Z racji, że auto się produkuje, to rozważam zasadność pakietu przeglądów. Na okres 4 lat i z limitem 60.000 km jest darmowy, ale w momencie rezygnacji z niego, otrzymuje się upust w wysokości 1000 zł. Czy ktoś może realnie ocenić jego przydatność? Wiem, że pakiet obejmuje robociznę i wymianę części, zgodnie z wytycznymi książkowymi, ale jak rozwiązana jest cykliczność tego typu przeglądów. Niby obejmuje on 4 lata, ale czy w grę wchodzą coroczne wizyty w ASO, czy może tylko co drugi rok?
Pakiet przeglądów 4 lata, do 60 000 km - warto?
Zwiń
X
-
Tak jak masz w terminarzu przeglądów i tak jak komp pokazuje. Jeśli olej chcesz częściej to na swój koszt. Wg. Mnie (ostatnio zrobiłem drugi przegląd z planu serwisowego, czyli 30.000 i 60.000) to obliczyłem , że dwa przeglądy z wymianami filtrów i oleju, z wymianą świec przy drugim - zostało mi w kieszeni około 1500 - 1600 zł.pozdrawiam - Darek
-
-
Pierwszy przeglad ile kosztuje ?? 200zl robota + olej z filtrem 200zl - nic tam przeciez wiecej nie zrobia ??
Drugi powiedzmy po tych 60kkm bedzie drozszy, bo tam dochodzi plyn hamulcowy po 2 latach i cos tam jeszcze, swiece NGK 300zl beda kosztowac ?? No 1000zl nie przekroczymy.
Jak ktos robi ekstra serwisy olejowe w tym czasie to wiadomo wychodzi drozej.
Niech daja lepszy rabat i tyle
Komentarz
-
-
Na pewno wybrałbym pakiet gwarancyjny zamiast przeglądów. Jedna poważniejsza awaria np. skrzyni czy silnika po 2 latach to gruby wydatek. Tyle że ja oprócz niedużej kwoty za przedłużoną gwarancję (120.000 km), pakiet przeglądów do 60.000 mam za free. A przedłużona gwarancja w moich przebiegach to do 120.000 km. Wtedy starczy na 4 lata. 60.000 km właśnie mi za kilkadziesiąt kilometrów mija, a jeszcze 3 rok się nie skończył.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marpol Zobacz wpisCzy ktoś może realnie ocenić jego przydatność?
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Troszkę odgrzeję swój wątek. Otóż taki komunikat mi Octavia wyświetliła. Mam opcję darmowych przeglądów, ale czy wymiana oleju, przed planowym, po upływie dwóch lat lub po osiągnięciu 30 tysięcy kilometrów, obejmuje moją opcję. To znaczy, czy koszt wymiany oleju leży po stronie ASO, jeśli jeszcze "nie spełniłem"wymogów rzeczonej promocji przeglądów?Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marpol Zobacz wpisTroszkę odgrzeję swój wątek. Otóż taki komunikat mi Octavia wyświetliła. Mam opcję darmowych przeglądów, ale czy wymiana oleju, przed planowym, po upływie dwóch lat lub po osiągnięciu 30 tysięcy kilometrów, obejmuje moją opcję.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marpol Zobacz wpisRuwado,
zdroworozsądkowo rownież tak interpretuję zasady tych przeglądów. Z drugiej strony spodziewam się rożnych tłumaczeń ASO
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz