Mam podobne odczucia. Ten silnik pomimo nie dużej mocy, spokojnie ogarnąłby skrzynie 6 biegową i to bez zmiany przełożeń tych co są, tylko dołożenie nadbiegu.
W Seacie Alhambrze montują skrzynie 6 przy tym silniku
jadac na urlop zepsol mi sie samochod w okolicy Poznania o znajomych kupilismy autko zeby dojechac na miejsce i wrocic do domu i nie byc zaleznymi od PKP i PKS i tym podobnych reliktow przeszlosci <poznan ustronie 2 przesiadki i 13godzin w drodze a pierdzikolkiem 4,5godzinki>
znajomek poinformowal mnie o tym ze niedawno progi robil i o tym co bylo do zrobienia
przejechalem sie nie bylo wiekszych problemow sprawdzilem tabliczke znamionowa i VIN na niej czy byl zgodny z dowodem rejestracyjnym drugiego juz nie szukalem bo auto od znajomka
autko przerejestrowalem na siebie zrobilem przeglad pojezdzilem troche i jak kupilem octavke sprzedalem sasiadowi z ktorym jestem w dobrej komitywie
i on pojechal na przeglad wczoraj z rana i go cofneli bo idiota blacharz ktory robil progi kilka lat temu WYCIOL KAWALEK VINu kolo fotela kierowcy i przyszedl do mnie z pretensjami ze tego auta to mu nawet na szrocie nie przyjma <a zdarzyl to pierdzikolko dopiescic> zaufal mi tak jak znajomemy w Pyrlandii i oto mamy efekt niezwrocenia uwagi na pierdole
teraz zeby sprawe wyjasnic musze poswiecic dwa dni wolnego na latanie po urzedach rzeczoznawcach i okregowych stacjach kontroli pojazdow i zobligowalem sie do oddania mu polowy kosztow wyprostowania tego mojego niedopatrzenia
czy ktos mial podobna sytuacje z wlasnej glupoty lub niedopatrzenia ??
niech inni maja mozliwosc uczenia sie na moich bledach
jak tylko uda nam sie to wyprostowac dam Wam znac w tym watku
Komentarz