Ile płacicie za umycie samochodu w myjni ręcznej ? Ja za umycie mojej O2Tour Combi nadwozie i środek samochodu zapłaciłem 60 zł
ile płacicie za umycie samochodu w myjni ręcznej?
Zwiń
X
-
Drogo ja płacę 27złSkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
-
-
Zamieszczone przez lu5asz Zobacz wpisdla mnie mycie samochodu to relax
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5asz Zobacz wpisNie pisze o kosztach za kosmetyki....tylko o wodzie z myjni samoobsługowej
co do wody z myjni samoobsługowej, to też w 5 zł ni chu.a : 1. mycie wodą z detergentem, 2. płukanie, 3. woskowanie, 4. woda zdemineralizowana na koniec...
Jak ty to robisz za piątaka? Musisz mieć bardzo szybkie ruchy...
Mi wychodzi kilkanaście zeta...
Komentarz
-
-
Sporadycznie zaglądam na myjnie jak już czasami na szybko trzeba ogarnąć to za 10-15zł na tych przy stacjach benzynowych się ogarniam. Ostatnio w czasie mrozów jeszcze jak już mi auto kolor zmieniło na szaro biały od soli zapłaciłem za mycie zewnętrzne z suszeniem na myjni ze szczotkamim 20 zł.
Poza tym myję -sporadycznie myjķą ciśnieniową na podwórku- zawsze ręcznie gąbką i sprzątam sam, po prostu lubię to robić.
Komentarz
-
-
Umycie średnio brudnego auta kosztuje mnie max 7 - 8 PLN na bezdotykowej. 2 PLN na piane, 2 zł na mycie chemią, 4 złote płukanie. Autko się świeci i jest doczyszczone dosyć Zwłaszcza, że doczyszczam w garażu.
Odkurzacz za free w garażu + picowanie do oporu, płace za to jedynie własnym czasem.
Komentarz
-
-
W moich okolicach mycie zew i wew. w myjniach ręcznych ,czyli komplecik kosztuje 60 zł ,rzadko korzystam (lubię sam sprzątać) ,jeżeli myjnia bezdotykowa to ja płacę 10-12 zł plus 2 za odkurzacz i rzadko (raz na 2 miesiące) mycie za 60 zł na ręcznej , Natomiast wiosna ,lato ,jesień we własnym zakresie czyli piana wiaderko Karcher i odkurzacz ,koszt 1 piwo .Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Po ciśnieniowej auto i tak zostaje brudne, chyba że ktoś często stosuje dobry wosk.
Ja potrzebuję 11-14 minut, żeby gruntownie umyć samochód na ciśnieniowej, i to ostro się uwijając. 12-15 zł (1 zł to 55 sek).
Najpierw przez minutę pokrywam auto pianą, niech chemia popracuje i rozmiękczy brud (chyba że podjadę po deszczu, gdy auto jeszcze mokre). Potem zabieram się za felgi, pryskam dokładnie preparatem. Następnie 6-7 zł żeby pianą umyć samochód łącznie z kołami. Wystarcza, żeby nie zostawić niedoróbek. Potem drugie 6-7 zł na spłukiwanie czystą wodą. Choć ile bym nie płukał, zawsze i tak podczas jazdy wylezie gdzieś z zakamarka (np. atrapy) resztka piany i wyschnie "w piegi" na masce. Ale auta nie da się domyć nawet w taki sposób - wystarczy przejechać palcem, widać, że ten bazowy brud zostaje.
Myjnię ręczną łączę ze sprzątaniem, czyszczeniem plastików, felgi+opony, no i wosk ręczny. Do 2 godzin. 130-150 zł w myjni osiedlowej, dobrze chłopaki robią, nie ma lipy jak na taką fabrykę.
Samodzielnie nie pamiętam kiedy ostatni raz pieściłem auto. Nie bawi mnie to, a wręcz irytuje, bo jestem bardzo dokładny i jednocześnie dość powolny, więc przeżywałbym męczarnie gdybym miał robić to samemu - szkoda czasu :P
M.666 4U
Komentarz
-
-
Tak się kończy częste mycie na szczotach.... W życiu nie widziałem tak zniszczonego lakieru. Jest to czarna Skoda Octavia 3 - samochód 2 lata i 60 000km.
Samochód był całkowicie matowy...
P.S. Za mycie bezdotykowe i sprzątanie wnętrza samochodu średniej wielkości 80 złMECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
Komentarz