Z cyklu jeździlem - BMW 3 328i Sport Line

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zorr
    RS
    • 2011
    • 2110

Zamieszczone przez Big
    Zorr, a wyobrażasz sobie że ktos kupuje BMW 328 (245 KM) tpo to żeby korzystać z 30 KM i patrzeć na spalanie
    Takie auto kupuje dla frajdy z jazdy a nie oszczędności.
    ja tak kupiłem skodę ;-)

PS Mi tylko chodzi o fakt, iż to co podaje producent jest osiągalne przy spokojnej jeździe, natomiast wykorzystanie pełnej mocy to zupełnie inna bajka w kwestii spalania, przyjemności itd. Dobrze o BMW świadczy fakt, iż auto ma minimalne spalanie przy nie wykorzystaniu mocy na poziomie aut znacznie słabszych.
    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7461
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Big
      Zamieszczone przez gebek
      tego co wiem,to 2.0 245 KM ma jedna dwukanalowa sprezarke Twin scroll,a nie dwie
      A wiesz co, muszę sprawdzić, bo może i masz rację. Mi się wydawało, że to bi turbo.
      Jest Twin Scroll
      Kod:
      BMW 328i napędza 2-litrowy benzyniak z bezpośrednim wtryskiem paliwa, turbosprężarką typu twin-scroll (spaliny prowadzone do turbiny dwoma kanałami)
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez Mihau
        Jest Twin Scroll
        To w takim razie przepraszam za pomyłkę. Coś mi się pokićkało.
        Czarny Elegance

Komentarz

• loru
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4286
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
          Wysiadam z auta z wypiekami na twarzy. Nie pamiętam jakie auto sprawiło mi ostatnio tyle przyjemności z jazdy co to BMW 3, ale chba było min ... BMW 5
          a potem wsiadam do swojego
          Zamieszczone przez b707
          Silnik: 1.6 MPI BSE
          i :tunning
          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez loru
            potem wsiadam do swojegob707 napisał/a:
            Silnik: 1.6 MPI BSE
            i
            I ... chcę wysiadać przy 70 km/h, bo jakoś tak wolno krajobraz się przesuwa 8)
            Czarny Elegance

Komentarz

• arkan
              Drive
              • 2011
              • 89

Ja tak miałem po jeździe testowej najnowszą BMW "jedynką" 120d (184KM/380Nm). Też byłem (i nadal jestem) pod wrażeniem właściwości jezdnych i silnika (choć to nie "trójka).
              Potem, kiedy wsiadłem do swojej polówki to ciągle zerkałem czy na ręcznym nie jadę :cry:
              A testowałem też w Lublinie na trasie do Bychawy :wink:
              Golf VII TDI Variant

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez arkan
                A testowałem też w Lublinie na trasie do Bychawy
                ta sama trasa, tylko ja byłem jeszcze pare km za Bychawą, a potem powtórka tylko w BMW 5 :twisted:
                arkan, no i jak oceniasz obsługę w BMW Best Auto ?? bo ja jestem zachwycony !! Tak kompetentynych i potrafiących profesjonalnie obsłużyc klienta sprzedawców nie spotkałem jeszcze nigdzie !! Pamiętam jak parę miesięcy temu swoja wiedza i profesjonalizmem zaszokowała mnie ... Pani która w tym salonie BMW zajmowała się sprzedażą dla klienta flotowego. Byłem i jestem pod wielkim wrażeniem profesjonalizmu obsługi w tym salonie.
                Czarny Elegance

Komentarz

• arkan
                  Drive
                  • 2011
                  • 89

Zgadzam się co do obsługi w tym salonie (a byłem już w wielu różnych marek w PL i za granicą). Pełen profesjonalizm uchar. Żeby choć tak w 10% mieli podejście w VW jak w Best Auto.
                  Mnie też zaskoczyła tam jedna pani, mimo, że nie zajmuje się sprzedażą to naprawdę ma fachowa wiedzę na temat BMW i dodatkowo jest na czym oko zawiesić :wink:
                  Golf VII TDI Variant

Komentarz

• shok
                    RS
                    • 2009
                    • 2070
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez b707
                    Dobrym punktem odniesienia jest iPhone... U nas przez zabójcza cenę iPhone wydaje się czymś super. Natomiast w krajach zachodnich jest całkiem inaczej... tam iPhone to żaden szpan bo byle turek w kebabie go posiada.
                    Tu sie mylisz. Taki telefon to wydatek 240Euro , umowa na 24 miesiace , abonament niecałe 40E. Uwierz mi mało ludzi może sobie na taki telefon pozwolić.
                    Dodam, iż w tej samej taryfie Galaxy SII jest gratis

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

shok, Czy duzo ?? Ile wynosi pensja minimalna w tych innych krajach. Grecy mowili o kwocie 1500€, abonament 40€ To ja z mila checia przygarne IP4S za 240zl i bede mial abonament za 40zł.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Panowie to jest wątek o BMW a nie o telefonach i wysokości pensji !!!!
                        Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Big, Jezdziles jakims BMW z serii 1 ?? Jak oceniasz zawieszenie i trakcje :?:
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez Maicroft
                            Big, Jezdziles jakims BMW z serii 1 ??
                            Jeździłem, choć było to ok. 1,5 roku temu i był to poprzedni model BMW 1. Tym najnowszym niestety nie miałeem okazji jeszcze jeździć.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2398
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Big, a co Ty tak objrzeżdżasz te BMW...przecież masz kupic superba :P :diabelski_usmiech
                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez BADYL
                                Big, a co Ty tak objrzeżdżasz te BMW...przecież masz kupic superba
                                Badyl, bo ... kocham motoryzację !! A testowanie aut to moja pasja.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• BADYL
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2398
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Big
                                  A testowanie aut to moja pasja.
                                  kurcze ja też tak chce :P :lol: :twisted:
                                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Purchawa
                                    Admin
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 8007

