Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yogi_at_pozen
    Rider
    • 2011
    • 418

Odnosnie postu wczesniej na ktorym byly prezentowane fotki jakiegos dziennikarza w czerwonym polarze, ktory sie "nie miesci" w O3 - podszedl bym z rezerwa.

Mam wlasnie w rekach lutowy numer "auto motor i sport" i tam kierowca nie wyglada jakby siedzial w maluchu

ponizej dwie fotki, kolesia za kierownica + obok samochodu by przyblizyc jego wzrost

Komentarz

• radekgw
      L&K
      • 2010
      • 1182

Ale jak siedzi z tylu to fotel jest bardziej przysuniety do przodu a jak z przodu to w odwrotna strone Zreszta nie ma co oceniac aut po fotkach, jak ktos obmaca to wtedy zobaczymy
      Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• yogi_at_pozen
        Rider
        • 2011
        • 418

Zamieszczone przez radekgw
        Ale jak siedzi z tylu to fotel jest bardziej przysuniety do przodu a jak z przodu to w odwrotna strone Zreszta nie ma co oceniac aut po fotkach, jak ktos obmaca to wtedy zobaczymy
        na to istotnie nie zwrocilem uwagi ale zakladam jednak ze siedzac za kolkiem ustawil fotel pod siebie i nie wygladal jakby mu sie mialy kolana o kółko obijac

co do tylu to zwroc uwage ze na "moich" zdjeciach facet ma podparte cale udo a na zdjeciach do ktorych porownywalem, polowa uda "wisi" w powietrzu, wiec facet w czerwonym polarku musi byc na prawde klocek "dwa na dwa" ze sie tak nie miesci.

i tak jak piszesz, trzeba poczekac az bedzie mozna samemu usiasc

Komentarz

• iFi
          Elegance
          • 2012
          • 906

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
          co do tylu to zwroc uwage ze na "moich" zdjeciach facet ma podparte cale udo a na zdjeciach do ktorych porownywalem, polowa uda "wisi" w powietrzu,
          Zauważ, że prawe udo o którym piszesz ma mocno pod kątem. Spójrz jak lewa noga jest wysoko w porównaniu z prawą

Nie ma się co spinać - niebawem będą w salonach ocenimy

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

fotel na zdjęciu jak siedzi z tyłu wydaje sie przede wszystkim ze jest podniesiony na maxa chyba żeby mu nogi wchodziły jako tako pod siedzisko.. :?
            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Chris11
              RS
              • 2011
              • 1587

Kolejna bezsensownie jałowa dyskusja... Może jestem dziwny, ale mnie bardziej niż to, czy jakiś gazeciarz mieści się w aucie interesuje mniej niż to, czy ja się zmieszczę w tym aucie...

Odnoszę wrażenie, że każdy szuka tutaj usprawiedliwienia dla niekupienia nowego auta, na które najpewniej większości po prostu nie stać, bo nie oszukujmy się - w naszym kraju wymiana auta co 2-3 lata to utopia, a każdy zakup nowego, salonowego egzemplarza to wciąż święto iście rodzinne.

Komentarz

• neoXs
                Rider
                • 2010
                • 555

To już zobaczymy dopiero w salonie. Rapid na fotach wydawał mi się w miarę duży, ale jak już w nim usiadłem to tył jest spoko, jednak przód to trochę lipa :/ Mam nadzieję, że w O3 nie zaryję głową w podsufitkę bo się poirytuję :P

Komentarz

• Tippo
                  L&K
                  • 2009
                  • 1349
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Heehehe, fajne, auto wieksze w kazdym wymiarze niz o2, a zarazem niezbyt krowiaste, nie mieszcza sie chyba tylko koszykarze :P

Ciekawe czy tsi 180km rozni sie tylko softem (bo 250nm jest juz od 1250rpm a nie 1500) czy to inny osprzet??
                  Moim zdaniem lipa, ze tylko w 180km jest wielowahacz, mam nadzieje ze w 2.0 tdi tez bedzie... bo sporo drozszy od benzyny 1.8 jak zawsze, 2.0tdi z belka to gowniany interes :?
                  Moze kiedys zmienie na takiego z 4x4 i kombi :diabelski_usmiech

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Kupilem dzis tygodnik Motor, jest niby taki 1 test ogolny dosc O3 - w ramach jego prezentajci w Portugalii... zaczynam sie niepokoic czy ktos tu nie mial racji piszac ze plastik na desce bedzie w wiekszosci twardy... bo w artykule jest napisane, ze miekka jest gorna czesc deski... to znaczy co??? tylko ten "daszek" co biegnie przez cala dlugosc a reszta twarda?!?!?!?!? nie... tylko nie to... bo jak tak to spie...lili to ja sie juz nie bawie :-( (moze po prostu nie umieja opisac auta.... oby.
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• kurczak1985
                      Rider
                      • 2009
                      • 300

W O2 jest tez miekka tylko gorna czesc deski. Wg mnie miekkie beda te same elementy co w obecnej O2 tylko minimalnie ulepsza to tworzywo co jest teraz miekkie na "bardziej miekkie"

Komentarz

• lu5asz
                        RS
                        • 2011
                        • 2006
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Niedlugo wejdzie Octa IV i znow sie zacznie :diabelski_usmiech
                        Kondziu

OCP

Komentarz

• Misiek_Kw
                          Classic
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 16

W tym samym "Motorze" informacja, że ceny na polskim rynku pojawią się 4 lutego.

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

marlej108, przestań już narzekać... :roll:
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• andriu21tg
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 1499

Dlatego ja zamówiłem VII i mam gdzieś co piszą :szeroki_usmiech :P

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez andriu21tg
                                Dlatego ja zamówiłem VII i mam gdzieś co piszą :szeroki_usmiech :P
                                widzę że co raz więcej ludzi wypisuję się z kolektywu

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• OrsonTSI
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 716
                                  • Volkswagen
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

cos dla fanów RS'a

Škoda Octavia RS III- Motory budou 2.0 TSI 162 KW a 2.0 TDI 135 KW. - Oficiálně představená by měla být v červenci 2013. Dvojité koncovky výfuku v sérii. Foto: by Michi von Praag Čtěte také: N

P.S. Kolorek super.......
                                  OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• blackrs
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4826
                                    • Superb II combi (3T5)
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

jedyne co to mi ten tylny spojler jakoś nie pasuje ten co jest w 2 fajniejszy
                                    BYŁA o1 rs
                                    BYŁA o2 1.6
                                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• OrsonTSI
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 716
                                      • Volkswagen
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dlatego jesli RS to tylko kombi.....
                                      spojler powinien byc opcja bo wszystkie wersje RSów zawsze szpecił...... spojler!
                                      OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez blackrs
                                        jedyne co to mi ten tylny spojler jakoś nie pasuje ten co jest w 2 fajniejszy
                                        rzeczywiście chujowy ten spojler, taki agro.... ale za to wydech fajny

Komentarz

• blackrs
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4826
                                          • Superb II combi (3T5)

fajny bo 2

[ Dodano: Pon 21 Sty, 13 23:19 ]
                                          ps. jak będzie tak jak pisza to tsi 220 koni chociaż moim zdaniem rs powinien mieć min 250 w serii
                                          BYŁA o1 rs
                                          BYŁA o2 1.6

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

blackrs, rs ma mieć 210koni ale to o niczym nie świadczy, zrobi sie stage 3 czy stage 4 i bedzie to 360 czy ile tam wychodzi :diabelski_usmiech

Komentarz

• OrsonTSI
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 716
                                              • Volkswagen
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

bedzie 220 KM a TDI ma miec 185 KM
                                              OII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• neoXs
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 555

Jako, że jeździłem Cordobą I i uwielbiałem jej spojler na tylnej klapie to często zwracam uwagę na ten dodatkowy element.

W O1 spojler wygląda słabo, nawet bardzo co mnie trochę rozczarowało (pomysł czy takowy sobie sprawić, szybko minął). Za to w O2 przedstawia się fenomenalnie, świetnie pasuje.

Po zobaczeniu tej fotki z O3 znowu stwierdzam, że coś tu nie pasuje i jest słabo. Może wymyślą jakiś inny model na allegro xD

Komentarz

• blackrs
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4826
                                                  • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez piramida
                                                  blackrs, rs ma mieć 210koni ale to o niczym nie świadczy, zrobi sie stage 3 czy stage 4 i bedzie to 360 czy ile tam wychodzi :diabelski_usmiech
                                                  tylko czytyry na czytyry brak :/
                                                  BYŁA o1 rs
                                                  BYŁA o2 1.6

Komentarz

• gomar
                                                    Rider
                                                    • 2012
                                                    • 480

Wydech super! Spojler j/w mnie się zawsze kojarzył z agrotuningiem...
                                                    SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

Pracuję...