupa VAG a od 20 lat w Skodzie.
    Co do serwisu i usterek to wymieniłem:
    - (okazało się niepotrzebnie) czujnik G28 obrotów wału korbowego.
    - Nowe klocki i tarcze przód.
    - Nowe klocki tył.
    - 2 tuleje metalowo gumowe wahaczy przód - ori
    Nic na tę chwilę nie doszukano się więcej
    Lakier OK - typowe ślady od piasków i kamyczków na masce.
    Aktualnie na zimowych Goodyear UltraGrip 8 195/65/15 - 2 sezon - stalowe felgi.
    Letnie Bridgestone ER300 205/55/16 na ORI alu VEGA SKODA.
    Na tę chwilę nic do zrobienia zarówno w silniku jak i zawieszeniu.
    Auto od zakupu do dziś jeździło codziennie ok 100 km do i z pracy po drodze krajowej Olkusz - Kraków Północ oraz autostrady.
    Powód sprzedaży - prosty: mam teraz firmowe auta, którymi jeżdżę z racji zawodu i OII praktycznie stoi na parkingu a czas płynie.
    Dzięki za wszelką pomoc w wycenie.
    Jeszcze ostateczna decyzja niepodjęta ale jest duża szansa że podejmę ją już o wiele szybciej niż myślałem

Pozdrawiam
    Jurek

Komentarz

Pracuję...