Może Scouty stanieją o 10-12kpln jak będzie można znowu je zamawiać)
Nie wiem jak to w VW jest ale na Scouta taki rabat powinieneś dostać. Najtańszy 4Motion 130tys. Hmm... tanio nie jest ale myslełem, że będzie pod 150tys. podchodzić
trochę porażka , że nie wszystkie mają 4x4, stąd taka cena...więc nie ma czym się podniecać. Scout z haldexem i tak jest lepszą opcją niż najtańszy alltrack z napędem na ośkę (totalnie nie rozumiem koncepcji takiego auta bez 4x4, to trochę jak jakieś tandetne suvy bez 4x4)
trochę porażka , że nie wszystkie mają 4x4, stąd taka cena...więc nie ma czym się podniecać. Scout z haldexem i tak jest lepszą opcją niż najtańszy alltrack z napędem na ośkę (totalnie nie rozumiem koncepcji takiego auta bez 4x4, to trochę jak jakieś tandetne suvy bez 4x4)
już była o tym mowa w innym temacie, ale faktycznie komu potrzebny alltrack z napędem na przód :roll: :shock: bezsens :idea: zresztą za 130 koła to masz-miałeś scouta tak wybajerowanego, że aż miło :szeroki_usmiech a za za 145 koła wolałbym superba w wersji platinum 4x4 2.0 TDI 170km
[ Dodano: Pią 20 Kwi, 12 09:53 ]
ps. tak z ciekawości zrobiłem sobie konfiguracje i porównałem superba z silnikiem 2.0 TDI 170KM 4x4 Platinium z alltrackiem 2.0 TDI 170KM...no i wyszło mi, że za superba zapłaciłbym 149tys z kawałkiem a za vw 175tys z kawałkiem..... przewagą alltracka jest niewątpliwie skrzynia DSG....no ale 35koła różnicy? :roll:
Ja wiem, że to inna klasa, inny rozstaw osi etc, ale za 99.900 jest Altea Freetrack (TDI 140 KM, 4WD) dokupić można za 6300 navi i ksenony. Wtedy naprawdę wyposażenie jest b. przyzwoite.
A różnicę do Paska można przeznaczyć na co się chce.
No ale taki z najtańszego altracka bedzie "mieć papiery" na to, żeby sie dumnie na światlach spoglądać na gównianą Skodę bo on jedzie "topowym" Passkiem))
Do pierwszego sniegu
[ Dodano: Pią 20 Kwi, 12 16:31 ] phoneman, Urodziwa Panna, ale z charakteru mi się nie podoba)
ten passat wygląda jak :shock: ... po prostu rzygać się chce...a fakt że wersja alltrack występuje również jako ośka jest dla mnie jakimś nieporozumieniem...
pytanie - czy ten nowy passat , chodzi mi o tego z nowymi lampami z przodu / nie koniecznie alltrack / to jest jakaś nowa konstrukcja czy b6 po lifcie po prostu :?:
ary, ale generalnie parametry, zawias itd zostało to samo ?
tak, zmieniono lampy przod, tył, zderzaki, atrapę chłodnicy i .. zegarek na desce rozdzielczej, słowem szaleństwo... ale ludzie kupują jak szaleni - VW notuje kilkunastoprocentowe wzrosty sprzedazy (fakt ze głownie rynek chiński odpowiada za ten wzrost);-)
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
[ Dodano: Pią 20 Kwi, 12 09:53 ]
ps. tak z ciekawości zrobiłem sobie konfiguracje i porównałem superba z silnikiem 2.0 TDI 170KM 4x4 Platinium z alltrackiem 2.0 TDI 170KM...no i wyszło mi, że za superba zapłaciłbym 149tys z kawałkiem a za vw 175tys z kawałkiem..... przewagą alltracka jest niewątpliwie skrzynia DSG....no ale 35koła różnicy? :roll:
No ale przebież w Alltracku płacisz jeszcze za zewnętrzne wykończenia nadkola itd. , czego w Superbie nie ma. Zwyczajowo za pakiety stylistyczne w autach tej klasy dopłaca się koło 20 tys + DSG więc różnica za duża nie wychodzi.
w Skodzie tez za rozowo nie jest a i Opel nie jest taki straszny jak go maluja
poza tym insignia sie jezdzi lepiej niz octavia :diabelski_usmiech
ale OI po porządnym chipie łoi dupsko takiemu oplowi...miny zawiedzionych kierowców bezcenne.... fakt że kawałek drogi i spora prędkosc jest do tego potrzebna...no ale OI górą hihi
Komentarz