Abp Michalik o pedofilii

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Nie wiem czym wy się kierujecie z jednej strony piszecie ,że w kościele samo zło a z drugiej strony posyłacie własne dzieci do kościoła.Bo ja jakbym był przekonany ,że tam złe rzeczy się dzieją to dla dobra własnych dzieci bym ich tam nie posyłał.
    Piszecie ,że tej instytucji nie da się zmienić a chodzicie tam gdy umrze ktoś z najbliższych. No bo kogo wy chcecie spotkać w tym kościele przecież nie murarza tylko księdza.
    Zamieszczone przez damian1975
    krzysn, a słuchasz radia Maryja i oglądasz telewizję Trwam tam to tylko szczera prawda :lol: to są super zródła informacji
    tak się składa ,że zapraszane były tam osoby które miały "zakaz zapraszania" do innych TV np. gen. Petlicki http://www.youtube.com/watch?v=e1fYcFdMCjU obejrzyj całość i zastanów się dlaczego nie mógł powiedzieć tego w innej TV.

Komentarz

• ketivv
      L&K
      • 2011
      • 1155

Zamieszczone przez shok
      Nie wiem czym wy się kierujecie z jednej strony piszecie ,że w kościele samo zło a z drugiej strony posyłacie własne dzieci do kościoła.Bo ja jakbym był przekonany ,że tam złe rzeczy się dzieją to dla dobra własnych dzieci bym ich tam nie posyłał.
      Piszecie ,że tej instytucji nie da się zmienić a chodzicie tam gdy umrze ktoś z najbliższych. No bo kogo wy chcecie spotkać w tym kościele przecież nie murarza tylko księdza.
      nie chodzę, jeśli ktoś z moich bliskich umrze a za życia miał życzenie pochówku wg. kanonu jakiejkolwiek wiary to będę się starał je spełnić

zostałem tam zapisany wbrew swojej woli będąc dzieckiem i jedyne czego sobie bym życzył to całkowitego wymazania zapisów o mojej osobie z ich bazy danych (co wg. przedstawicieli tejże instytucji jest niemożliwe i już stawia ich ponad prawem)
      chciałbym tego tylko dlatego, że nie lubię jak ktoś rości sobie prawa do mnie wbrew mej woli, więc skoro dostaje daninę ze Skarbu Państwa na którą składają się moje podatki to chciałbym, żeby się nie powoływał na fikcyjną statystykę

[ Dodano: Czw 10 Paź, 13 06:55 ]
      "- Dzieci, które w domu nie zaznają miłości, nie są dopieszczone, szukają tego u innych. Jeśli ktoś jest w tej sferze nadwrażliwy, to mogą go nieświadomie sprowokować - stwierdził ks. Jan Sikorski"

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75478,14751151,...#ixzz2hI9KbY5W

winnych trzeba ukarać - stosy rozpalać, dzieci jesienią są najsmaczniejsze

Komentarz

• damian1975
        RS
        • 2012
        • 4113
        • Superb III (3V3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

shok, i wszystko jasne, na pewno jesteś sympatykiem pisiorów :diabelski_usmiech powodzenia :hmm
        TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE

Komentarz

• ketivv
          L&K
          • 2011
          • 1155

shok, i wszystko jasne, na pewno jesteś sympatykiem pisiorów
          nie dzielmy się jako ludzie na takie podziały, szukajmy tego co nas łączy a nie dzieli

dla każdego polityka jesteśmy tylko "ważnym głosem" tym czym pieniądz dla przedsiębiorcy - jeden i drugi zrobi bardzo dużo żeby dostać to o co walczy

Komentarz

• Wally
            RS
            • 2012
            • 3790
            • Volkswagen

Panowie przestańcie się nakręcać :!:
            zaraz kolejny temat zostanie zamknięty :idea:
            nie ma sensu wyciągać czy ktoś jest pisiorem czy nie, bo nie tego temat dotyczył

- pedofilia to zło ? TAK (jakby ode mnie to zależało kastrowałbym takich degeneratów nawet sam :klnie: )
            - próbują to niektórzy w kościele ukrywać/zamiatać pod dywan ? TAK
            - jestem wierzący ? TAK
            i nic mojego myślenia nie zmieni dopóki czarnuch(ksiądz) zamiast nauczać wiary będzie wyciągał łapsko po kasę i całą resztę
            czy są wyjątki ? TAK
            szkoda tylko, że tak ich mało
            Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
            => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
            => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
            "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• aniol
              RS
              • 2012
              • 5228
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wally, Zgadzam się z tobą.Napisałeś że jest ich mało.A może jest tak że z dnia na dzień jest ich coraz mniej.I to właśnie by trza było zatrzymać,bo któregoś dnia obudzimy się a tu same ku..wy,złodzieje,zboczeńcy i mordercy dzieci bo to też ostatnio jest na topie. :!:
              http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
              Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• mascotte
                Ambiente
                • 2013
                • 180

