podpórka maski
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez SkySzyja Zobacz wpisA jakie wymiary gwintu do O3 na dole (błotnik) i na górze (maska) są potrzebne? I jaki klucz do tej śruby przy masce?
Bo w tym ogłoszeniu mają M6 i M8. Nie dają właściwych? W ramach sprzedawania towaru dedykowanego do O3
Klucz do maski potrzebny spline 10 o ile dobrze pamiętam.
Zostaw komentarz:
-
-
A jakie wymiary gwintu do O3 na dole (błotnik) i na górze (maska) są potrzebne? I jaki klucz do tej śruby przy masce?
Bo w tym ogłoszeniu mają M6 i M8. Nie dają właściwych? W ramach sprzedawania towaru dedykowanego do O3
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez abrymarz Zobacz wpisz tymi drugimi siłownikami 24628no i kupiłem i założyłem
Robota niezwykle prosta. 10 minut pracy. Trzeba mieć oczywiście odpowiednie końcówki (M10 musiałem dokupić).
Działa tak jak się spodziewałem (ułatwiło mi "życie")
Wygląda fajnie
btw myślałem, że siłownik o sile 350N ugnę w rękach- nawet nie drgnął
Jest, działa - jestem bardzo zadowolony i polecam tym, którzy mają wątpliwość i się zastanawiają
Zostaw komentarz:
-
-
24628 mam w O III przed FL. Działają, ale trzeba trochę ręką podpychać od samego dołu. Nie są tak mocne, że maska sama od samego dołu poleci do góry, ale może to i dobrze. Nie będzie waliła w górne położenie.
Zostaw komentarz:
-
-
Witajcie
Odgrzeję trochę "kotleta"
Jako podpórkę maski
od początku na forum "polecano" siłowniki -> Numer FA Krosno: 23244
o charakterystyce:- L max: 522 mm
- Skok: 210 mm
- Siła F1: 300 N
siłowniki -> Numer FA Krosno: 24628
o charakterystyce:- L max: 519 mm
- Skok: 219 mm
- Siła F1: 350 N
Czy macie doświadczenie z tymi drugimi siłownikami 24628 i co możecie o nich powiedzieć (tzn. czy ktoś z Was je montował)
w kontekście podpórki maski w O3FL.
Szerokości
Zostaw komentarz:
-
Czy nie zauważyliście, że po tym jak odkształciły się gąbki, o które opieraja się siłowniki podczas zamykania maski słychać jak hula wiatr na podszybiu? Spotkałem się z taką opinią.
Zostaw komentarz:
-
-
Polecam tego druta w O3
Mam już od kilku lat i sprawdza się wyśmienicie, chociaż z początku działał agresywniej i zastanawiam się czy nie wziąć następnym razem (jak te się zużyją) mocniejszych siłowników niż producent Krosno sugeruje.
Zostaw komentarz:
-
-
Oryginalnie nie było siłowników. Jest więc to drut ale dobry. W O2 też fabryka dawała tylko pręt.
Zostaw komentarz:
-
-
a to jest ori rozwiązanie? czy mały drut?
pytam, bo w O2 rozwiązanie ori, różni się mocno od dużego drutowania
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki za odpowiedzi. Zmiana będzie na pewno, bo ten drut to IMO XIX wiek. Nie wiedziałem, że są dwa ale to nawet lepiej bo maska podnoszona jest symetrycznie.
Zostaw komentarz:
-
-
Dokładnie na podstawie tego filmu założyłem u siebie. Jest dużo lepiej
. Kilkanaście minut roboty nawet dla takiego technicznego ignoranta jak ja
Zostaw komentarz:
-
-
-
Pewnie, że się da. Różnica jest taka, że w O3 są dwa siłowniki.
Dzwoń do EUROAUTO-ZBYT i powiedz do czego chcesz siłowniki. Dostaniesz komplet na drugi dzień.
532071515
Zostaw komentarz:
-
-
podpórka maski
Jak w temacie. Przesiadłem się z O II na O III FL i widzę, że tradycyjna podpórka maski ma sie dobrze. W O II zmieniłem na siłownik. Tu też da radę? Ktoś już robił?Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: