Niby ma. Ale jak konserwujesz to tylko od zewnatrznej strony. Psikanie powoduje zmniejszenie ryzyka sparcienia gumy. Przetestowalem mnustwo preparatów i śmiało mogę polecić z firmy MOJE AUTO. Daje efekt mokrej opony i jest trwały nawet po umyciu koszt 14 zł
czy stosowanie na opony środków typu nabłyszczająco-konserwujących ma jakieś zastosowanie dodatkowe oprócz tego ,że opona będzie ładnie wyglądać?
Oczywiście, że ma. Dobre dressingi do opon, poza poprawą wygladu gumy, maja w sobie też blokery promieni UV które powodują starzenie gumy. Dressingi mają też w sobie środki zapobiegajace starzeniu się gumy.
Jak wiec widzisz ich stosowanie ma nie tylko za zadanie spowodować, aby opona ładnie wygladała, ale tez aby wolniej się starzała.
To ja jeszcze dorzucę z wersji budżetowej - K2 Bold - wersja z atomizemerm 750ml za ok 12zł - psiukam na gąbkę i wcieram w oponę. Na oponę wystarczają 3 do 4 psiuknięć, także starczy na długo.
Efekt mokrej oponki utrzymuje się długo - nie mam porównania do droższych środkow, ale nawet jakbym miał wcierać po każdym myciu auta to nie przeszkadza mi to
Za tą kasę warto.
Polecam zaopatrzyć sie w Meguiars Endurance Tire Gel. Moim zdaniem ( i nie tylko moim) jesden z najlepszych i najdłuzej utrzymujących się dressingów na opony.
Komentarz