Zamieszczone przez arkan
                                    Zgadzam się co do obsługi w tym salonie (a byłem już w wielu różnych marek w PL i za granicą). Pełen profesjonalizm
                                    Tez mialem okazje ostatnimi czasy zwiedzic troche salonow roznych marek i obsluga w BMW, to kompletnie inny swiat. 8)
                                    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Flame
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 898

W tych salonach obsługa na poziomie jest to przy sprzedaży, jeżeli chodzi o serwis to poziom jest niestety na niższym poziomie niż w wielu innych popularnych markach.
                                      ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

Zamieszczone przez Purchawa
                                        Tez mialem okazje ostatnimi czasy zwiedzic troche salonow roznych marek i obsluga w BMW, to kompletnie inny swiat.
                                        dokładnie Ostatnio byłem w lubelskim salonie Audi i obsługa to dno, po prostu dno !!
                                        Przyrównując do BMW, to ... nie ma czego porównywać !!
                                        Jeśli chodzi o serwis BMW , to nie wiem, bo nie korzystam. Jednak myslę, że skoro tak wysoki poziom narzucony jest przy obsłudzie potencjalnego kupca nowych aut, to i przy serwisowaniu też nie jest gorzej.
                                        Jeszcze co do serwisu, to niesamowicie zaskoczył mnie w BMW parkiet serwisowy - kupując nowe BMW (wszystko jedno jakie) klient dostaje w cenie (!!) pakiet serwisowy polegajacy na tym, że przez 5 lat lub 100 tys km wszystkie przeglądy (czyli materiały i robocizna) są gratis !! :shock:
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• arkan
                                          Drive
                                          • 2011
                                          • 89

W dzisiejszym numerze tygodnika "Motor" jest test BMW 328i z pakietem Sport Line, jak to określili na polskich drogach :wink:
                                          Kilka dni wcześniej był podobny ale przeprowadzony przez włoskich dziennikarzy w miesięczniku "Auto moto"
                                          Co do obsługi w salonach to kilka m-cy temu, kiedy odwiedzałem rodzinkę z Lublina to podjechałem ze sprawą w ramach gwarancji do salonu VW (chyba w Świdniku i o ile się nie mylę to obok był Audi), ale wracając do VW to tam jest dopiero dno i lekceważenie klienta, no chyba, że bym przyjechał Touaregiem to może by ze mną ktoś porozmawiał.
                                          Golf VII TDI Variant

Komentarz

• Flame
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 898

Zamieszczone przez arkan
                                            że bym przyjechał Touaregiem to może by ze mną ktoś porozmawiał.

Właśnie nie serwisy BMW, Audi, M-B mają głęboko swoich klientów, z prostej przyczyny że wielu "osiedlowych" mechaników boi się nawet zajrzeć do takich samochodów, żeby czegoś nie zniszczyć, więc i tak wiedzą że do nich trafią. Mówię o rocznikach nie starszych niż 4,5 lat.

Co do BMW silniki+ właściwości jezdne jak zawsze na pewno super, gdyby tylko inna sylwetka to już byłoby naprawdę dobrze, a tak to wygląda jak poprzednia po FL.
                                            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• kurczak1985
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 300

Ja jestem bardzo mocno ciekaw ile ten nowy 328 spali w rzeczywistosci... Producent podaje mniej wiecej tyle ile pali 1.8 tsi... Pytanie jak bedzie w rzeczywistosci :?: :wink: ciekawe czy w trasie jadac ok 110km/h spali te 6,5 l .....

Komentarz

• paweł2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1405

Zamieszczone przez kurczak1985
                                                Pytanie jak bedzie w rzeczywistosci ciekawe czy w trasie jadac ok 110km/h spali te 6,5 l .....
                                                raczej tak,ogolnie spalanie jak w 1.8tsi a osiagi sporo lepsze niz w rs-ie
                                                Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• kurczak1985
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 300

Zamieszczone przez paweł2
                                                  Pytanie jak bedzie w rzeczywistosci ciekawe czy w trasie jadac ok 110km/h spali te 6,5 l .....
                                                  raczej tak,ogolnie spalanie jak w 1.8tsi a osiagi sporo lepsze niz w rs-ie
                                                  Dlatego czekam na jakis wiarygodny test jak jest w rzeczywistosci :wink:

Komentarz

• paweł2
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1405

Dlatego czekam na jakis wiarygodny test jak jest w rzeczywistosci
                                                    Dlatego czekam na jakis wiarygodny test jak jest w rzeczywistosci
                                                    No byl gdzies test i sr wyszlo 10.5.
                                                    A elastycznosc 60-100IV 4.1
                                                    80-120VI 7.6 czasy takie ze az nieprawdopodobne pomylka?
                                                    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

Pracuję...