Jaka dobra pralke kupic?
Zwiń
X
-
Jakiś tam Samsung (identyczny w 2 mieszkaniach). Właśnie mija ponad 10 lat, a one wciąż nie chcą się zepsuć... :-)
-
-
Zamieszczone przez Mariusz87 Zobacz wpisNo ja właśnie też miałem 10 letniego electroluxa i padły mi łożyska ostatnio.
Zostaw komentarz:
-
-
No ja właśnie też miałem 10 letniego electroluxa i padły mi łożyska ostatnio.
Zostaw komentarz:
-
-
Trzy dni temu po powrocie z urlopu przeżywałem podobny dylemat.Nasz 12 letni electrolux się obraził,że nie pojechał z nami. Wiem już ,że jeśli pierzesz w płynach to eco bubble mija się z celem, pralki electroluxa i boscha w większości przypadków są produkowane w Rosji i na Ukrainie. Po przestudiowaniu wielu forów i założonym budżecie 2000 zł nasz wybór padł na LG z wyrzutem pary, dlaczego LG, bo i tak dzisiejsze pralki rozsypią się po 3 latach, dla mojej żony liczył się design i naprawdę LG go ma, silnik tej pralki jest bezszczotkowy i jako jedyny na rynku ma 10 lat gwarancji, pralka głośniej pobiera wodę niż wiruje na maksymalnych obrotach, pomijam bajer łączenia pralki ze smartphonem. Po wypraniu ręczników w programie parowym , dzieciaki zastanawiały się,czy kupiliśmy nowe ręczniki. Jeszcze jedną pralką jaką rozważaliśmy był sharp, ale odpadł za jakość wykonania.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam jak najbardziej pozytywne wrażenia co do obsługi bezawaryjności pralek Whirlpool. Mam taką już 12 lat i nadal działa bezawaryjnie, Ostatnio zaczęła się co prawda zawieszać przy pobieraniu wody, ale po rozebraniu pompki okazało się, że jest cała zawalona takim szlamem. Woda już chyba nie miała gdzie się przebić przez ten syf. Po wyczyszczeniu działa dalej, łożyska już trochę buczą, nie jest tak cicho jak dawniej. Mój kumpel z pracy również ma Whirlpoola już ponad 10 lat, wymieniał w niej grzałkę, poza tym jest OK. Być może te nowe już nie dorównują tym z przed 10-12 lat, są bardziej eko i wytrzymują dużo mniej. Pralka używana kilka razy w tygodniu, nie raz codziennie przy dwóch łobuzach.
Zostaw komentarz:
-
-
Odgrzeję trochę kotleta, bo rynek przez ten czas się pewnie zmienił. Potrzebna pralka bez żadnych cudów wianków, wodotrysków i wifi. Najlepiej nie za droga, chociaż na sensowny zakup mogę trochę dołożyć.Prosta w budowie, żeby była trwała, a w razie można było wymieniać pojedyncze części, a nie pół pralki, lub całą. Używana przy trójce dzieci, więc normalne rozmiary, a nie żadne mini.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez szkodaLudzie, to tylko pralka,
Zostaw komentarz:
-
-
Niezły temat :lol:
Mnie jeszcze nie powaliło i zawsze kupuje najtańsze, poprzednio łirlpul ładowany od góry - przebieg 10+ lat i ciągle działa a potem beko ładowana od frontu - 3 lata + małe dziecko i jak na razie kręci się.
Dodam tylko, że ceny tych pralek to ~500PLN :lol:
Polecam pralkę ukrytą w zabudowie w kuchni, wtedy nie trzeba kupować miele za 8tys żeby zaisnieć przed gośćmi.
Ludzie, to tylko pralka, w normalnych krajach albo nawet tego nie mają w domu albo stoi gdzieś w piwnicy 8)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez DzidaJa też polecam pralki Candy. Moja ma już 13 lat i jedyny raz kiedy był przy niej serwisant, to wtedy jak moja żona uprała dywanik z gumową "podbitką". Wszystko się pokruszyło i pozapychało.
W sumie kupiłem jakiegoś Electroluxa poniżej 1000 zł. Jak za parę lat padnie mniej będzie żal, niz drogiego modelu.
Zostaw komentarz:
-
-
żona jednak się uparła na samsunga
http://www.oleole.pl/pralki/samsung-...p=1245.98&cr=0[/quote]i ma racje bosch to nie to samo co kiedys
Zostaw komentarz:
-
-
Poczytałem jeszcze trochę po necie i faktycznie whirlpool nie ma za dobrych opinij :?
pozostaje bosch i samsung
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez barteqCzy ktoś ma doświadczenia z pralkami whirlpool ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez granacikJa polecam pralki Candy
Zostaw komentarz:
-
-
Potrzebuję kupić pralkę 6/7 kg ale głęboką powyżej 50/55 cm. Czy ktoś ma doświadczenia z pralkami whirlpool ? Czy lepiej kupić samsunga lub boscha ?
zastanawiam się nad tymi modelami:
SKLEP AGD, RTV, KOMPUTERY, GSM, FOTO. Najniższe ceny telewizory led 3d plazmowe aparaty i kamery cyfrowe kino domowe pralki lodówki kuchnie promocja piekarniki zmywarki laptopy - sprawdź!
