Prezes52, mi benzyna też W czerwcu kończy mi się leasing i muszę, w związku z tym co napisał Rafał podjechać do "diagnosty" :wink: . Gdzieś mi się zagubiły te koniki
1.4 TSI 160KM ma w zaleznosci od strony 8.2-8.0sek 0-100km/h.
Jakby nie patrzec to cywilne skody objerzdzaja starego rsa.
1.8 TSI ma miec 7.3sek 0-100km/h.
Ciekawe co w takim razie bedzie oferowal nowy rs?
Zwyklym kurakiem objedzie sie na spokojnie q7,x5 i pewnie nie jedną A6 czy BMW 5 z 3.0 dieslem, ktorego kierownik nie będzie ogarnial zbyt dobrze.
Early indications are suggesting that the new car will come with a choice of 217bhp 2.0TFSi petrol or 180bhp 2.0CR Tdi diesel engines with 6 speed manual or 7 speed DSG automatic gearboxes.
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Przeciez nie jest tajemnica ze benzynowy silnik w RSie to bedzie 2.0TSI CHHB o mocy 220KM.
Diesla jeszcze oficjalnie nie ma opisanego, ale prawdopodobnie bedzie taki: 2.0TDI CUPA 184 KM 340Nm.
Ciekawi mnie ta wzmianka o 7 biegowych DSG do tych aut, przeciez te skrzynie padna szybciej niz auto dojedzie na 1 przeglad, chyba ze pojawi tam sie jakas nowa wersja tej skrzyni, niczym z VW 4 Motion :diabelski_usmiech
odświeżam
jak wygląda kwestia awaryjności silników TSI w O2 i O3 na tle starszych jednostek?
inaczej: czy trzeba się bać tych silników? za parę latek pewnie zmienię O1 na O2 albo Rapida i ciekawi mnie własnie ta kwestia...
Komentarz