Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iFi
    Elegance
    • 2012
    • 906

No tak... to prawda...

Tak czy inaczej z racji mojego wzrostu coś mniejszego niż obecna octavia nie wchodzi u mnie w grę. Jestem po prostu skazany na nową Octavię

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

iFi, może być jeszcze Superb
      Czarny Elegance

Komentarz

• iFi
        Elegance
        • 2012
        • 906

Heh, może, siedziałem, z tyłu miejsca jest wystarczająco dużo po ustawieniu fotela pode mnie... ale jeśli mam być szczery to bardziej podoba mi się nowa Octavia, tym bardziej, że następny samochód chcę w sedanie/liftbacku a tutaj obecny Superb przegrywa moim zdaniem z nową O3 a nowy Superb to pewnie będzie cenowy kolos więc...

Tylko O3!

Komentarz

• paweł2
          L&K
          • 2010
          • 1405

Zamieszczone przez Big
          cena pójdzie w górę. Pytanie tylko o ile ?
          Tak 5-6kzl trzeba liczyc.
          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• zielarzlol
            Rider
            • 2012
            • 263

Nowe fotki:

Kromě oficiálních fotografií, které jste už viděli, pro vás máme i živé snímky přímo ze včerejší prezentace.
            Czarna perła O2 FL:
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593

Komentarz

• grzesk
              Rider
              • 2010
              • 296

Zamieszczone przez DJ MŁODY
              jak w Rapidzie he he
              To nie będzie źle. Rapid nie ma aż tak strasznego środka
              SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• iFi
                Elegance
                • 2012
                • 906

Zamieszczone przez zielarzlol
                Jakieś stargane to wnętrze na niektórych fotach. Albo tak mocno eksploatowane albo takiej jakości materiały :P

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Zamieszczone przez Big
                  Ceny z pewnościa będą wyższe niz O II. O III lokowana jest juz stricte w klasie średniej, więc chociażby z tego powodu cena pójdzie w górę. Pytanie tylko o ile ?
                  Cena bedzie taka jak teraz Octy bez promocji. Zobaczycie, ze stara Octa II FL spadnie z cena do poziomu sprzed roku. Przeciez w ciagu roku cena podskoczyla o ponad 10%, a wyposazenie zubozalo.

Ja czekam na zdjecia bida wersji, a nie top wersji :lol: Wtedy zobaczymy jak wygladaja magiczne plastiki, wygodne fotele, dynamiczne silniki 1.0 w nowym "lzejszym" nadwoziu.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• leszekmw
                    RS
                    • 2005
                    • 5356

ewidentnie brakuje dekoru/listwy na desce rozdzielczej.. deska jest ponura jak czarna dupa..

ten gość jest dość wysoki na tych zdjęciach zdaje się . jakoś ciasno w tej O3 , kolana ma na kierownicy.
                    chyba że tak jest duża.. :? , wiadomo ze przy automacie siedzi sie dalej pedałów , u mnie w tej chwili zagłówek mojego fotela jest dużo dalej za słupkiem niż zagłówek na zdjęciach który jest na równo ze słupkiem. a ja mam tylko 175cm.

strona sie zwiesiła , ale czy mi się wydaje czy ten grill jest w chromie? ale by była wieś..koreańska..
                    nie nie jest..uuufff..
                    z boku bardzo ładnie , zwłaszcza ta czerwona.., tył jakby z jakiegoś auta tylko nie mogę zczaić na razie , z jakiejś alfy starszej.. :?

[ Dodano: Sro 12 Gru, 12 12:30 ]
                    no ale ten kij pod maską, ja pierdziu.. :roll: :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sro 12 Gru, 12 12:32 ]
                    a kto jedzie jutro na Jaworzynę :?:

[ Dodano: Sro 12 Gru, 12 12:36 ]
                    Zamieszczone przez Big
                    Mianowicie nigdzie nie widzę przycisku włączajacego podgrzewanie przedniej szyby
                    jest na środkowym pokrętle.

a cena jak pójdzie o 5 tys w górę to będzie zahaczała o superba chyba ?
                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                    GVI 1.4TSI
                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• rafik11
                      Rider
                      • 2009
                      • 448

jakoś mnie nie przekonuje ten wygląd we wnętrzu widać że vw mocno pociągnął w dół pod względem zróżnicowania do golfa VII. Ten przycisk od uruchamiania start mogli dać w bardziej wygodnym miejscu, np. tak jak w golfie na konsoli środkowej , brak hamulca elektrycznego choć może tylko akurat w tej wersji, no ale mogliby dać do wyboru stary/elektryczny. Jeden plus to że można webasto połączyć z podgrzewaną przednią szybą. Najważniejsze pytanie jakie zawieszenie z tyłu, czy doczytaliście gdzieś bo ja nic nie znalazłem. Jak tak dalej będzie z polityką cenowa skody oraz z tym co widzę na zdjęciach(wykńczenie /jakość/wygląd) to coś mi się wydaje że u mnie zmiana będzie na ceeda lub i40, a ze skodą zrobię papa.

Komentarz

• dato
                        L&K
                        • 2012
                        • 1431

No właśnie jakbyście wyłapali co z tym zawieszeniem bo mnie to ciekawi...

Komentarz

• Alonzo_
                          RS
                          • 2009
                          • 2460
                          • Hyundai

Zamieszczone przez leszekmw

ten gość jest dość wysoki na tych zdjęciach zdaje się . jakoś ciasno w tej O3 , kolana ma na kierownicy.
                          chyba że tak jest duża.. :? , wiadomo ze przy automacie siedzi sie dalej pedałów , u mnie w tej chwili zagłówek mojego fotela jest dużo dalej za słupkiem niż zagłówek na zdjęciach który jest na równo ze słupkiem. a ja mam tylko 175cm.
                          To samo mi sie w oczy rzuciło.
                          Zauważcie jeszcze, że jak ten niemały w sumie kolo siedzi z tyłu i mierzy miejsce ręką to przednie siedzenie ma zagłówek na wysokości słupka B a jak już siedzi za kółkiem to widać, że siedzenie cofnął a i tak miejsca nie ma zbyt wiele. Z tyłu się zapewne już mniej zrobiło.
                          Też jakoś dziwnie mam wrażenie ze wcale tam nie musi być więcej miejsca niż w "dwójce"

Komentarz

• dato
                            L&K
                            • 2012
                            • 1431

Bo w Octavii więcej sprzedaje się bagażników niż komfortu pasażerów z tyłu.

Komentarz

• bzyq_74
                              RS
                              • 2008
                              • 3467
                              • Volkswagen
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Patrząc na nową O III mnie się podoba i z zewnątrz i wewnątrz.
                              Wiadomo że skoda ma wnętrze typowe dla VAGa i bez kosmicznego środka jakie dają teraz koreańce/japończyki czy francuzy.
                              Cenowo pewnie będzie bardzo zbliżona do obecnej ceny vw jetty czyli od 70 za biedę w 1,2tsi do 100 w 2,0tdi w elegansie
                              MARCIN
                              Mój szkodnik

Komentarz

• paweł2
                                L&K
                                • 2010
                                • 1405

Tak jak pisalem 1.8tsi 180 to bedzie szczyt oferty przy -100kg bedzie tak samo szybki jak srary 2.0tsi 200.
                                A mocniejszych ma nie byc zeby nie robic konkurencji np golfowi GTI.
                                Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• bzyq_74
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3467
                                  • Volkswagen
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Będzie 2,0 tsi czy pewnie mocniejszy diesel, ale to w rs-ie który pewnie pojawi się razem ze zwykłym kombikiem pod koniec 2013r.
                                  MARCIN
                                  Mój szkodnik

Komentarz

• loru
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4286
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

na tej focie : http://www.auto.cz/skoda-octavia-3-p...=50c853200f6d8 to co ona ma pośrodku , jakaś kamera ?
                                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Ayu
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 4154

loru, aktywny tempomat pewnie i radar przeciwzderzeniowy :wink:

Komentarz

• tomekjmopl
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1187
                                        • Opel
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To jest przygotowane specjalnie dla naszej ITD

Komentarz

• radekgw
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1182

Z zewnatrz a najbardziej z boku mega mi sie podoba, wewnatrz troche ponuro ale tez ladnie, najlepiej by bylo na zywo zobaczyc, nie wiecie kiedy mozna sie jej w salonie spodziewac? Z checia bym podjechal i poogladal
                                          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• stefcio
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 64

Zamieszczone przez radekgw
                                            Z zewnatrz a najbardziej z boku mega mi sie podoba, wewnatrz troche ponuro ale tez ladnie
                                            mnie się podoba , ale też chciałbym zobaczyć na żywo.
                                            Zamieszczone przez radekgw
                                            nie wiecie kiedy mozna sie jej w salonie spodziewac? Z checia bym podjechal i poogladal
                                            pewnie dużo szybciej niż u nas będzie do kupienia/zamówienia w Czechach

Komentarz

• marlej108
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 4976
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
                                              Ceny z pewnościa będą wyższe niz O II. O III lokowana jest juz stricte w klasie średniej, więc chociażby z tego powodu cena pójdzie w górę. Pytanie tylko o ile ?
                                              co do cen to pewnie wkrotce sie przekonamy - pewnie bedzie poczatkowo drogo..., ale

co do tego ze O3 jest w klasie stricte sredniej to nie do konca jestem taki pewien:

akurat mam przed soba kupiony przed chwila magazyn Auto Moto i jest tu o O3 artykul + wymiary dla porownania O3 i Passata (obecny model):

dlugosc 465,9 cm vs 476,9 cm
                                              szerokosc 268,6 cm vs 271,2 cm
                                              rozstaw osi 181,4 cm vs 182 cm

chyba w porownaniu z Mondeo to wymiary O3 jeszcze gorzej wychodza?

dlatego nie wydaje mi sie zeby na Zachodzie O3 pozycjonowali jako auto klasy sredniej. Byloby to samobojstwem i bez sensu, bo dotychczas zawsze modele Skody byly wyrosniete w swojej klasie - np. wlasnie O2 w stosunku do pozostalych modeli kompaktowych, a gdyby O3 mialaby konkurowac jako ta sama klasa z Passatem, Mondeo, C5, Peugeotem 508, Oplem Insignia... to nie tylko nie bylaby juz wyrosnieta wzgledem tych aut...ale bylaby chyba najmniejsza...

No wiec z pozycji olbrzyma spasc na kurdupla troche to byloby dziwne.

Oczywiscie nie pisze tego zeby sie przekomarzac, tylko taka mi sie pojawila mysl patrzac na te wymiary w gazecie.

Mysle ze O3 jako konkurent Golfa czy Astry wychodzi na bardzo dobra pozycje (o ile nie przegna z cena), ale jako konkurent Passata, Mondeo czy C5... BARDZO SLABO to widze.

Ciekawe kiedy O3 zawita w Polsce do salonow...
                                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Alonzo_
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2460
                                                • Hyundai

Zamieszczone przez marlej108
                                                Zamieszczone przez Big
                                                co do cen to pewnie wkrotce sie przekonamy - pewnie bedzie poczatkowo drogo..., ale

co do tego ze O3 jest w klasie stricte sredniej to nie do konca jestem taki pewien:

akurat mam przed soba kupiony przed chwila magazyn Auto Moto i jest tu o O3 artykul + wymiary dla porownania O3 i Passata (obecny model):

dlugosc 465,9 cm vs 476,9 cm
                                                szerokosc 268,6 cm vs 271,2 cm
                                                rozstaw osi 181,4 cm vs 182 cm

chyba w porownaniu z Mondeo to wymiary O3 jeszcze gorzej wychodza?

dlatego nie wydaje mi sie zeby na Zachodzie O3 pozycjonowali jako auto klasy sredniej. Byloby to samobojstwem i bez sensu, bo dotychczas zawsze modele Skody byly wyrosniete w swojej klasie - np. wlasnie O2 w stosunku do pozostalych modeli kompaktowych, a gdyby O3 mialaby konkurowac jako ta sama klasa z Passatem, Mondeo, C5, Peugeotem 508, Oplem Insignia... to nie tylko nie bylaby juz wyrosnieta wzgledem tych aut...ale bylaby chyba najmniejsza...

No wiec z pozycji olbrzyma spasc na kurdupla troche to byloby dziwne.

Oczywiscie nie pisze tego zeby sie przekomarzac, tylko taka mi sie pojawila mysl patrzac na te wymiary w gazecie.

Mysle ze O3 jako konkurent Golfa czy Astry wychodzi na bardzo dobra pozycje (o ile nie przegna z cena), ale jako konkurent Passata, Mondeo czy C5... BARDZO SLABO to widze.

Ciekawe kiedy O3 zawita w Polsce do salonow...
                                                Też tak mi się zdaje.
                                                Octa zawsze była wyrośnięta w swojej klasie a nigdy "przy ciasna"
                                                A patrząc na te fotki to wiele większa od O2 się nie wydaje.

Komentarz

• Mihau
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7460
                                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez paweł2
                                                  Tak jak pisalem 1.8tsi 180 to bedzie szczyt oferty przy -100kg bedzie tak samo szybki jak srary 2.0tsi 200.
                                                  A mocniejszych ma nie byc zeby nie robic konkurencji np golfowi GTI.
                                                  To co będzie w RSie niby? Bo ten 1.8 TSI 180KM ma być w cywilnej wersji.
                                                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• rowerek
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 449

Chyba im jakiś 'chromik' odpadł :lol: :rofl

Komentarz

Pracuję...