Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

brak podświetlania w radiu Skoda Symphony

Zwiń
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • brak podświetlania w radiu Skoda Symphony

    Zamieszczone przez 1bizkit
    sew1981, zgodzę się że dźwięk jest piękny ale niestety nie idą za tym osiągi. 2.0tsi po programie się lepiej odpycha od Superb 3,6.
    mierzyłem Racelogickiem Superba II 2.0 TSI 200 KM i 280 Nm DSG i Superba II 3.6 V6 260 KM 4x4 DSG:

    2.0 TSI: 7.4 s do 100
    3.6 V6: 6.2 s do 100


    Nie wiem czy samym programem zejdzie do poziomu 3.6

  • #2
    brak podświetlania w radiu Skoda Symphony

    Witam.
    Jakis czas temu wyciągałem radio w celu zamontowania uchwytów na kubki od polo.
    Po tym zabiegu radio straciło podświetlenie, oraz nie działa wyłączanie radia po wyciągnieciu kluczyka ze stacyjki.
    Podczas jazdy radio wyłączą sie co 2h samo z siebie.
    Poniżej zdjęcie wtyczki od radia
    Nie ma takiego numeru.. tzn pliku - Zapodaj.net
    Nie ma takiego numeru.. tzn pliku - Zapodaj.net
    niebieski kabel który widać przy kostce jest urwany (nie wiem czy wcześniej tak było)
    Z góry dziękuję za pomoc

    Komentarz


    • #3
      Opcja szukaj
      Tu masz wszystko, opis wtyczek i kodowanie

      Forum - Octavia Club Polska

      [ Dodano: Nie 28 Gru, 14 13:30 ]
      Forum - Octavia Club Polska
      jest O1 RS 1.8T XENON
      była O1 1.9 TDI AGR

      Komentarz


      • #4
        Wychodzi na to, ze radio nie ma połączenia +12 po zapłonie, sprawdź ten sygnał.

        [ Dodano: Wto 30 Gru, 14 16:23 ]
        Tj ten zółty kabelek z czerwonym paseczkiem.

        Komentarz


        • #5
          Odświeżając temat, dzisiaj zamontowałem świeżo zakupione radio Symphony, wszystko niby działa ale...... nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka i podświetlenie działa tylko przy "ręcznym" włączeniu radia. Funkcja "KEY" w radiu, która odpowiada za zmianę uruchamiania radia, czy to z kluczyka cz ręcznie nie działa.
          Co może być przyczyną takiego działania radia ?

          Komentarz


          • #6
            Zamieszczone przez yunior81 Zobacz wpis
            nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka
            Jaki radio miałeś wcześniej?

            Bardzo możliwe, że pomoże zamiana kabelków we wtyczce. Masz tam dwa plusy. Zamień je miejscami i sprawdź czy pomogło.
            Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
            Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

            Komentarz


            • #7
              Dzisiaj zamieniłem piny miejscami ale to nie pomogło. Co jeszcze mozna zrobic ?

              Komentarz


              • #8
                Moje obecne Symphony zaczęło poprawnie działać i się podświetlać dopiero jak podłączyłem je pod CAN. Tylko czy Ty masz sieć CAN?


                Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

                Komentarz


                • #9
                  Zgodnie z tą rozpiską i zdjęciami u mnie w pod numerem 3 jest puste miejsce a powinien być tam przewód od CAN'a ?
                  Dużo zachodu z doprowadzeniem tego kabelka ?
                  Załączone pliki
                  Ostatnio edytowany przez yunior81; [ARG:4 UNDEFINED].

                  Komentarz


                  • #10
                    Zamieszczone przez yunior81 Zobacz wpis
                    Zgodnie z tą rozpiską i zdjęciami u mnie w pod numerem 3 jest puste miejsce a powinien być tam przewód od CAN'a ?
                    Pod numerem 3 w czarnej jest linia K. Linia K to diagnostyka.

                    CAN u mnie podłączałem przez te małe wtyczki powyżej. Pin 8 i 9. Tak jak w temacie tutaj jest opisane:
                    O1 - dołożone Symphony MP3 z sygnałem z CAN - Octavia Club Polska
                    Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                    Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

                    Komentarz


                    • #11
                      Ja niestety mam tylko dwie kostki czarna od zasilania i brązową od głosników.

                      Komentarz


                      • #12
                        Zgodnie z rozpiską :

                        KOMFORT ------------ RADIO

                        6 zielony ------------------ 9
                        9 czarny --------------------8
                        11 szaro biały------------- 3 w czarnej

                        Nie mogę podłączyć tych w kostce brązowej od modułu komfortu bo 6, 9 i 11 są zajęte ;/
                        Załączone pliki

                        Komentarz


                        • #13
                          Czyli teraz "na próbę" mogę wyjąć z kostki na zdjęciu piny 6/9/11 i wpiąć te od radia z dorobionej wiązki ?????????

                          Komentarz

                          POWRÓT NA GÓRĘ
                          Pracuję...
                          X