Zamieszczone przez ruwado
Zobacz wpis
Moja fotorelacja z wizyty w Skoda Museum w Mlada Boleslav
Zwiń
X
-
Agamek12 jak by Ci się udało zwiedzić, to dowiedz się, jak to jest:
Czy bilet rodzinny starczy dla jednego rodzica z dzieckiem
Czy bilet rodzinny jest na muzeum plus halę produkcyjną
Czy hala produkcyjna jest tylko w dni robocze
Czy można wybrać przewodnika z językiem polskim i czy na rodzinny też się da.
No i czy poza sezonami wakacyjnymi itp. Można jechać bez rezerwacji.
Zostaw komentarz:
-
-
Czy w muzeum jest jakieś miejsce typu sala zabaw, park, etc., gdzie mógłbym zostawić żonę z córami 7 i 10 lat a samemu spokojnie obejrzeć wystawę?
Czy trzeba wcześniej rezerwować wizytę, czy też uda mi się wejść tam "z marszu"?
Co to jest cennikowe "Museum tour for kindergarten children"?
Czy "Family ticket" to wstęp jedynie na wystawę stałą, czy tez może do fabryki?
http://museum.skoda-auto.com/basic-i...ic-informationOstatnio edytowany przez Agamek12; 894.
Zostaw komentarz:
-
-
w wakacje 2016 to rezerwacja nie była konieczna ale w niedzielę nie ma wycieczek na produkcję.Zamieszczone przez ruwadoOdgrzeję temat, jak jest z biletami w opcji muzeum plus hala produkcyjna? Trzeba rezerwować wcześniej?
Zostaw komentarz:
-
-
Odgrzeję temat, jak jest z biletami w opcji muzeum plus hala produkcyjna? Trzeba rezerwować wcześniej?
Zostaw komentarz:
-
-
prosze bardzo :-)Zamieszczone przez TwoBmarlej108, dzięki za info
ps. jak ja bylem to z parkowaniem nie bylo problemu - duzy parking, sporo miesc pustych, ludzi w muzuem bylo malo (zreszta to muzem to jakies wielkie nie jest).
Warto serio poczytac informacje zamieszczone w muzeum. Np. dowiedzialem sie dopiero tam, ze powstanie czeskiej marki spowodowal pewien niemily list od niemieckiego wytworcy rowerow z Drezna...
Jest z tego co pamietam tez np. oryginalne biurko Ojca Zalozyciela naszej ulubionej marki, itp.
Ps. jest tez sklepik gdzie mozna kupic modeliki (niestety wcale wybor nie byl duzy), ksiazki tez po angielsku, puzzle i tego typu rzeczy. Obok muzeum jest tez salon Skody gdzie mozna obejrzec czeska oferte modelowa i nabrac czeskich katalogow :-)
Zostaw komentarz:
-
-
Zalezy czy bedziesz glownie ogladal czy tez czytal info z gablot. Moim zdaniem warto czytac - ja chcialem przeczytac wszystko ale nie moglem bo bylem z Maluszkiem i on tam usilowal zdemontowac modele wystawione, wiec Malzonka go pilnowala, ale nie moglem wiec wszystkiego od A do Z przeczytac, choc modele obejrzalem wszystkie. Warto wziac udzial w zwiedzaniu fabryki. Akurat jak bylem to niestety trwalo przygotowywanie linii montazowych nowej Fabii III i nie bylo zwiedzania fabryki. Ja spedzilem w muzeum Skody ok. 3 godzin.Zamieszczone przez TwoBOdkopuję....
Chłopaki, ile czasu potrzeba na normalne zwiedzenie muzeum ? Planuję za tydzień
Szkoda tez ze Skoda nie ma tam napisow po polsku w tych informacjach, gablotach i prezentacjach multimedialnych. Wiec znajomosc angielskiego konieczna (albo niemieckiego lub czeskiego). Biorac pod uwage popularnosc Skody w Polsce powinni sie bardziej postarac i jednak dolozyc polski.
Ps. polecam tez pojechac do Drezna - tam jest Szklana Manufaktura - gdzie produkuja VW Phaetona (i swego czasu Bentleya) i tez muzeum - mozna tez zwiedzac fabryke - wszystkie info w sieci.
Zostaw komentarz:
-
-
PotwierdzamZamieszczone przez paulob1A ciała są nieziemskie 8)
, na samą recepcję należy policzyć więcej czasu niż na typowe "poproszę bilet"
Zostaw komentarz:
-
-
paulob1, dzięki za info
chyba żonę poproszę, żeby naszej Octavki popilnowałaZamieszczone przez paulob1i zdążysz jeszcze pobajerować panie w recepcji
Zostaw komentarz:
-
-
TwoB, w 2 godziny ciężko dokładnie wszystko obejrzeć. 3,5- 4 godzin obejdziesz wszystko, porobisz fotki, poczytasz, obejrzysz film w salce i zdążysz jeszcze pobajerować panie w recepcji
A ciała są nieziemskie 8)
Zostaw komentarz:
-
-
Odkopuję....
Chłopaki, ile czasu potrzeba na normalne zwiedzenie muzeum ? Planuję za tydzień
Zostaw komentarz:
-
-
jak sie uda to za kilka dni nawiedzimy to muzeum Skody w Mlada Boleslav :-) jest tez niby wycieczka do fabryki...
Zostaw komentarz:
-
-
Do fabryki Lamborghini ja chcialem zajechac jak bede na F1, ale potrzebna jest zorganizowana grupa i chyba odpuszcze temat. A bede niedaleko, jakies 150-200 km
Zostaw komentarz:
-
-
No to ja mam trochę inne palny. Planuję podjechać jeszcze do muzeów Ferrari, VW, BMW, Porsche i Mercedesa, oraz Lamborghini. Oczywiście będzie to rozłożone w czasie. W Skodzie już byłem i póki co się tam już nie wybieram.Zamieszczone przez paulob1Ja planuję jeszcze raz tam jechać za jakiś czas.
Zostaw komentarz:
-
-
Właśnie po to możesz wykupić bilet całoroczny, bo ekspozycja się zmienia i z tego co wiem, to nie było szans wystawienia wszystkiego na raz, bo miejsca nie mieli. Reszta jest w specjalnym garażu, gdzie trzymają również prototypy.
Któryś post wcześniej wkleiłem odnośnik do dwóch odcinków Legend PRL, gdzie jest o tym mowa.
Ja planuję jeszcze raz tam jechać za jakiś czas.
Zostaw komentarz:
-
-
Byłem widziałem i ... chorobo z jednej strony fajne przeżycie i możliwość obejrzenia ciekawych aut, ale z drugiej strony niedosyt, bo .... nie ma wszystkich modeli Skody. No i co za debli (bo inaczej nazwać sie go nie da !!) wymyślił, aby część fajnych aut poustawiać na piętrach, jeden nad drugim, i nie dać ludziom żadnej możliwości dostępu do nich !!! Przecież można było zrobić jakiś schodki i chodnik wzdłuż wyeksponowanych na piętrach aut.
Poza tym, było super
Fajne auta zarówno L&K jak i Skody. Rowery i motocykle L&K oraz super prezentacje multimedialne. Ogólnie bardzo polecam, bo warto !!
Zostaw komentarz:
-
-
czasem jest sam radar z wyświetlaczem, czasem jest kamera. nie zawsze jest fotka. :diabelski_usmiechZamieszczone przez paulob1Dokładnie, przy wjeździe do każdej miejscowości jest fotoradar z info jaką jedziesz prędkością. Jeśli przekraczasz, to zaświeca się komunikat "SPOVAL"swego czasu też jeździłem od razu na A1, po czeskiej stronie są dobre drogi ale trzeba uważać na radary.
[ Dodano: Sro 14 Sie, 13 20:26 ]
Czy "SPOMAL"..... w każdym bądź razie chodzi o to żeby zwolnić..... a kamerka robi fotkę....
Zostaw komentarz:
-
-
Dokładnie, przy wjeździe do każdej miejscowości jest fotoradar z info jaką jedziesz prędkością. Jeśli przekraczasz, to zaświeca się komunikat "SPOVAL"swego czasu też jeździłem od razu na A1, po czeskiej stronie są dobre drogi ale trzeba uważać na radary.
[ Dodano: Sro 14 Sie, 13 20:26 ]
Czy "SPOMAL"..... w każdym bądź razie chodzi o to żeby zwolnić..... a kamerka robi fotkę....
Zostaw komentarz:
-
-
swego czasu też jeździłem od razu na A1, po czeskiej stronie są dobre drogi ale trzeba uważać na radary.Zamieszczone przez MaicroftMoj sasiad pracuje w Mlada i jezdzi tylko przez Czechy
przed wprowadzeniem opłaty na A4 jeździłem przez Nysę -> do Kudowy i dalej na Mladą.
od Katowic w sumie 5h. trzeba liczyć na dojazd.
Zostaw komentarz:
-
-
Dokładnie 8)
Ostatnio poznałem (zresztą na wczasach właśnie) małżeństwo z polskiego Cieszyna, którzy do Karpacza przyjechali przez Czechy, bo porządne drogi i mniej wariatów na drogach :lol:
[ Dodano: Sro 14 Sie, 13 08:51 ]
W związku z pytaniami o trasę....
W tym linku jest mapka dróg płatnych w Czechach:
[ Dodano: Sro 14 Sie, 13 10:48 ]
Znalazłem jeszcze coś takiego:
W naszym serwisie TVN znajdziesz filmy, seriale, gwiazdy. Gorące tematy, rozrywka, zdrowie i lifestyle - kompleksowo i przejrzyście.
Jeśli jeszcze nie oglądaliście... ja to widziałem jakiś rok temu...
[ Dodano: Sro 14 Sie, 13 11:17 ]
Zostaw komentarz:
-
-
Przeciez jak juz macie winiete na Czechy, to po co pchac sie przez Polske i placic za A4 albo A2 :?:
Przez Ostrave na nasza A1 do Gliwic, a potem to juz jak tam wygodniej, czy A4 do Tarnowa czy na Radom do Lublina lub od Siewierza normalnie na Warszawe jak jechac w kierunku Ostrołeki
Moj sasiad pracuje w Mlada i jezdzi tylko przez Czechy
Zostaw komentarz:
-
-
No własnie tak chcę też jechać. Tym bardziej, że docelowo jadę do Pragi, a do Mlada bedę jechał z Pragi właśnie.Zamieszczone przez TomekMCo do trasy to wybieram trasę przez Szklarską + opcja z winietką (kosztuje grosze) - widoki super
Zostaw komentarz:
-
-
W Mladej byłem kilka lat temu - dwa razy i polecam
Co do trasy to wybieram trasę przez Szklarską + opcja z winietką (kosztuje grosze) - widoki super 8)
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: