Powyższy post może zawierać elementy ironii. Czasem zjadliwej, czasem niestrawnej. Uprasza się o dogłębną analizę kontekstu oraz zachowanie bezpiecznego dystansu. Dziękuję.
piernik, ma rację,choć tak naprawdę jest to NSU K70. Firma NSU opracowała ten model, wyprodukowała już nawet serię tych pojazdów na salon genewski 1969 i do dziennikarskich testów. Ale wtedy właśnie NSU zostało wchłonięte przez Volkswagena i tak to NSU K70 stało się VW K70
piernik
ten samochód miał bardzo niewiele z wspólnego z pierwszym pastuchem (rozwiązania jakie tam były trudno porównać do czegokolwiek :lol: ) rozmiarowo było o "oczko " lub nawet dwa wyżej :lol:
Octan he he he wiadomości od wujka google ??? :lol:
widzisz jest ogromna różnica miedzy VW k70 a NSU RO 80
NSU miało silnik wankla i automatyczną skrzynie . VW po przejęciu tej firmy zamontował do niego rzędowa 4 ale spowodowało to konieczność przekonstruowania przodu samochodu ( bo rzędówka się nie mieściła )
Octan he he he wiadomości od wujka google ??? :lol:
widzisz jest ogromna różnica miedzy VW k70 a NSU RO 80
kiler_NN, przeczytaj uważnie to co napisałem. Piszę wyraźnie o NSU K70. NSU Ro80 to zupełnie inny model, łączy je tylko wytwórnia w której powstały. Ro80 miał swoją premiere w roku 1967, a wspomniany przeze mnie NSU K70 miał mieć premierę na salonie genewskim w 1969 ale nie miał z przyczyn o których piszę wyżej. Bezpośrednią przyczyną opóźnienia produkcji NSU K70 już jako VW K70 przez koncern z Wolfsburga była premiera kilka miesięcy wcześniej VW 411,któremu K70 napewno odebrałby klientów.
Zapewniam Cię że, w tym wypadku źródłem mojej wiedzy nie było Google.
Skoro wspomnieliśmy o Ro 80 , to mało kto wie że licencje na silnik wankla z tego samochodu kupili NRDowcy z zamiarem montowania go w Wartburgu. Niestety nie był to dobry interes dla nich, bo produkcje ze względu na kłopoty technologiczne zakończyli na egzemplarzach prototypowych.
Widzę że robi się jak w "Jaka to melodia" i niedługo trzeba będzie zgadywać auto po jednej śrubce ale napisie na oponie....chyba ni o to chodzi w tej zabawie. kmink, wrzuć "więcej" zdjęcia bo temat umrze.
Widzę że robi się jak w "Jaka to melodia" i niedługo trzeba będzie zgadywać auto po jednej śrubce ale napisie na oponie....chyba ni o to chodzi w tej zabawie. kmink, wrzuć "więcej" zdjęcia bo temat umrze.
jak pokaże więcej to zaraz wszyscy będą wiedzieli co to jest :wink:
Komentarz