Zamieszczone przez ketivv
                nie dzielmy się jako ludzie na takie podziały, szukajmy tego co nas łączy a nie dzieli

dla każdego polityka jesteśmy tylko "ważnym głosem" tym czym pieniądz dla przedsiębiorcy - jeden i drugi zrobi bardzo dużo żeby dostać to o co walczy
                media zakreślają teraz temat żeby nie odwołać bufetowej, dziwnie się to zbiegło z aktualną sytuacją w kraju czy w stolicy, publiczna tvny polsaty prowdzą skutecznie stado baranów,
                Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY

Komentarz

• kazik4x4
                  RS
                  • 2008
                  • 2728

A kolega w imię tej miłosnej idei rzuca kamyk do mojego ogródka.
                  Jestem przedsiębiorcą...
                  i wychodzi na to, że my przedsiębiorcy mamy mniejszy szacunek niż ksiądz pedofil, bo:
                  - dla państwa jesteśmy potencjalnymi złodziejami, oszustami, szarą strefą i ogólnie problemem narodowym z jednej strony, a z drugiej strony jesteśmy dla nich dojną krową, bo w zależności jakie mają potrzeby i jak sobie zinterpretują przepisy to zawsze jakąś opłatę można wymyślić.
                  - dla społeczeństwa jesteśmy bandą wyzyskiwaczy którym najlepiej się czują jak z batem stoją nad pracownikiem, którzy za pieniądze by gówno spod siebie zjedli

Komentarz

• Wally
                    RS
                    • 2012
                    • 3790
                    • Volkswagen

Zamieszczone przez kazik4x4
                    - dla państwa jesteśmy potencjalnymi złodziejami, oszustami, szarą strefą i ogólnie problemem narodowym z jednej strony, a z drugiej strony jesteśmy dla nich dojną krową, bo w zależności jakie mają potrzeby i jak sobie zinterpretują przepisy to zawsze jakąś opłatę można wymyślić.
                    i tu masz rację - tak jesteście niestety postrzegani :?
                    - dla społeczeństwa jesteśmy bandą wyzyskiwaczy którym najlepiej się czują jak z batem stoją nad pracownikiem, którzy za pieniądze by gówno spod siebie zjedli
                    w tym przypadku wszystko zależy od człowieka - nie zgadzam się z tym aby wszystkich zamiatać pod jeden dywan :wink:
                    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• aro_40
                      RS
                      • 2007
                      • 1529
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez aniol
                      Wally, Zgadzam się z tobą.Napisałeś że jest ich mało.A może jest tak że z dnia na dzień jest ich coraz mniej.I to właśnie by trza było zatrzymać,bo któregoś dnia obudzimy się a tu same ku..wy,złodzieje,zboczeńcy i mordercy dzieci bo to też ostatnio jest na topie. :!:
                      masz rację!!! Owszem, powinniśmy napiętnować i wypalać rozgrzanym żelazem takie czy podobne zachowania, ale jestem przeciwny mieleniu tego przez całe dnie. Zamiast tego wolę właśnie posłuchać o dobrych przykładach, o wzorcach do naśladowania.
                      A tak, to sami się nakręcamy niczym pamiętany z lat dziecinnych bączek. Nie było mnie tu 24 h a z tematu wylewa się jad nienawiści. Po co to i na co???? Potrzebne to któremuś z nas??????
                      Miałem odpowiedzieć tutaj komuś, że nie słysząłem aby wsadzili księdza z pełnomocnym wyrokiem... nie słyszałem bo nie śledzę takich wiadomości !!! a to, że faktycznie ktoś nie poszedł do paki to już reguła czy wyjątek???

Myślę, że ta dyskusja nie ma większego sensu. Bo przeciwnicy księży nie zostaną przeciwnikami, ani ta druga strona nie stanie się przez to przeciwnikami Kościoła. Powiem szczerze, mam 3 przyjaciół, z którymi regularnie się spotykamy i po drugiej flaszce zaczynamy naprawiać świat dookoła nas... znamy się całe lata, mamy zupełnie rożne poglądy polityczne, a mimo wszystko potrafimy się dogadać. tyle tylko, że zazawsze staramy się zrozumiec jeden drugiego, czego raczej tu nie dostrzegam...
                      If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• mascotte
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 180

w jakim procencie zdobyliście świat, a w tym czasie w jakim procencie wyprano wam umysły? a kto z was nie jest pedofilem?

Komentarz

• aniol
                          RS
                          • 2012
                          • 5228
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez mascotte
                          w jakim procencie zdobyliście świat, a w tym czasie w jakim procencie wyprano wam umysły? a kto z was nie jest pedofilem?
                          Nie obrażaj mnie :!: :evil:
                          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• mascotte
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 180

Zamieszczone przez aniol
                            anol to był w alternatywach4 , a jaka tobie żyłka w głowie Tobie zaczyna pękać?

Komentarz

• shok
                              RS
                              • 2009
                              • 2070
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

no to po kolei postaram odpowiedzieć:
                              ketivv, ja nie mam ślubu kościelnego, komunii nie przyjmuje i do kościoła chodzę tylko na pogrzeby i gdy mam taka potrzebę bez względu czy tam ksiądz jest czy go nie ma.
                              Żeby nie było,że ich bronie. Nie ja ich nie bronie ale również ja im nie podnoszę statystyk w kościele, nie posyłam dzieci, w kościele się nie podlizuję bo dziecko do komunii idzie. Niektórzy piszą jakby tam dzieci posyłali w skuli prezentów na komunie. O to mi chodzi albo w tą albo w tamtą-trzeba się określić.
                              damian1975 napisał/a:

teraz macie żywy przykład :roll: . Gość śmieje się z TV czy radio gdy pokazuje mu linka żeby go zobaczył ( warto moim zdaniem nie koniecznie trzeba to komentować na forum ) to nazywa mnie sympatykiem pisiorów.
                              Zobaczcie sami co TV publiczna robi z ludźmi. Ja kiedyś lubiłem sobie zobaczyć takie spotkania i pokazałem ,że nie wszyscy chodzili się tam modlić. Dziś nie mam technicznych możliwości.
                              A to ,że inni ludzie dzwonią i się modlą,co mnie to obchodzi to ich rachunki. Uważam ,że skoro mają taką potrzebę to dzwonią lepsze to niż mieliby swoje smutki topić w alkoholu. Bo ponoć na krawędzi człowiek wybiera kościół lub alkohol, w ostatnich czasach doszedł internet, ja na szczęście nie byłem w takiej sytuacji.

tylko niektórzy zatracili rzeczywistość kto zobaczył TV Trwam ten pisior? Tak kolega wyżej napisał w dodatku na pewno tego nie zobaczył co wkleiłem.
                              media zakreślają teraz temat żeby nie odwołać bufetowej, dziwnie się to zbiegło z aktualną sytuacją w kraju czy w stolicy, publiczna tvny polsaty prowdzą skutecznie stado baranów,
                              To powinno być zakreślone na czerwono żeby co niektórzy zrozumieli dlaczego ten temat jest wałkowany wszędzie. POLITYKA. Z tego co czytałem to w tym tygodniu nie ma jeszcze wywieszonych informacje gdzie można głosować. ( nie trzeba patrzeć bo nazwani będziecie pisiorami) http://niezalezna.pl/46973-hgw-ukryw...przeslij-dalej
                              Ale wydarzyło się coś jeszcze ciekawszego ale to nie temat o polityce
                              bo patrząc trzeźwym umysłem można dojść do wniosku ,że komuś chodzi o to by was po prostu zniszczyć. Zobacz na politykę Orbana a zobacz na naszego premiera.

Komentarz

• mascotte
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 180

Zamieszczone przez aniol
                                ach i nie żryj bułki przez bibułkę, ja mniejszy od Ciebie Tobie mówię

Komentarz

• aniol
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 5228
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

mascotte, W Alternatywach4 był Anioł przez ł na końcu.Żyłka mi nie peka ale stwierdzenie "a kto z was nie jest pedofilem :?: "jest trochę nie na miejscu.Nie znamy się więc nie oceniaj. :!:
                                  Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• mascotte
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 180

Zamieszczone przez aniol
                                    mascotte, W Alternatywach4 był Anioł przez ł na końcu.Żyłka mi nie peka ale stwierdzenie "a kto z was nie jest pedofilem :?: "jest trochę nie na miejscu.Nie znamy się więc nie oceniaj. :!:
                                    zaczynasz stękać chłopie ... czyżby?

Komentarz

• aniol
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 5228
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

mascotte, Zmień zioło bo te ci szkodzi.I odje....aj się odemnie bo jak na swój wiek to jesteś chyba niedorozwinięty.Koniec tematu.
                                      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• mascotte
                                        Ambiente
                                        • 2013
                                        • 180

Zamieszczone przez aniol
                                        mascotte, Zmień zioło bo te ci szkodzi.I odje....aj się odemnie bo jak na swój wiek to jesteś chyba niedorozwinięty.Koniec tematu.
                                        klęknij przed lustrem

Komentarz

Pracuję...