Chyba Jestem młody duchem dlatego podoba mi się Rapid Spaceback i też widzę ukłon w kierunku A3 Sportback. Tym co się nie podoba może już są starszymi panami a to ukłon do młodych. :twisted:
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Widziałem to auto na żywo, bez żadnego kamuflażu i mi sie tam bardzo podoba. Fajnie wygląda zwłaszcza w białym kolorze z czarną, ala szkalną, tylnią klapą stanowiącą przedłużenie szklanego panoramicznego dachu.
Jestem tylko ciekaw jaki jden sens oferowania tej wersji nadwoziowej w salonach. Przecież liftback ma nie dośc że wiekszy bagażnik, to dostepnośc do niego jest tak samo dobra jak w tym sportbacku. Jakoś nie łapię sensu oferowania tej, ładnej, wersji nadwoziowej.
[ Dodano: Wto 10 Wrz, 13 18:36 ]
W Czechach pojawił się cennik Skody Rapid Spaceback. Na pierwszy rzut oka ceny są identyczne jak z czeskim cennikiem wersji Liftback.
a mnie się podoba gdyby rapidy i o3 nie prowadziły sie jak wozy drabiniaste to by bylo ok ale wyglad to nie jedyny aspekt który jest potrzebny dla dobrego auta.
Mój Szkodnik O1 ASZ
Pilnie poszukuje kpl zderzak przód octavia rs(z kratkami)oryginalny ewentualnie po znalezieniu do sprzedania kpl zderzak po facelift
W liftbacku jest pewnie mniej miejsca na głowę na tylnej kanapie, wewnątrz jak i przy wsiadaniu. Z drugiej strony mniejszy bagażnik zmniejsza funkcjonalność tego auta.
Grunt, że nie przyoszczędzili na bezpieczeństwie (jak np. francuskie odpowiedniki) i w najniższej wersji jest praktycznie wszystko.
Tak czy siak Rapid w porównaniu do franzuzów wymiata w moim odczuciu.
[quote="pandzik"Tak czy siak Rapid w porównaniu do franzuzów wymiata w moim odczuciu.[/quote]
ja tylko jako advocatus diaboli niesmialo napomkne, ze mozna w cenie Rapida 1.2 tsi 85 KM miec Citroena C4 z podobnym (chyba nawet troche lepszym?) wyposazeniem. A jakosc materialow w Cytrynie w porownaniu z Rapidem jest kolosalnie lepsza, prawde mowiac prawie tak dobra jak w Golferze (miekka deska, ladne chromowe wstawki, szerokie (grube) drzwi, dobre wyciszenie...
ps. oczywiscie bagaznik w Rapidzie bez porownania wiekszy.
Jak to jest? :
Przy wyborze w konfiguratorze Rapida Spaceback'a Pakietu Xenon nadal jest aktywna opcja spryskiwaczy reflektorow. Myslalem, ze jedno idzie z drugim automatycznie.
Tutaj okazuje sie ze przy wyborze xenonow nie ma spryskiwaczy. Taka lampa nie bedzie dobrze swiecic brudna...
Albo jest blad w konfigu, a czy bedzie swiecic, myslisz ze te spryski myja lampe :twisted: One moga ja zwilzyc, a potem i tak trzeba wytrzec szmata :lol:
Jak to jest? :
Przy wyborze w konfiguratorze Rapida Spaceback'a Pakietu Xenon nadal jest aktywna opcja spryskiwaczy reflektorow. Myslalem, ze jedno idzie z drugim automatycznie.
Tutaj okazuje sie ze przy wyborze xenonow nie ma spryskiwaczy. Taka lampa nie bedzie dobrze swiecic brudna...
Z tego co wiem, to przy tych Xenonach w Rapidzie nie muszą być z automatu spryskiwacze z tego względu, że Rapid ma Xenony o mniejszej mocy i wg. obowiązujących przepisów przy nich nie ma obowiązku aby miały spryski i poziomowanie.
Komentarz