Pasty SCHOLL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lolek1234567
    Classic
    • 2010
    • 2

Pasty SCHOLL

Z tego co kiedyś w odpowiednim wątku pisali koledzy, to zrobienie rozrządu, wariatora wraz z rzeczami im towarzyszącymi kosztuje okolice 3600 pln.
    Sarimari, nie wspomniałeś jakie tam jest wyposażenie, ale IMO samochód warty na pewno rozważenia. Znasz doskonale stan samochodu, jego historię, przebieg, który jest co ważne autentyczny i niski. Nawet doliczając kwotę na serwis rozrządu i wariatora to dalej jest wg mnie ciekawa oferta.
  • Gzylu
    Classic
    • 2009
    • 17

Pasty SCHOLL

Hej,

mam polerkę DA i chciałbym troche odświeżyć swój lakier poprzedni właściciel korzystał z myjni automatycznych więc nietrudno sobie wyobrazić jak lakier wygląda. Zastanawiam się nad pastami jednoetapowymi SCHOLL + pady MF korzystał ktoś z tych past a dokładnie S17 lub s30 ??

Komentarz

• staraoctavia
      Elegance
      • 2013
      • 825

To nie są pasty stricte do DA. Kup albo system Megsa albo Rupesa.
      Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8

Komentarz

• Gzylu
        Classic
        • 2009
        • 17

może ma ktoś do odsprzedania 100-200ml a nawet połowę pasty Meqsa M101, potrzebuje 2 dwa auta ogarnąć a zakup 946ml pasty jest dla mnie nieopłacalny :wink:

Komentarz

• gusiak11
          L&K
          • 2013
          • 1362
          • Ford

Zamieszczone przez Gzylu
          pasty Meqsa M101, potrzebuje 2 dwa auta ogarnąć
          pytanie nr1. co to za auta
          pytanie nr2. a czego akurat ta pasta?? sadze ze chodzi Ci o jednoetapowa korektę ... ale pasta M101 nie jest cudownym środkiem mogącym wszystko

Pytałeś wcześniej o s17+ dobra pasta ale zależy do czego....
          natomiast m101 przy s17 to papier ścierny

testowaliśmy w swoim garażu kilka wariatów i nie udało nam się zrobić strice jednoetapowej korekty
          http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• Gzylu
            Classic
            • 2009
            • 17

jedno auto to Octavia II czarna ale w tym aucie mam dosyć zadbany lakier i nie mam dużo mikro rys, a drugie to Vectra C którą mam zamiar zakupić w przyszłym miesiącu.
            Mam polerkę DA i pady MF.

A czemu ta pasta na kosmetyce aut czytałem dużo pozytywnych opinii z połączenia DA i M101.
            Zdaje sobie sprawę że pełnej korekty DA nie zrobię ale chce zrobić coś wiecej niż samo UC.

Komentarz

• gusiak11
              L&K
              • 2013
              • 1362
              • Ford

Zamieszczone przez Gzylu
              kosmetyce aut czytałem
              to jest bardzo specyficzne źródło wiedzy

Zamieszczone przez Gzylu
              Zdaje sobie sprawę że pełnej korekty DA nie zrobię ale chce zrobić coś wiecej niż samo UC.
              ja nie mówie że sie nie da... badziej chodzi mi o bałagan który ta pasta czyni....

Komentarz

• Gzylu
                Classic
                • 2009
                • 17

to co proponujesz

Komentarz

• gusiak11
                  L&K
                  • 2013
                  • 1362
                  • Ford

Zamieszczone przez Gzylu
                  to co proponujesz
                  Jak pisał kolega staraoctavia,

tyle że nie jedna pasta jedna ''gąbka'' i ma być Luks... bo tak zrobić jest naprawdę bardzo ciężko
                  Przydało by się jeszcze coś wykańczającego czy to z megsa czy Rupesa, rupes ma opk 250ml
                  dwa pady i dwie pasty cię bedą kosztowały jakies 200zl w przypadku rupesa, starczy Ci to na dość długo... a jak Ci sie znudzi napewno na KA znajdzie się amator na uszczuplone opk.

Komentarz

• Gzylu
                    Classic
                    • 2009
                    • 17

1. Rupes Big Foot pasta polerska QUARZ MEDIUM

2. Rupes Big Foot pasta polerska DIAMOND ULTRA FINE

to chyba na taki zestaw sie zdecyduje

Komentarz

• soll_
                      Drive
                      • 2014
                      • 78

Rupesa pasty rzekomo bardzo dużo maskują więc nie wiem czy jest to dobry pomysł. Ja bym chyba poszedł w kierunku Menzerny - 3x250ml nie wypłucze Ci kieszeni a spokojnie zrobisz dużo więcej niż 2 auta.

Komentarz

• gusiak11
                        L&K
                        • 2013
                        • 1362
                        • Ford

Zamieszczone przez soll_
                        rzekomo bardzo dużo maskują
                        nie zgadzam sie z tą teorią zresztą tak samo jak z drugą ze Rupes jest kiepski bo staje ....

Pasty rupesa właśnie nimi pracujemy w garażu po raz któryś i bardzo ładnie w nich widać czy element jest już wypracowany czy nie mimo że nie był wymywany, wielokrotnie się o tym przekonaliśmy...

To menzerna i Koch daje tłuste wykończenie i zapycha rysy dobrze sie nimi pracuje ale cieżko wymywa

Komentarz

• soll_
                          Drive
                          • 2014
                          • 78

Dlatego piszę, że rzekomo. Nie działam na Rupesie, niebawem będę miał do testów ich pasty i maszyny i wtedy będę mógł się wypowiedzieć

Ja ostatnio działam na Polytopie i naprawdę sobie chwalę ten system.

Komentarz

• staraoctavia
                            Elegance
                            • 2013
                            • 825

Nie potrafię zrozumieć dlaczego piszesz rzekomo. Zakładam, że past i padów nie miałeś w reku. Obiło Ci sie o uszy to i 'tamto i nawet tego nie sprawdziłeś i zajmujesz stanowisko...
                            Czy OCP ma być "chlewem" na zasadzie nie wiem ale znam się najlepiej na świecie i radzę...
                            Warto coś sprawdzić i miec własne stanowisko. Pasty Ruesa i moje dwudziestoletnie doświadczenia pokazują zupełnie coś innego...

nie potrafię zrozo
                            Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8

Komentarz

• soll_
                              Drive
                              • 2014
                              • 78

Ja wychodzę z założenia, że cały czas się uczę i liczę się z opinią innych - opinie taką na temat past Rupesa nie słyszałem od jednej a od paru osób i takich które bym powiedział, że w branży są jednymi z najlepszych. Poza tym zauważyłem jak wiele ludzi zmienia zdanie gdy marketing bierze górę wręcz przeciwnie - jak Dalton odwrócił się od Rupesa to już nagle wiele osób zmienia swoje stanowisko. Tak jak piszę, będę miał w kwietniu na testy system Rupesa, przetestuję i będę wiedział. A forum jest od tego aby mieć swobodę wypowiedzi i nie trzymam się zdania, że Rupes jest beee - dlatego też użyłem stwierdzenia "rzekomo". Nie ma co się spinać. Peace!

Komentarz

• Gzylu
                                Classic
                                • 2009
                                • 17

A co mam rozumieć przez sformułowanie "Rozpuszczalna w wodzie pasta" tak opisywane na stronie producenckiej są pasty Rupes-a.

Jeszcze pytanie z innej beczki w Vectrze mam tapicerkę z Eko skóry czym najlepiej ją konserwować ???

Komentarz

• gusiak11
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1362
                                  • Ford

Zamieszczone przez Gzylu
                                  Rozpuszczalna w wodzie pasta" tak opisywane na stronie producenckiej są pasty Rupes-a.
                                  nie wiem co to znaczy.... przetestowałem własnie w garażu nie rozpuszcza sie wypracowana pasta w wodzie

Komentarz

Pracuję...