SKODA OCTAVIA PROSZE O PORADY I WYJASNIENIA- CAR AUDIO !
Czesc jestem posiadaczem octavii z 99 roku i mam zamiar zamontowac troszke lepszy sprzet grajacy niz jest w oryginale a mianowicie chcialem zamontowac glosniki Hertz esk 165 do przodu (srednioniskotonowe + tweetery) i do tego celu zakupilem juz maty tlumiace na drzwi + panele z mdf'u oraz do tylu zamontowac gwizdki hertz dt 16 ktore beda podlaczone do radia a przod pod wzmacniacz
moje pytanie dotyczy tapicerki a mianowicie czy moglby mi ktos powiedziec gdzie sa zatrzaski bo wszystkie sruby (torx) odkrecilem ale nadal cos trzyma i czy ktos bylby laskawy przedstawic mi miejsca gdzie sa sruby ew zatrzaski (najlepiej na zdjeciach) w przednich i tylnych drzwiach ... pozdrawiam ! mam nadzieje ze ten post nie bedzie usuniety
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
znajdziesz tam 3 kroki demontażu tapicerki od strony kierowcy (trudniejsza strona zwróc szcególną uwagę na krok 1 i 2 bo pewnie tam utknąłeś (jak ja kiedys)
torxy są dookoła tapicerki, sruba pod regulacją lusterek, trzy sruby duze przy uchwycie do zamykania drzwi.
zestaw juz kupiłeś? bo ten jest nieco krzykliwy...
kupilem zestaw tj hertz esk 165 na przod + dystanse mdf z firmy powe+ maty gluszace na przednie drzwi od wewnatrz i zewnatrz + hertz dt 16 do tylnych drzwi + radio alpine CDE-9850Ri
czemu krzykliwy zestaw!?
obejrzalem fotki i bardzo mi pomoga na pewno ale co z tylnymi drzwiami i prawymi !? tzn gdzie moga byc jeszcze ukryte srubki bo cos trzyma ale nie wiem jeszcze co a chcialbym sie za to zabrac wielkie dzieki za pomoc
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
ziutsane, drzwi prawe mają też uchwyt do zamykania na brzegu widoczne jest łączenie plastików (patrząc od góry), trzeba podważyc i juz. podobnie z każdymi następnymi drzwiami.
oprócz śrubek w uchwytach i przy regulacji lusterek i torxów dookoła nie ma zadnych wiecej .
tweeter ESK jest mało łagodny, tzn bedziesz miał "wyraźne" wysokie tony. ale o niebo lepszy od fabrycznych.
no to na pewno tez slyszalem o esk ze tweetery trzeba polubic ale mysle ze bedzie ok musze sprobowac jak nie podejda to sprzedam i kupie cos innego ! a Ty co masz ?!
to troszku drozsze niz moje ja moze kiedys tez bede mial takie ale dopiero co kupilem auto tj jakies 3miesiace temu i chce sobie cos w miare zeby gralo zalozyc po jakims czasie pewnie sie bedzie cos zmieniac
tj planuje jeszcze skrzynie basowa zbudowac do bagaznika z kondensatorem min. 2farady i jakis konkretny wzmacniacz pod to tzn w miare mozliwosci finansowych
pozdrawiam i jutro 2 podejscie pewnie zrobie do drzwi a dokladniej do tapicerki moze sie uda jak nie to dalej bede walczyl z tym
ziutsane, daruj sobie na razie kondesatory, nie wiesz jeszcze czy bedzie ci potrzebny. ja mam na przód 2x85W + 500W na suba i kondzia nie mam.
oszczędzaj kasiorę na wzmaka, z prądem przyłóż się do poprawnej instalacji.
hehehe zobaczymy jak to bedzie zemna co do kondensatorow to chce takowy poniewaz kumpel mial taki i sprzet mu gral o niebo lepiej tzn nie gubil sie tak bardzo przy niskich tonach jak wczesniej a moj sprzecik bedzie typowo pod muzyke trance i z tego co wiem to trzeba w miare rozsadnie dobierac komponenty ! pozdro !
rozmontowalem drzwi od strony pasazera zamontowalem dystans z mdf'u i zonk glosnik nie wejdzie :/ bede musial chyba ciac blache bo zawadza i magnes o nia chaczy :/ mam zonka z lekka ktos mial taki problem !? dodalem zdjecie z zaznaczonym miejscem gdzie zawadza
wzmach bedzie podlaczony w bagazniku czeka mnie zmiana okablowania jeszcze mam nadzieje ze po wygluszeniu drzwi nie bede mial problemow z wydostaniem starych kabli i przeprowadzeniem nowych ! 2mm^2 :E no to trzeba bedzie pojechac z ta blaszka przecinakiem pozdrawiam ! jutro znowu z tym walcze jak skoncze to wkleje zdjecia
dobra obciete zamocowane ale nurtuja mnie kolejne pytania tzn. mam watpliwosci czy glosniki podpialem dobrze czy plus i minus jest ok i czy tweeter podpialem prawidlowo postaram sie wszystko przedstawic obrazowo
[ Dodano: Sro 17 Sty, 07 19:58 ]
NO I KOLEJNA SPRAWA DOTYCZACA PODLACZENIA OWYCH GLOSNIKOW
TE DWIE LINIE KTORE SA CALKIEM PO LEWEJ TO KABLE KTORE IDA BEZPOSREDNIO Z RADIA KOLORY OZNACZAJA PLUS I MINUS TYLKO NIE WIEM CZY NA PEWNO PLUS TO PLUS A MINUS TO MINUS ...PODLACZYLEM TO TAK JAK NA ZALACZONYM OBRAZKU CZYLI KONDENSATORY MIEDZIANY KABEL DO PLUSA I SREBRNY DO MINUSA ... CO DALEJ MNIE NURTUJE CZY MOGLEM TO POLACZYC JAK NA ZALACZONYM OBRAZKU !? TJ WOOFER I TWEETERY NA JEDNYM KABELKU TZN TE PLUSY DO PLUSOW ALE OBYDWA (WOOFER I TWEETER) I MINUS DO MINUSA ALE SPIETE RAZEM WOOFER I TWEETER ?
Z GORY DZIEKI ZA POMOC ! TROCHE ZAMOTALEM Z OPISEM ALE W RAZIE JAKICHKOLWIEK WATPLIWOSCI BEDE ODPOWIADAL NA BIERZACO
Komentarz