Ten co tylko rzekomo polerke podaje i klucze trzyma przyjal dzis VW Tiguana i pokaze Wam jak sie robi detailing samymi kluczami, takze STAY TUNED 8)
HOKUS POKUS DETAILING
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez staraoctaviaTen co tylko rzekomo polerke podaje i klucze trzyma przyjal dzis VW Tiguana i pokaze Wam jak sie robi detailing samymi kluczami, takze STAY TUNED 8)Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Tym razem do garażu Hokus Pokus Detailing trafił Volkswagen Tiguan z 2012 r.
Auto miało przelot 30k km i wyglądało całkiem dobrze, było kilka ‘’kamieni’’ na masce, otarcie prawej strony i zderzaka z tyłu, wszystko jak się okazało do ogarnięcia
Zaczynamy do inspekcji i porządnego mycia
W garażu inspekcja co tu jest do zrobienia
Jak już wiem co jest do zrobienia to zobaczmy jak się będzie szło „dogadywanie” się z lakierem
Były też grubsze tematy
Zabieram się za ten bok i zderzak
Dokładne mycie, co się udało wyciąć a co pasta zamaskowała. Pyłu w zakamarach też się nazbierało całkiem sporo
Ach te cholerne kamienie
Ale udało się
Było Prix-owane, pianowe ale jednak nie domyło się
A takie efekty uzyskałem
Tak wyszło co prawda „Rost style” nie udało się uzyskać (pewnie nie ten zestaw „kluczy” użyłem) ale najważniejsze że klientka była zadowolona
Komentarz
-
-
avocado, Nie da się kolego jednoznacznie powiedzieć że to kosztuje "5zl" i ani mniej ani więcej.
Składowych na finalną cenę jest wiele, jakie to auto (wielkość), stan lakieru tego auta, co oczekujesz od nas po skończonej pracy a co za tym idzie jakich kosmetyków użyjemy i w miej więcej jakiej ilości, na koniec wykończenie czy woskiem syntetyczny czy naturalny, jak naturalny to jaki.... jak widzisz nie można konkretnie powiedzieć kwoty bez poznania twoich oczekiwań oraz jak wygląda auto.
Komentarz
-
-
Tej soboty do garażu Hokus Pokus Detailing trafił Renault Scenic, plan na to auto to Valeting i przygotowanie przed zimą. Auto przyjechało późnym popołudniem i mi się pokomplikowało więc właściciel zaczął działać sam wiec już nie było czasu na foty przed i w trakcie mycia wiec dzisiejsza relacja zaczyna się do garażu
Do mycia użyliśmy:
1) Prix
2) TruckClean
3) Szampon Presta Sudzz
Dalej w garażu Achilles, na masce była spora rysa więc poszły mocniejsze tematy i na to poszedł Poor Boy Nattys Red.
Jest wet look
Po wytarciu
Właściciel sam chciał spróbować
Rysa na masce
Takie efekty pracy
Na szyby zastała nałożona niewidzialna wycieraczka
Po z kończeniu zabiegów z lakierem i szybami przyszedł czas na koła i plastiki
Komentarz
-
-
Tego weekendu mielismy przyjemnosc pracowac nad prawdziwym samochodem z
dusza tym bardziej, ze w nie byle jakiej wersji. Rozmow na temat co zrobic
i jak zabezpieczyc bylo sporo. Nie wnikajac w szczegoly wybor padl na
Sonaxa. Jako podstawowe zabezpieczenie tarcza polimerowa, jako wykonczenie
niby QD Sonaxa ale na sporych sterydach czyli BSD. Fotek malo, bo pogoda
wybitnie byla nie na reke a tempo pracy blyskawiczne.
W ten sposob maly francuz zostal przygotowany na zime.
Komentarz
-
-
Mając wolny dzień w pracy postanowiłem korzystając z pogody umyć i nawoskować auto bo już się domagało
Mycie niestety na bezdotyku bo w domu już wszystko pochowane i pozakręcane
Nawet jest wet look
Reszta prac w garażu bo zimno
Kiedy lakier się nagrzewał doczyszczenia wymagały koła
A o to efekty
A tymi kosmetykami robiłem przy aucie
Komentarz
-
-
gusiak11, :shock: rewelacja - jak będę kiedyś w Twoich okolicach to się zgłoszęByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Korzystajac z tego, ze slonce i na plusie oraz z tego, ze w ostatni weekend przed Swietami nie umowilismy zadnego auta przyszla pora na nazistowskie kombi. Od pol roku lezal na nim duet sonaxa i przyszla pora by to zmienic. Przez ten czas bylo tylko regularne mycie, bez cleanerow, glazow itp, wiec pojawilo sie troche swirlsow i holo od mycia i osuszania. Chyba przyszedl i na mnie czas - powloka uchroni od takich defektow
Niestety pianownica odmowila posluszenstwa i prewash byl z opryskiwacza. Mycie, dekontaminacja, glinkowanie cleaner SV Medium i jako LSP SV Shield. Milo spedzonych 6godzin
Mamy jeszcze zalegla relacje z zabezpieczenia nowego Forda Focusa ST, takze stay tuned 8)
Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
Komentarz