Opinie o budżetowych kosmetykach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzid3k
    Classic
    • 2018
    • 0
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

looker, U mnie 2 laptopy chodzą w 5 a 2 pozostałe tylko w n 2,4 Komórki działającej w 5 chyba nie ma. Sprawdzić to chyba tylko w danych taktyczno technicznych laptopa
    Do sprawdzania tłoku w kanałach wifi używam inSSIDer Aktualnie jak sprawdzę to ma m 17 sieci w zasięgu 2,4 i tylko moja jako jedyna działa dodatkowo w 5 :diabelski_usmiech
  • dzid3k
    Classic
    • 2014
    • 19

Prawie wszędzie jak chcę się czegoś dowiedzieć o kosmetykach np firm: K2, Plak czy innych zazwyczaj dostępnych w marketach słyszę informację, że to totalny szajs i zamiast opinii produktu za 10zł zostaję odesłany do innego za 5x tyle. Na pewno jest lepszy ale czy mnie "zwykłego" użytkownika samochodu który chce mieć czyste auto ten tani nie zadowoli? Dlatego każdego proszę o wypowiedź czego użył i jakie rezultaty osiągnął. Ciężko tutaj ustalić jakieś widełki cenowe ale jak każdy w miarę rozsądnie do tego podejdzie zbierzemy informację jak tanio i dobrze dbać o nasze samochody

K2 Felix - koło 13zł
    Spryskałem i użyłem jakieś zwykłej szczotki. Tyle syfu zeszło, że sam byłem w szoku. Felgi prawdopodobnie nie czyszczone kupę czasu. Zostało mi kilka czarnych kropek z którymi nie dał rady i tu muszę pomyśleć o czymś mocniejszym. Ale to kiedyś bo na razie jestem i tak zadowolony Przyda się jakaś szczotka specjalna do felg by ich nie rysować (chociaż zwykła z marketu taka z plastikowym włosiem nie zostawiła na razie żadnych śladów)
    Felga przed i po:

K2 Tar Remover - 14zł
    Spryskałem odczekałem i wytarłem i tak kilka razy. Po asfalcie nie ma śladów a na lakierze nie ma żadnych odbarwień. Trochę spryskałem listwę przypadkiem i też się nic nie stało.

K2 Tapis - 13zł prania to na pewno nie zastąpi ale dzieciak poprzedniego właściciela i tak byłby smutny, że usunąłem 90% śladów jego aktywności Zeszły ślady po czekoladzie, taki widoczny aż brązowy brud też zszedł. Na podłokietnik wylane było coś tłustego i też dał rade. Fakt faktem całkiem czysto nie ma, chociaż się starałem to zostały widoczne takie jakby zacieki, trochę bladsze jak wcześniej ale jednak. Dużym plusem jest zapach, bardzo ładny. Podsumowując po jego użyciu tapicerka jest czystsza i ogólnie lepiej się prezentuje (przodu jeszcze nie czyściłem więc codziennie widzę, że jest różnica.

Plak „Czyste plastiki” - 15zł
    Po nim jest czysto i ładnie :P Efekt widać na zdjęciach sami oceńcie

Mam nadzieję, że temat się spodoba i się dowiem czegoś jeszcze m.in o woskach, polerkach i innych środkach które być może dostanie moja octavia
    Skoda Octavia TDI 1.9 110km

Komentarz

• kamil90
      Ambiente
      • 2014
      • 113

To może ja z drugiej strony. "Tanie" produkty nie zawsze są ekonomiczne.

Przykład A
      Taki K2 kosztuje ok 8zł za 700ml
      Kupując np ten produkt http://detailershop.pl/pl/p/Valet-PR...Cleaner-1l/361
      korzystając z możliwości rozcieńczenia go wychodzi 7zł/1L
      Należy pamiętać, że w razie mocniejszych zabrudzeń możesz nie rozcieńczać i będzie łatwiej usunąć zabrudzenia.
      Czyli "drogie" kosmetyki nie są takie drogie.

Przykład B
      Kupując http://detailershop.pl/Meguiars_Endurance
      Spokojnie wystarczy Ci na rok lub więcej. Taki preparat nie zmywa się po deszczu ( w takim stopniu jak np pianki PLAK) i jest mega wydajny. Potrzebujesz niewielką ilość na jedną oponę.

Nie chciałbym wzburzyć dyskusji pod tytułem "dobry czy nie"
      Ale np taki PLAK czyste plastiki jest po prostu tłusty, deska się po nim lepi, przyciąga kurz. Wydaje mi się, że nie jest to oczekiwany efekt.

Komentarz

Pracuję...