Ani Octavia, ani nawet nie Skoda!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez tomeka pisałeś, że kolega to będzie robił. Zrobił? warte to to jest?
hmm, nie wiem czy warto, z jednej strony ma taki permanentny wosk co widać za każdym razem kiedy pada deszcz na parkingu i samochód o wiele mniej się brudzi niż inne -> chociazby porównując z moim, ale z drugiej strony jeżdżąc na myjkę musi jechać ze swoim środkiem, jakims tam konserwerem czy cholera wie czym i jest to trochę upierdliwe, nie wiem czy może ot tak jechać na zwykłą myjnię i umyć sobie auto.
musiałbym dopytać.
generalnie chyba warto, ale też nie jest tak, że potem na to się leje, tylko jednak wymaga pewnego zaangażowania, żeby ten stan podtrzymywać.
ja spodziewałem się wczesniej, że jakbym cos takiego zrobił to potem już nic mnie nie interesuje, dlatego może mam mieszane uczucia.
ale sam efekt jest trwały, no przynajmniej do dzisiaj sie to trzyma na aucie i jak umyte wygląda rewelacyjnie (tzn. tak samo jak moje ).saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekw wolnym czasie podjadę do nich pogadać o cenach, jak nie będzie zaporowa, to się zdecyduję.
potwierdzę później.
acha i jeszcze chyba trzeba do nich jeździc na przeglądy co rok, ale nie wiem ile to kosztuje.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
mały apdejt w temacie, hmm, jak dla mnie to na 2 lata i 20kkm przelotu (sic!) jakoś super nie jest bo padło sprzęgło w DSG :shock: , dobrze, że pod koniec gwarancji, bo byłoby nieciekawie :lol:
oprócz tego poddał się ten cholerny elektryczny hamulec ręczny (jak dla mnie to on mógł być przyczyną padnięcia sprzęgła).
oprócz tego panowie z ASO w czasie jazdy próbnej najechali jakieś 100km uzyskawszy jakieś hektolitrowe spalanie, rozwalili koło i coś w zawieszeniu, no ale to już nie wina samochodu :lol:
(generalnie ASO VW nie jest jakoś zauważalnie lepsze od naszego i w kwestii obsługi i podejmowanych działań...)
poza tym jeździ.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapoza tym jeździ.Zamieszczone przez szkodanadal jeździ
Brat miał nowego Passata B6 2.0 TDI CR ...sprzegło miało awarię po +- 15 tys km :shock: (jakiś wysprzęglik czy coś tam padło -wymienione od ręki w ASO w DE) taraz ma nowe B7 2.0 TDI CR BluMotion i około 20 tys km... auto jeździ bez usterek.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
no, za chwile będziemy się jarać jak coś przeleci te 10kkm bez grubszej naprawy :lol:
[ Dodano: Wto 09 Paź, 12 22:20 ]
jeszcze co do "jeździ" to dotyczy tylko i wyłącznie stanu kiedy usterka nie rozłącza napędu, co się zdarzyło właśnie w czasie jazdy
no niestety, jak na taki przelot, a on robi ~10kkm rocznie, to absolutnie nic się nie powinno dziać...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaco się zdarzyło właśnie w czasie jazdyPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOchcesz przez to powiedzieć, że w trakcie jazdy! DSG potrafi rozłączyć napęd ???
no ale to podobnie jakby złapać notlauf, czym w tej chwili są zagrozone chyba wszystkie nowe O2 i sporo nowych autsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
ok, z DSG jest niestety masakra, wcześniej już pisałem o wymianie sprzęgła, potem o tym rozłączaniu napędu...
niestety problem eskalował i praktycznie nie da się tym samochodem jeździć, rozłącza napęd w korku, w czasie jazdy, żadnej konsekwencji.
naprawa w Poznaniu starczyła na jakis tydzień i znowu jest to samo :/
przebieg to 50kkm :shock:
no i najlepszy numer, że nie ma szpeca na to cudo :lol:
moje doświadczenia z DSG były nieco inne, ale teraz to już raczej przestrzegam nawet przed "szóstką", do DSG7 "poznań" nawet nie chce się dotykać :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Z tym autem od pierwszych chwil byl jakis feler.
Mechatronika jest padnieta i robi kuku calej reszcie.
Widze ze bardzo zacny serwis jak sie 7-ki nawet dotykac nie chce.
Jak mu sie gwarancja skonczyla i worka pieniedzy nie ma zamiaru zostawic w ASO to niech jedzie z ta skrzynia tam gdzie byl Puchacz. Mozliwe ze zaradza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWidze ze bardzo zacny serwis jak sie 7-ki nawet dotykac nie chce.Zamieszczone przez Maicroftniech jedzie z ta skrzynia tam gdzie byl Puchacz. Mozliwe ze zaradza
serwis najzacnieszy podobno a mechatronika wymieniona, więc nie bądź taki cwaniak
dodam, że każda podróż do poznania to 7 stówek pęka :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sro 25 Wrz, 13 16:51 ]
wg nich DSG7 jest NIENAPRAWIALNA...
[ Dodano: Sro 25 Wrz, 13 16:53 ]
Zamieszczone przez MaicroftASOsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, może do compotów uderzyć z ta skrzynią?
P.S. ile km wytrzymują te skrzynie i czy rzeczywiście jest taki problem z naprawą? :shock:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaszkoda, może do compotów uderzyć z ta skrzynią?
poznań zrobił dopiero pierwsze podejście i jak na razie ja innej alternatywy nie widzę, obaczymy
Zamieszczone przez piramidaile km wytrzymują te skrzynie
te skrzynie uchodzą za trwałe, przynajmniej te "stare" bo podobno potem pojawiły się jakieś "nowe" już nie takie dobre, ale to takie gadanie, z którego jak dla mnie niewiele wynika...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftszkoda, Puchacz gdzies w Wawie robil, jak byl problem z elektrozaworem w mechatronice. Tam tez bylo to auto
Zamieszczone przez Maicroftprzez najblizsze jeszcze 3 lata
co tam wakacje, tu na razie nie wiadomo czy ze świateł ruszysz, czy skrzyżowanie opuścisz, wyprzedzisz albo nie, adrenalinasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz