Jako że ostatnio kupiłem małe co nie co od kolegi DetailerShopP-ń - to i się trochę tym pobawiłem
do nauki poszło dostawcze Doblo:
i maska od złotej Octy:
Jak już trochę się naumiałem to zrobiłem Tacie prezent i zabrałem na warsztat jego Merca - o dziwo zaufał mi :P
Przecież nie wziąłbym swojej Octy, bo się jeszcze uczę :P
Poniżej mała zajawka - jak ogarnę resztę zdjęć to pokażę całą relację
jendrek1975 cleaner nawet fajny - dobrze się go nakłada i z nim pracuje, ładnie przygotowuje lakier pod wosk. przy nałożeniu go bez polerki delikatnie pogłębia kolor - co jest dodatkowo na plus.
gąbeczka dobra, ale na niektóre miejsca za duża.
Ja byłem zadowolony - zobaczymy jak będzie trzymał na nim wosk
DetailerShopP-ń Natural Look na początku wydawał mi się właśnie za bardzo błyszczący, ale po wyschnięciu i przetarciu mikro pozostał ładny delikatny błysk. A że gwiazda musi błyszczeć to uważam że pasuje idealnie - Jestem zadowolony
[ Dodano: Wto 19 Maj, 15 11:13 ]
przedstawiam wam całego pacjenta - E350 CDI 4matic model W212
tak go dostałem:
lekarstwa do mycia i czyszczenia - Auto Finesse Citrus Power, GYEON Q2M Bathe, rękawica Meguiars Microfiber Wash Mitt GYEON Q2M Iron, Nielsen Cyclone APC, Prickbort MAC 124, Glinka GYEON Q2M Clay i oczywiście dwa wiadra
a oto efekty:
Inspekcja w garażu:
w ruch poszły 3 pady i trzy pasty Menzerna 400, 2500 i 4000 - oto efekty 50/50:
Następnym lekarstwem był Soft99 Micro Liquid Compound Set Dark & Metallic - wiem że nie trzeba niby po polerce, ale jak już się bawić, to dlaczego nie spróbować czegoś nowego
oczywiście na taki cleaner mógł pójść tylko wosk z ich palety - Soft99 Fusso Coat 12 months Dark Colour Wax, a na felgi poszło Poorboy's World Wheel Sealant (zapomniałem foto zrobić :P
Pacjent po położeniu wosku:
Na wszystkie szyby poszedł kolejny produkt Soft99 - Ultra Glaco
Doleczyłem auto, dopieściłem na opony poszło Car Pro PERL i do zdjęć puki pogoda ładna
Kolego staraoctavia w tych zdjęciach największą robotę robi filtr polaryzacyjny, dzięki któremu możesz sobie ustawić jakie odbicie i gdzie ma być na aucie - taka magia fotografii
A że na co dzień zajmuję się tym, to dlaczego nie mogłem trochę podciągnąć koloru w postprodukcji? A no i jeszcze delikatnie wyostrzylem auto... :wink:
Efekt ładny. Widać ogrom włożonej pracy i serca, ale nie cierpię podkręcanych zdjęć.
Dobrze wykonana praca obroni się sama, bez konieczności różnych trików fotograficznych.
Komentarz