żona jednak się uparła na samsunga
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
koledzy możecie mi pomóc, potrzebuje pralkę ładowaną od frontu, zmywarkę 45 cm(czy jakoś tak, ta węższa) i piec gazowo-elektryczny i może jakaś lodówka z dolnym zamrażalnikiem byłem dzisiaj w sklepie ale jest tego w cholerę a ja się nie za bardzo na tym znam. Wstępnie wybrałem:
zmywarka- Beko DSFS6831
Piekarnik- electrolux EKKS4500OW
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez xtremesystems[ Dodano: Nie 02 Wrz, 12 20:04 ]
Zamieszczone przez kabi_0072) Jak ktoś lubi solidne pralki z bajerami to polecam AEG Lavamat.
[ Dodano: Czw 09 Maj, 13 10:32 ]
Szukając zamiennika mojej AEG znalazłem Electrolux EWT 1366 HDW Teraz niby to samo (dają 10lat gwarancji na silnik) Co śmieszniejsze ja oglądam się za wymianą pralki stara aeg zaczęła prać bez problemówAle i tak powoli trzeba się rozglądać. Macie jakiegoś znajomego w serwisie electroluxa żeby spytać jak z awaryjnością produktów? Zastanawiałem się jeszcze nad samsungiem ale nie spotkałem ładowanej od góry.
Zostaw komentarz:
-
-
Seba, toś się pospieszył bym Ci spuścił swą małą FRANIE :diabelski_usmiech
Zajebisty sprzęcior na lata i w razie potrzeby, to i zacier można nastawić do destylacji swojskiej primuchy :diabelski_usmiech
a prawie nówkę sztukę Frankę chętnie bym odstąpił, bo zajmuje mi miejsce w chałupie
Zostaw komentarz:
-
-
Ja właśnie zmieniłem whirpool na AEG 70270 1200 obrotów itp. Poprzednia miała również 1200 obr. ale łożyska w niej nie wytrzymywały jedna naprawa po dwóch latach na gwarancji
po kolejnych 2-ch znowu to samo, niestety naprawa zbyt droga ponieważ łożysko jest niewymienne ,czyli wymieniamy razem z bębnem a to są już koszta nie warte zachodu.
Mechanior mówił że tak to już jest że pralki są tak produkowane aby nie opłacały się naprawy i kupować nowe ,lub naprawiać ale za konkretne $.
Zaznaczam że wcześniej miałem Amicę ,która do dziś działa u rodziców a ma 7 lat ,zobaczymy jak będzie z AEG ,jak nie da rady to kupuję MIELE
Nigdy więcej Whirpool
a teraz widzę to było to samo gówno co kolegi elpolacco tyle że 1200 obr/min
Zostaw komentarz:
-
-
AEG (lepszy model) jak na razie daję radę
Szukaj pralki która ma najdłuższą gwarancję bo teraz w większości to wszystko jeden szajs, a jak masz długą gwarancję to masz dłużej spokój z wydatkami na naprawę :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Nie polecam pralki Whirlpool AWO/D 5320/P. Kupiliśmy ją dokładnie 1 rok i 8 miesięcy temu. Właśnie 2 tygodnie temu piernicząc nam programator. Po zgłoszeniu przyjechali panowie serwisanci za 2 dni. Oczywiście szybko stwierdzili, że to programator, ale że go nie mają to proszę czekać jak go zamówią i przyjadą wymienić. Dokładnie w 13 dniu od zgłoszenia mają przyjechać go wymienić. Dla mnie trochę nie poważne, wiedzieć że pralka się nie włącza i znając model nie zabrać ze sobą programatora lub nie mieć go na stanie :/
Jest to idealny dowód na to, że pralka była robiona na 2 lata gwarancji, ale że u nas ma trochę pracy to zepsuła się się 20 miesiąca. Na szczęście wykupiliśmy za 200zł jeszcze gwarancję na kolejne 3 lata. Ze starą Amicą był znacznie lepszy serwis gwarancyjny.
Zostaw komentarz:
-
-
a pytanie nieco z innej beczki, choć związane z zakupem nowego sprzętu: czy sprzedawca ma obowiązek przyjąć stary sprzęt?
Zostaw komentarz:
-
-
od 15 lat używam whirpool awg324-600 która raz na 1,5-2 lata nęka mnie awarią - zawsze to samo - zaśniedziałe konektory na przewodach programatora i panelu sterowania - 15min naprawy i działa
moja pralka nigdy nie widziała servisanta, nie wymieniałem żadnych łożysk, fartuchów, programatorów, pasek też jest fabryczny
jak bym miał kupić następną to bez bajerów "z mechanicznym" programatorem
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: