Moja fotorelacja z wizyty w Skoda Museum w Mlada Boleslav

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• paulob1
    odpowiedział(a)
    Jechałem od Karpacza drogą alternatywną przez Lubawkę, na Trutnov i przez Jicin do Mlada.
    Bardzo fajna widokowa trasa. Można też przez Szklarską Porębę i Turnov bodajże, ale tam już winietkę trzeba z tego co się orientuję, a najtańsza jest tygodniowa za około 50 zeta.

[ Dodano: Pon 12 Sie, 13 22:40 ]
    W Lubawce jakieś2-3 km przed przejściem granicznym jest lekkie odbicie w prawo, które można przeoczyć. Na szczęście GPS to wykrył i Krzysiu Hołowczyc dał komendę zawróć w prawo 8)

Zostaw komentarz:

• Big
    odpowiedział(a)
    A powiedz mi jeszcze jak jechałeś ? Na Wrocław, Jelenią Górę i Jakuszyce Trutnov, czy na Cieszyn-Brno i Pragę?

Zostaw komentarz:

• paulob1
    odpowiedział(a)
    No widzisz... ja tego nie doczytałem, a w recepcji panie nie zaproponowały, choć byłem w dniu powszednim.... ale to nic, bo i tak bym nie zdążył. Miałem kawałek drogi powrotnej do pokonania a trzeba było wrócić do pensjonatu do godzin wieczornych.

Zostaw komentarz:

• Big
    odpowiedział(a)
    paulob1, dzięki za obszerne info
    Ja czytałem, że na tygodniu można również zwiedzić fabrykę z przewodnikiem. Znalazłam to nawet w podanej przez ciebie stronie (dzięki !! ) . To to - Prohlídka muzea a závodu s èeským prùvodcem 140 Kè, czyli zwiedzanie muzeum i fabryki z czeskim przewodnikiem.

Zostaw komentarz:

• paulob1
    odpowiedział(a)
    Big, są dwa parkingi. Jeden od strony wjazdu do centrum handlowego, które jest po drugiej stronie ulicy, a drugi tuż przy samym muzeum.
    Miejsca jest mnóstwo do zaparkowania. Wzdłuż drogi dojazdowej przy budynku salonu sprzedaży (widać na jednym z ostatnich zdjęć) nie radzę parkować. Tam są miejsca wydzielone dla pracowników oznaczone odpowiednimi znakami.
    Wejściówki 70 koron od osoby.
    Jeśli chcesz przewodnika, to albo po czesku, albo englisz, wtedy bodajże 300 koron.
    Wszystko masz w pierwszym linku, tym o muzeum.
    Warto obejrzeć, bo jest na co popatrzeć.... sam się dziwiłem jak oni to potrafią utrzymać w tak idealnym stanie. Wszystko błyszczy się jak przysłowiowe psie jajca
    Co do zwiedzania fabryki, to nie słyszałem o takiej opcji.W recepcji są przemiłe i całkiem niebrzydkie panie ( w końcu uroda słowiańska)
    Jest film do obejrzenia w specjalnej sali projekcyjnej.
    Nagrałem go i postaram się wrzucić na jakiegoś chomika...

[ Dodano: Pon 12 Sie, 13 21:27 ]
    Wgrałem na chomika 2 filmiki w "małym" HD. Pierwszy to prezentacja fabryki, drugi (ten z większą wagą) to nagranie stanowiska interaktywnego.
    Aha, panie poinformowały mnie ,że można robić zdjęcia i filmować, ale nie dotykać :lol:

[ Dodano: Pon 12 Sie, 13 21:27 ]
    Skoda Muzeum- filmiki • pliki użytkownika paulob1 przechowywane w serwisie Chomikuj.pl • IMG 0536.AVI, IMG 0485.AVI

Zostaw komentarz:

• Big
    odpowiedział(a)
    paulob1, własnie za tydzień się tam wybieram
    Powiedz mi jakie są koszty wejściówek z możliwością zwiedzania fabryki? I czy przed muzeum jest jakiś parking gdzie można zostawić swoje auto?

Zostaw komentarz:

• jar-pol
    odpowiedział(a)
    Super fotki

Zostaw komentarz:

• paulob1
    odpowiedział(a)
    Moja fotorelacja z wizyty w Skoda Museum w Mlada Boleslav

Cześć wszystkim.
    Będąc na corocznym urlopie, zajrzałem do Mlada Boleslav do ich muzeum.
    Poniżej wrzucam linka do fotorelacji.
    Więcej info o muzeum tutaj:

A fotki są tutaj:

Proponuję wybrać opcję "Pokaz zdjęć"

Zdjęcia wykonane amatorsko ,więc z góry przepraszam za lekkie niedociągnięcia.

Zostaw komentarz:

• Moja fotorelacja z wizyty w Skoda Museum w Mlada Boleslav

ahmed799, tobie nie odmówię
Pracuję...