rozumie ze nakładam aplikatorem np słoneczkiem a nastepnie poleruje recznikiem
widze ze pojawiaja sie propozycje nikt nie popiera mojego dodo zastanawia mnie ten DURAGLOSS #601 - czy on koryguje troche swirle
potrzebuje coś łatwego w uzyci i robiącego fajny shine
bezposrednio na cleaner bede nakladał wosk FK 1000
Dodo bardzo uniwersalny jest i ogólnie polecany, na sam początek wystarczyć powinien. Dużo osób robi takie kanapki i sobie chwalą żywotność. Jednak zapaleńcy (zobacz i poczytaj KosmetykaAut.pl) pod sealanty typowo polecają duragloss'a - jednak tu mój błąd bo chodziło o #652 a nie #601. Choć po opisach widać, że oba dadzą radę. #652 jest lekko ścierny, ale ręcznie to zapomnij, że coś zdziałasz, no chyba że rękę masz jak cyborg...
Ja polecę Tobie kupić od kogoś używkę. Po co wywalać 70 PLN na kosmetyk, który nie zadowoli Ciebie? I potem będziesz się z nim bujał przez kilka ładnych miesięcy a nawet lat, bo z reguły są to bardzo wydajne środki. Kup używkę/tester, starczy Ci na jedną, tudzież dwie aplikacje i wtedy zdążysz wyrobić sobie opinię.
A nakładać polecam wg zaleceń producenta, choć twardsza strona tricolor'a wydaje się być dobrym wyjściem. Ale prawda jest taka, że podstawa to glinkowanie na początek. Mycie - glinka - mycie - cleaner - wosk. To takie minimum. A pracy sporo. Powodzenia!
clener musi byc do pracy recznej czyli skoro duragloss'a 652 pod reke sie nie nadaje to odpada prosze o inne propozzycje
Na moją wiedzę każdy cleaner nadaje się do pracy ręcznej, tylko pracując ręcznie prawdopodobieństwo uzyskania efektów zbliżonych do pracy mechanicznej jest mało prawdopodobne ale nie że tylko mechanicznie.
Do wosków typu FK 1000 wybór cleanerów jest mniejszy niż do wosków naturalnych ale na pewno coś znajdziesz
clener musi byc do pracy recznej czyli skoro duragloss'a 652 pod reke sie nie nadaje to odpada prosze o inne propozzycje
Źle mnie zrozumiałeś, lub ja niejasno się wypowiedziałem. Nie chodziło mi o to, że ten celaner jest tylko do pracy maszynowej, bo nie jest i spokojnie możesz nakładać go ręcznie. Chodziło o to, żebyś nie spodziewaj się cudów, że lekko ścierne cząsteczki zawarte w tym cleanerze usuną swirle przy pracy ręcznej. Ręczna korekta swirli przy twardym lakierze VAG to raczej niewykonalna praca. Ja próbowałem z Ultimate Compound Megs'a (znacznie mocniejszy środek) i po 30 min dałem sobie spokój.
Ja używam tego duragloss'a 652, z tym, że kładę na niego Colli. Pracuje się fajnie i nie ma z nim żadnych problemów. Wosk leży długo także jak najbardziej mogę polecić.
I tak jak koledzy piszą, przy ręcznej pracy nie spodziewaj się cudów
poczytałem i mam takie typy prosze o doradzenie który z tych clenerów jest najlepszy do pracy recznej
AF Rejuvenate,
Duragloss 652,
Mothers
ew dodo
na ta chwile przemawia za mna Duragloss 652,
powiedzcie na ile wystarczy POORBOY'S WORLD Natural Look - TESTER 118ml do plastików wenwtrznych bo zastanawiam sie czy na próbe nie wziąść testera czy odrazu duza butla
Ja używam tego duragloss'a 652, z tym, że kładę na niego Colli. Pracuje się fajnie i nie ma z nim żadnych problemów. Wosk leży długo także jak najbardziej mogę polecić.
Popieram. Przed zimą (chyba wrzesień) co prawda lichą ale jednak trochę śniegu u mnie było też tak zapodałem co prawda ręcznie, ale efekt mam do dzisiaj. tzn. albo spłukanie auta a jak bardziej brudne mycie ręczne tylko gąbką bez żadnych pian tylko lekki szampon i do dzisiaj jest ok tzn. woda kropelkuje i przy dużej prędkości po dojechaniu do garażu auto suche. Tak, że jestem jak na razie z tego zestawu zadowolony
jeszcze jedno pytanie czym najlepiej nakładć cleaner przy pracy recznej za pomocą zwykłego słoneczka i polerowac recznikiem czy gabka tricolor 1 strona nakładać a 2 polerować a moze jaks inna propozycja
staraoctavia, ten D625 wypelnia cos ? zostawia warstwe zabezpieczajaca czy takie suche i pylace to jest ?
Kurde, cos Ty, to nie od mnie pytanie
Ja sie nie znam, nic nie robie tylko powtarzam co slyszalem a o tym nic nie slyszalem, nawet go nie widzialem ops:
Tak na powaznie 652 w gamie DG to czysty cleaner w doslownym tego slowa znaczeniu. Oczyscie lakier i dobrze przygotuje pod warstwe kazdego LSP czy naturalnego carnauba, czy hybrydy czy wlasnie sealentu jak wlasnie Colli/FK1000.
Nic po sobie nie pozostawia, nic nie wypelnia.
Po nim mozna klasc 671 to tez cleaner ale blizej mu do politury z wlasciwosciami czyszczacymi potrafi calkiem niezle maskowac drobne swirle a przy tym dobrze nadaje sie pod sealenty. 8)
Po 652 tylko LSP
601 to cleaner typu Bonding Agent inne dzialanie, inna aplikacja. Naklada sie go i nie wypracowuje, pozostawia na lakierze i na niego naklada LSP.
Ma znacznie mniejsze wlasciwosci czysczace w stosunku do 652 ale czyms w rodzaju srodka powierzchniowo czynnego, ktory ma zapawnic najlepsze wiazanie LSP z lakierem
Komentarz