Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Co to ma być żeby wydechu nie było widać :!:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Patrząc na te foty i - w wyobraźni - zdejmując maskowania wydaje mi się, że będzie ładne autko, ale nie tak ładne, jak koncepcja na wczesniejszych wizualizacjach... A szkoda... No, ale to w końcu "Szkoda" :diabelski_usmiechDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Na pasku to są już teraz nowe silniki z serii EA211 czyli 1.2tsi i 1.4tsi montowane w Golfie VII i Octavii III. 1.2 przez to otrzyma także dwa wałki rozrządu z regulowanym kątem obrotu na wałku zaworów dolotowych. W nowej ETCE moża sobie zobaczyć. Oznaczenia nowych 1.2tsi to CJZA/CJZB (85KM/105KM).
Komentarz
-
-
tak to sa oficjalne ceny Skody - wlasnie dostalem tez maila z nimi z dzialu PR Skody.
Szczerze mowiac myslalem ze beda nizsze, bo pomijajac wersje active, to ambition z najslabszym silnikiem 1.2 85konnym wychodzi 65 000 zl... troche duzo jak mam byc szczery.
Mozna w tej chwili zamowic nowego Superba 1.4 active za 69k zl i ma on lepsze od O3 wyposazenie i przypuszczam, ze w ogole jest lepszy pod kazdy wzgledem.
Powiem szczerze - gdyby te ceny byly nizsze o jakies 8-10k zl to moim zdaniem O3 mialaby szanse dalej byc numerem 1, ale jesli rabat bedzie niewielki to hmm.... cienko to widze.
No nic, zobaczymy jak to bedzie z cenami w zyciu....
tak sobie jeszcze wlasnie z ciekawosci wlaczylem strone VW bo mam pewne podejrzenia... czy te dziwnie wysokie ceny Rapida i teraz wydaje mi sie ze za wysokie nowej Octavii (wychodzi praktycznie bardzo podobna cena z Golfem hatchbackiem i kombi) nie sa czasem wynikiem jakiejs tajemniczej polityki cenowej narzucanej przez VAG? Skoda pojdzie w dol, a VW w gore.... - gdy roznice cenowe beda niezbyt duze...? Oczywiscie to dobre dla zwolennikow spiskowej teorii dziejow, ale sami porownajcie te cenniki i wyposazenie... (w VW jest w kazdej werjsi bodajze lepsze, wiec jak sie doplaci do Skody to cena moze sie nawet nie tyle zrownac, co byc w przypadku Kuraka nawet nieco wieksza). Oczywiscie moze zaraz sie okaze ze na cennikach pojawi sie rabat 4000 zl albo wiecej... ale moze tez sie poczatkowo nic nie pojawi i Skoda bedzie badac rynek... jaki poziom cen odpowiada.
Octavia III Active 1.2 TSI (85 KM, M5) 59 500
Octavia III Active 1.2 TSI (105 KM, M6) 63 850
Octavia III Active 1.4 TSI (140 KM, M6) 68 850
Octavia III Active 1.6 TDI (105 KM, M5) 74 550
Octavia III Ambition 1.2 TSI (85 KM, M5) 65 000
Octavia III Ambition 1.2 TSI (105 KM, M6) 69 350
Octavia III Ambition 1.4 TSI (140 KM, M6) 74 350
Octavia III Ambition 1.8 TSI (180 KM, M6) 82 350
Octavia III Ambition 1.8 TSI (180 KM, A7) 90 350
Octavia III Ambition 1.6 TDI (105 KM, M5) 80 050
Octavia III Ambition 1.6 TDI (105 KM, A7) 88 050
Octavia III Ambition 2.0 TDI (150 KM, M6) 88 050
Octavia III Ambition 2.0 TDI (150 KM, A6) 96 050
Octavia III Elegance 1.2 TSI (105 KM, M6) 73 350
Octavia III Elegance 1.4 TSI (140 KM, M6) 78 350
Octavia III Elegance 1.8 TSI (180 KM, M6) 86 350
Octavia III Elegance 1.8 TSI (180 KM, A7) 94 350
Octavia III Elegance 1.6 TDI (105 KM, M5) 84 050
Octavia III Elegance 1.6 TDI (105 KM, A7) 92 050
Octavia III Elegance 2.0 TDI (150 KM, M6) 92 050
Octavia III Elegance 2.0 TDI (150 KM, A6) 100 050
Komentarz
-
-
Octavia III Ambition 1.6 TDI (105 KM, M5) 80 050
[ Dodano: Pią 01 Lut, 13 19:05 ]
Zamieszczone przez marlej108Mozna w tej chwili zamowic nowego Superba 1.4 active za 69k zl i ma on lepsze od O3 wyposazenie i przypuszczam, ze w ogole jest lepszy pod kazdy wzgledem.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Oczywiscie to dobre dla zwolennikow spiskowej teorii dziejow, ale sami porownajcie te cenniki i wyposazenie... (w VW jest w kazdej werjsi bodajze lepsze, wiec jak sie doplaci do Skody to cena moze sie nawet nie tyle zrownac, co byc w przypadku Kuraka nawet nieco wieksza).
a jak pamiętam to żeby O2 doszła do wypasu mojego highlina + ksenon i coś tam jeszcze to musiał by kosztować około 9tys więcej :twisted: . fakt że przyjąłem w wypasie O2 skórę która jest w highline tylko połączeniem alcantary z materiałem. niemniej jak pamiętam to w O2 było brak ledów , h-coś tam kurde control /wspomagania pod górę/ i czegoś tam jeszcze czego po prostu w O2 nie można zamówić. o różnicy w komforcie jazdy i ogólnym nie wspomnę.. :diabelski_usmiech
zabrali z diesla 20KM..dlaczego pytam się .. :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
a jak pamiętam to żeby O2 doszła do wypasu mojego highlina + ksenon i coś tam jeszcze to musiał by kosztować około 9tys więcej :twisted:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBTylko że jest brzydszy i ma zachwiane proporcje :wink:
[ Dodano: Pią 01 Lut, 13 19:13 ]
Zamieszczone przez AdamBO tym już nie raz pisałem na forum, że OII jet droższa od Golfa VI w podobnych droższych wersjach :szeroki_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
no wiec wszystko zalezy od rabatow jakie beda na O3. Bo same ceny wyjsciowe sa chyba podobne do O2 jak startowala? Tyle ze bez rabatow, to te ceny sa po prostu za wysokie (sorry, ale bym wolal Superba, nawet jesli faktycznie O3 na zywo bedzie od niego ladniejsza, choc nie jestem taki pewny).
Natomiast jak beda ladne rabaty to znowu bedzie 1 miejsce pod wzgledem sprzedazy. A jak rabatow dobrych nie bedzie to O3 podzieli los pod wzgledem sprzedazy Rapida - czyli sprzedaz mizerna... zobaczymy.
Poza tym trzeba tez obejrzec to auto jak bedzie w salonie.
ps. aha i jeszcze jedna rzecz - o ile cenny cennikowe sa chyba podobne do tych jak poprzednio, to niesmialo przypominam, ze O2 FL 1.4 80 kucy w lipcu moglem kupic za 48k zl nowa z podobnym wyposazeniem jak ma O3. Poza tym O3 ma zawieszenie tylne bardziej dziadowe - tansze w produkcji. VAG sie chwalil gdzies ze sredni koszt wyprodukowania Golfa VII wzgledem VI dzieki nowej platformie ma byc nizszy az o 25%!!!! Tylko czemu ceny nie spadly hehe ;-))))
Komentarz
-
-
nie jeździłem superbem ale sądze ze jak ktoś sie zastanawia nad O3 to ze względu na cenę powinien się brać za superba.. mimo jego szkaradzieństwa w jakimś stopniu..
[ Dodano: Pią 01 Lut, 13 19:18 ]
Zamieszczone przez leszekmwAdaś , nie zaczynaj gadki jak Big..proszę..
[ Dodano: Pią 01 Lut, 13 19:22 ]
Zamieszczone przez marlej108Poza tym O3 ma zawieszenie tylne bardziej dziadoweOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
a ja się dzisiaj dowiedziałem że może będę golfa opylał :twisted: ..więc jakby ktoś szukał takiego badziewka to kto wie.. :wink:
ale mam nadzieję że do tego nie dojdzie..bo bym się wkur..solidnie..
i jakby co nie chodzi o moje finanse..
a w golfie po 1.5 roku przejechane 12 tyś chyba...jak pamiętam..
rzadki egzemplarz ..z ksenonami + ledy..
sprawa się będzie rozstrzygała w przeciągu 2 miesięcy..
idę coś łyknąć ..Wasze zdrówko.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBO tym już nie raz pisałem na forum, że OII jet droższa od Golfa VI w podobnych droższych wersjach :szeroki_usmiech
nowość ma zawsze wyższa cenę. pewnie za jakiś czas będzie staly rabat w granicy 4-5 tys. wyprzedaże rocznika ok 10 tys. i pojawią sie pewnie jakieś ciekawe pakiety wyposażeniowe wiec wydaje mi się że nie jest źleBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Szkoda tylko, że nikt z Was gawędziarzy nie bierze pod uwagę tego, że to za co kiedyś trzeba było dopłacać i to niekiedy niemałe pieniądze, jak np. w moim przypadku do ambition: - radio (1600zł), alufelgi (od 1600zł), maxi-dot (700zł), skórzana kierownica ze sterowaniem (2000zł) teraz jest w standardzie w tej samej wersji...
Jeśli więc porównać tak samo wyposażoną OII Ambition do nowej OIII Ambition to dla silnika 1.8TSI wychodzi: 85800zł vs 82350zł.
Komentarz
-
-
Nadzwyczaj duża różnica w cenie między:
1.4 TSI 140KM, a 1.8 180KM: 8.000 zł
1.2 TSI 105 KM, a 1.6 TSI: 10700 zł diesla kupią już tylko hardkorzy :wink:
1.2 TSI 85 KM, a 1.8 TSI w Ambition: 17350 zł :shock:
Między Active, a Elegance tylko 10.000 zł, zobaczymy jakie będą różnice w wyposażeniu, ale IMHO Elegance będzie najsensowniejszym wyborem pewnie.
Choć jak ktoś liczy każdy grosz, a chce mieć O III to nie będzie szalał, ale to insza inszość.
Komentarz
-
Komentarz